Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Inicijative  ::  SAM i Senat privrede Srbije potpisali Memorandum o saradnji

Inicijative

11. 11. 2014.

SAM i Senat privrede Srbije potpisali Memorandum o saradnji

Srpska asocijacija menadžera i Senat privrede Srbije potpisali su 12. novembra 2014. godine Memorandum o saradnji u cilju povezivanja privrednika, podsticanja investicija, ekonomske saradnje i izvoza u zemlje EU.

Nakon potpisivanja Memoranduma, prepoznajući izuzetan potencijal u zajedničkoj saradnji Srbije, Austrije i Nemačke, Milan Petrović, predsednik SAM-a istakao je da Srpska asocijacija menadžera i Senat privrede Srbije dele iste vrednosti i ciljeve, usmerene na unapređenje srpske privrede, međusobno povezivanje privrednika iz Srbije sa privrednicima iz Austrije i Nemačke, kao i podsticaj investitora da ulažu u Srbiju i izvoze iz Srbije. „Veliko nam je zadovoljstvo što je Senat privrede Srbije prepoznao izuzetan potencijal u zajedničkoj saradnji i smatramo da menadžeri i preduzetnici imaju ključnu ulogu u promociji ekonomskog razvoja jedne zemlje i poboljšanje njene investicione klime." - dodao je Petrović.

Senat privrede Srbije, koji je deo internacionalne mreže udruženja "Global Economic Network", osnovan je sa ciljem da unapredi privrednu saradnju Srbije sa Austrijom i Nemačkom, a u njihovo ime Memorandum o saradnji potpisao je Ivan Gros, predsednik Upravnog odbora Senata privrede Srbije i tom prilikom istakao: "Memorandum koji smo danas potpisali doprineće poboljšanju privredne klime i stvaranju novih poslovnih prilika jer je uz Austriju, Nemačka, takođe, zainteresovana za ulaganja u Srbiju. Za investitore je važno da budu konkurentni na evropskom tržištu, i oni to mogu da postignu modernom proizvodnjom i nižim troškovima. Namera SENATA PRIVREDE Srbije je da animira kompanije u Srbiji koje imaju želju da se uklope u takav koncept, intenzivno rade na unapređenju privrednog ambijenta dve zemlje, kako bi investitori bili zainteresovani da u Srbiju ulažu, ne isključivo zbog tržišta, nego i zbog mogućnosti intenzivnog izvoza na svetsko tržište."

Kao počasni gost, potpisivanju je prisustvovao i Diter Herte (Dieter Härthe), predsednik UO Senata privrede Nemačke i Senata privrede Austrije.

SAM članovima je obezbeđeno povezivanje sa Senatom Srbije i Senatom privrede Nemačke i Austrije, kao i kompanijama koje posluju u tim zemljama. 

Press clipping:

Studio B 

TV B92 

Vesti 

Blic 

Naslovi.net 

Tanjug 

Akter 

Krstarica  

SAM i Senat privrede Srbije potpisali Memorandum o saradnji