Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Menadžerski kutak  ::  Društvena uloga menadžera, rodna ravnopravnost, digitalizacija i međugeneracijska smena glavni su ciljevi CEC-a

Menadžerski kutak

06. 06. 2018.

Društvena uloga menadžera, rodna ravnopravnost, digitalizacija i međugeneracijska smena glavni su ciljevi CEC-a

Na Kongresu evropskih menadžera koji je održan u Majncu, pored prijema Srpske asocijacije menadžera u članstvo, izabrano je i novo rukovodstvo i postavljeni su ciljevi CEC-a za naredne tri godine.

Za predsednika CEC-a ponovo je izabran Ludger Ramme dok su na ostalim pozicijama izabrani Maxime Legrand (Secretary General), Ebba Öhlund (Deputy Secretary General) i Luigi Caprioglio (Treasurer).

Tom priliku, predsednik Ludger Ramme izjavio je: “Menadžeri deluju kao graditelji mostova u kompanijama za koje rade. Mi mislimo da moraju da igraju istu ulogu i na nivou socijalnog dijaloga. Mi se staramo da se čuje njihov nezavistan glas i razumeju njihovi stavovi o društvenim izazovima ".

Na zasedanju su postavljeni ciljevi za naredne tri godine u kojima je fokus na priznavanju društvene uloge menadžera, rodnoj ravnopravnosti, digitalizaciji i međugeneracijskoj smeni.

Tokom Kongresa održan je seminar na temu “Management in the age of Artificial Intelligence” koji je bio usmeren na promene u kompanijama i društvu koje izaziva digitalna revolucija. Takođe, predstavljeni su rezultati ankete na temu uticaja digitalne revolucije u proteklih 10 godina na profesionalni život menadžera u kojoj je učestvovalo preko 1400 evropskih profesionalaca i menadžera.

Rezultati panela naglašavaju koliko će biti važno odgovorno i ljudsko rukovodstvo za održivi razvoj našeg društva.