Aktivnosti

28.09.2020.

POSTANI ČLAN

Menadžer kao mentor - drugo okupljanje učesnika Mentorskog programa

Učesnici pete generacije Mentorskog programa SAM-a, okupili su se nakon sedam meseci rada kako bi podelili svoje utiske o napredovanju.

Mentore i mentije, pozdravili su Dušan Basalo, partner, Atria Group i Milica Mihajlović, koordinator programa za mlade u SAM-u, koji zajedno vode mentorski program.

U prvom delu okupljanja, Tamara Jokanović, generalna direktorka Represent Communications i mentorka, održala je predavanje o važnosti mentorstva u menadžerskom pozivu.

„Dobar menadžer mora da bude ozbiljan mentor svojim ljudim u timu.“ – istakla je Tamara Jokanović i prenela svoja iskustva o kriznom komuniciranju i vođenju timova.

Nakon predavanja, mentori i mentiji iznosili su utiske o funkcionisanju mentorskog procesa.

Menti Vladimir Marinković, generalni direktor hotela SaintTen, rekao je da mu je mentor Pavle Marjanović (gen. Direktor kompanije Actavis), izuzetno pomogao u rešavanju kriznog poslovanja tokom vanrednog stanja. Kako bi motivisao zaposlene da rade u promenjenim uslovima, Vladimir je iskoristio metod sidrenja koji mu je objasnio njegov mentor: „Usidri se sa svojim timom i zajedno razmislite kako ćete nešto da uradite.“

Posle korisnih saveta, mentori i mentiji su prešli u baštu SAM-a na ugodno ćaskanje uz vina vinarije Aleksić i Heineken pivo.

Sponzor Mentorskog programa je Manpower Group. Partner programa je Atria Group, dok je prijatelj programa SaintTen hotel.