Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Inicijative  ::  Inicijativa za unapređenje rada inspekcijskih organa kroz Zakon o inspekcijskom nadzoru

Inicijative

18. 08. 2014.

Inicijativa za unapređenje rada inspekcijskih organa kroz Zakon o inspekcijskom nadzoru

Srpska asocijacija menadžera (SAM), Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Američka privredna komora (AmCham) i Privredna komora Srbije (PKS) uputile Vladi Republike Srbije inicijativu za unapređenje rada inspekcijskih organa u cilju smanjenja nelegalne trgovine, sive ekonomije i unapređenja konkurentnosti privrede Srbije.

Ove poslovne asocijacije uputile su predlog kao doprinos poslovne zajednice što uspešnijem radu Vlade i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave na ostvarivanju zacrtanih ciljeva ekonomskog razvoja Republike Srbije. Dostavljeni predlozi se odnose na 12 ključnih oblasti i utvrđeni su na osnovu opsežnih konultacija sa inspekcijskim organima, predstavnicima privrede, domaćim i međunarodnim stručnjacima. Ovde možete pogledati predlog rešenja ključnih elemenata krovnog zakona o inspekcijskom nadzoru i obrazloženje za svako od predloženih rešenja.