Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Inicijative  ::  Četvrti Okrugli sto u saradnji sa CIPE - Ekonomska saradnja na prostoru bivše Jugoslavije - mogućnosti i izazovi

Inicijative

30. 11. 2009.

Četvrti Okrugli sto u saradnji sa CIPE - Ekonomska saradnja na prostoru bivše Jugoslavije - mogućnosti i izazovi

U ponedeljak 30. novembra u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt u Beogradu održan je Okrugli sto o regionalnoj ekonomskoj saradnji na prostoru bivše Jugoslavije.

Srpska asocijacija menadžera je 30. novembra 2009. godineza svoje članove i ugledne goste po četvrti put organizovala Okrugli sto u okviru projekta Unapređenje poslovnog ambijenta za razvoj privatnog sektora u Srbiji koji se realizujeu saradnji sa CIPE (Center for International Private Enterprise, US). Cilj ovog skupa je bio da se doprinese produbljivanju okvira za saradnju i boljem razumevanju prepreka sa kojim se suočavaju privrednici, i tako uticati na povećanje konkurentnosti pojedinačnih zemalja, ali i ukupnog konkurentskog potencijala regiona.  

Susretu je prisustvovalo oko 140 gostiju. Pored članova Srpske asocijacije menadžera, Okruglom stolu su prisustvovali i privrednici iz zemlje i iz regiona, predstavnici javnog i političkog života, predstavnici međunarodnih organizacija, kao i dvadesetak predstavnika najbitnijih medija u zemlji.

Skup je otvorio potpredsednik Vlade Srbije Mlađan Dinkić, a uvodničari su bili Marina Wes, vodeći ekonomista kancelarije Svetske banke u Srbiji i Tim Džuda, novinar uglednog britanskog časopisa The Economist. Među panelistima su bili neki od najeminentnijih privrednika iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije:  Aleksander Svetelšek, predsednik slovenačke asocijacije menadžera MAS, Esad Čolaković, glavni menadžer hrvatskog udruženja CROMA, Ivica Mudrinić, predsednik T-Hrvatskog Telekoma, Slobodan Vučićević, predsednik SAM, Veselin Vukotić, predsednik UO 13. juli Plantaže, Bine Kordež, predsednik uprave Merkur, Emil Tedeski, predsednik Atlantic Grupe, Slavko Carić, predsednik izvršnog odbora Erste Banke Novi Sad, Tatjana Fink, generalni direktor kompanije Trimo i Veselin Jevrosimović, predsednik ComTrade Grupe.

Nakon završenog zvaničnog dela, u foajeu ispred Kristalne dvorane održan je koktel za sve zvanice, pod pokroviteljstvom komanije Gorenje u Srbiji. Koktelu je na opšte zadovoljstvo prisutnih, prisustvovao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.