Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Forum menadžera  ::  X VELIKI FORUM MENADŽERA SAM SA EUROBANK EFG

Forum menadžera

hotel ZIRA, II sprat, sala Miconos  |  24. 05. 2011.

X VELIKI FORUM MENADŽERA SAM SA EUROBANK EFG

U utorak, 24. maja, Srpska asocijacija menadžera je održala svoj X Veliki Forum Menadžera. Specijalni gost bila je Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije

Forum je započeo pozdravnim obraćanjem izvršne direktorke Maje Piščević, koja je pored novosti iz SAM, izvestila o treninzima SAM Akademije, kao i o planiranom Junskom susretu menadžera koji će biti održan 14. juna. Nakon toga, prisutne je pozdravio predsednik Asocijacije Bojan Radun koji je izrazio zadovoljstvo zbog rasta i razvoja Asocijacije u poslednjih 5 meseci i izrazio nadu da će se pozitivan trend nastaviti i u narednom periodu. 

Priliku da predstavi domaćina Foruma imao je profesor Ivan Vujačić, član Upravnog odbora Eurbanke EFG. Profesor Vujačić je u svojoj prezentaciji izneo podatke o radu ove banke u Srbiji.  Informacije o društveno-odgovornim akcijama ove banke kao i o ukupnim ulaganjima koja je Eurobanka EFG investirala u Srbiji, impresionirali su prisutne na Forumu.

Nakon predstavljanja domaćina, specijlna gošća ovog Foruma Milica Delević, direktorka Kancelarije za evropske integracije je sa profesorom Vujačićem učestvovala u panel diskusiji koju je vodio novinar Mijat Lakićević, urednik Novog Magazina. Razgovor se vodio na teme evropskih integracija, posebno u vezi sa rokovima koji su pred Srbijom u smislu donošenja neophodnih zakona i ostalih obaveza, kao i o tome šta će status kandidata doneti novog sa aspekta privrednika. Prisutne je zanimalo i to da li situacija u Grčkoj ima uticaja na poslovanje EFG banke u Srbiji, kao i kako profesor Vujačić procenjuje da će se kretanja na svetskim tržištima odraziti na kamatne stope u Srbiji.

Forumu je prisustvovao i predsednik Eurobank EFG u Srbiji, g-din Filipos Karamanolis.

Diskusija sa specijalnim gostom i domaćiima je nastavljena i tokom koktela koji je bio organizovan za sve prisutne.

Slike sa događaja možete pogledati ovde

Medijski prijatelj: Magazin Biznis