Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Menadžerski kutak  ::  Nikola Obradović: On je mlad, uspešan, svetski, a naš!

Menadžerski kutak

06. 03. 2018.

Nikola Obradović: On je mlad, uspešan, svetski, a naš!

Srpska asocijacija menadžera na nedavno održanoj gala večeri uručila je priznanje za najuspešnijeg mladog menadžera u Srbiji za 2017. godinu Nikoli Obradoviću iz Sremske Mitrovice. Ovo prestižno priznanje Nikoli je došlo u ruke kao nagrada za dugogodišnji uspešan rad u sektoru informacionih tehnologija (IT).

Prvi računar Nikola je dobio u ranom detinjstvu i možda je baš taj momenat presudio čime će se on u životu baviti. Njegovi roditelji imali su porodičnu štampariju i od malih nogu je dosta toga naučio o grafičkom dizajnu, upravo zahvaljujući toj činjenici. Kako je rastao sve su ga više zanimali kompjuteri, pa je tako već u osnovnoj školi krenuo na razna takmičenja iz programiranja. Tim putem nastavio je i u  srednjoj školi, gde je u drugom razredu tada gimnazije „Ivo Lola Ribar“ prodao svoj prvi komercijalni softver, dok drugi, znatno ozbiljniji, koji je nastao kao maturski rad još uvek koristi veliki broj školskih biblioteka širom Vojvodine i Srbije.

Pre nešto više od petnaest godina, tačnije 2002. godine kada je došao na studije u Novi Sad Nikola je počeo da se više bavi izradom sajtova i programiranjem vezanim za internet (web). Iako nije naučio da radi za drugog, kako kaže Nikola, morao je sebe da oproba i u takvom pristupu posla, pa je jedno vreme radio najpre kao dizajner i programer, a kasnije i kao projektni menadžer za jednu veliku američku kompaniju, da bi se naposletku odvažio i pokrenuo sopstvenu firmu pod imenom NO Solutions.

„Svoju prvu firmu osnovao sam 9. aprila 2012. godine kao preduzetničku radnju i na samom startu sam bio jedini zaposleni, programer, dizajner, direktor i sekretarica“, kroz smeh kaže Nikola i dodaje da su mu se najpre priključile dve osobe, pa zatim još njih nekoliko, da bi se za jako kratak vremenski period, od samo dve godine, preselili iz prostora od 30 metara kvadratnih u 500 kvadratnih metara poslovnog prostora, i zaposlio više od 30 ljudi.

Više pročitajte na linku

Tekst preuzet sa www.ozon.rs