Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Menadžerski kutak  ::  B92: Privrednici očekuju "digitalnu Srbiju"

Menadžerski kutak

20. 11. 2017.

B92: Privrednici očekuju "digitalnu Srbiju"

Američka agencija za međunarodni razvoj i Vlada Srbije obeležili su uspešan završetak sedmogodišnjeg USAID BEP Projekta za bolje uslove poslovanja.

Biznis lideri su istakli da je ostvaren veliki napredak.

Oni se nadaju da će tako biti nastavljeno i da će Srbija u narednih pet godina biti potpuno digitalizovana zemlja, sa modernim uslovima poslovanja. 

Reč je o inicijativi vrednoj 19,5 miliona dolara, koja je pomogla Srbiji da postane bolje mesto za poslovanje. 

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović je, u Muzeju nauke i tehnike, rekla da bi volela kada bi za manje od sedam godina, recimo pet godina, pričali o zaista modernoj - digitalnoj Srbiji. 

"Da pričamo o konkurentnoj, digitalnoj Srbiji, u kojoj mladi ostaju, u kojom imamo super kadrove i pravi smo lider u regionu, po inovativnosti i IT rešenjima i habovima", rekla je Bulatović. 

Ona očekuje da ćemo uskoro imati i fer utakmicu na tražištu koje će biti potpuno transparento, javnu diskusiju pre donošenja svakog zakona, kao i da će biti ukinuta nepotrebna birokratija. 

Bulatović je rekla da SAM ima velike koristi od USAID projekta i da su kroz tu saradnju napravili formate za javno privatni dijalog.

Ceo tekst možete pročitati na linku

Izvor: B92