Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Inicijative  ::  Srpska asocijacija menadžera informiše i edukuje poslovnu javnost o novinama koje donosi novi Zakon o radu

Inicijative

16. 09. 2014.

Srpska asocijacija menadžera informiše i edukuje poslovnu javnost o novinama koje donosi novi Zakon o radu

Srpska asocijacija menadžera i Đorđe Nikolić, advokat iz advokatske kancelarije NKO, u saradnji sa predstavnicima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja predstavili su poslovnoj javnosti novine koje donosi Zakon o radu koji je stupio na snagu 29. jula 2014. godine, sa posebnim akcentom na praktičnoj primeni novih zakonskih rešenja. Radni doručak je održan u hotelu Crowne Plaza u Beogradu 17. septembra 2014. godine.

Ispred ministarstva su se obratili Zoran Lazić pomoćnik ministra i Jesenka Čvoro rukovodilac grupe koji su pre svega pružili razjašnjenja novih odredaba Zakona o radu, kao što su rad na određeno vreme; obračunski listići kao izvršne isprave; godišnji odmor; otkaz ugovora o radu, primena disciplinskih mera i slično. Posebna pažnja je bila usmerena na proces usaglašavanja opštih akata i ugovora o radu sa izmenama Zakona o radu, kao i o primeni Zakona o radu u slučaju da opšta akta usvojena u skladu sa ranije važećim propisima ista pitanja uređuju na drugačiji način. Ispred advokatske kancelarije Nikolić Kokanović Otašević skup je moderirao advokat Đorđe Nikolić i zajedno sa predstavnicima ministarstva učestvovao u predstavljanju zakona i otvorenoj diskusiji sa gostima.

Srpska asocijacija menadžera, iako nije bila direktno uključena u izradi Zakona o radu, u proteklih par godina je bila konstruktivan partner Vladi sa predlozima koji su imali uticaja na stvaranje boljeg ekonomskog ambijenta i privlačenja stranih investicija. S tim u vezi, SAM ima za cilj da što više uključi i informiše svoje članove, kao i partnere asocijacije koji predstavljaju važne privredne subjekte u našoj zemlji.

Veliko hvala dugujemo predstavnicima Ministarstva rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja i članu naše asocijacije Đorđu Nikoliću, na organizaciji i podršci tokom pripreme, kao i samog toka događaja.

Press clipping: 

Bizlife 

TV B 92

Naslovi.net 

Palo 

Zahvaljujemo se našem članu Živoradu Vasiću, direktoru hotela Crowne Plaza na gostoprimstvu.

Srpska asocijacija menadžera informiše i edukuje poslovnu javnost o novinama koje donosi novi Zakon o radu