Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Forum menadžera  ::  VIII Veliki Forum Menadžera SAM - specijalni gost dr Bojan Pajtić, Predsednik Vlade AP Vojvodine

Forum menadžera

Novi Sad  |  17. 03. 2011.

VIII Veliki Forum Menadžera SAM - specijalni gost dr Bojan Pajtić, Predsednik Vlade AP Vojvodine

Prvi ovogodišnji Veliki Forum Menadžera SAM održan u Novom Sadu, u svečanoj sali Skupštine AP Vojvodine.

U četvrtak, 17. marta, Srpska asocijacija menadžera je održala svoj osmi i prvi u ovoj godini Veliki Forum Menadžera. Ovaj Forum je bio poseban i po tome što je prvi put održan van Beograda i to u Novom Sadu, u svečanoj sali Skupštine AP Vojvodine.

Forum je započeo pozdravnim obraćanjima izvršne direktorke Maje Piščević i predsednika SAM Bojana Raduna, koji su pozdravili goste i upoznali ih sa Asocijacijom, ciljevima i aktivnostima. Bojan Radun je, u svojstvu domaćina Foruma, podvukao značaj da se menadžeri na rukovodećim mestima u firmama povezuju, sastaju, razmenjuju iskustva, pomažu jedni drugima i da vlastima zajednički daju konstruktivne predloge za poboljšanje poslovne klime u zemlji.

Nakon uvodnih obraćanja, prisutnima se obratio dr. Bojan Pajtić, predsednik Vlade AP Vojvodine i specijalni gost Foruma. Predsednik Pajtić je u svom govoru istakao da je pokrajinska administracija uradila dosta na pospešivanju privrede, ali i da uvek treba razgovarati sa privrednicima kako bi se pronalazila što bolja rešenja za pobošljanje poslovne klime. Naglasio je i da je posredstvom Sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Vlada Vojvodine u prethodne dve godine izdvojila 3,7 milijarde dinara za programe zapošljavanja, samozapošljavanja, javne radove, zapošljavanje pripravnika i finansiranje poljoprivrednih gazdinstava. Koristeći pogodnosti koje pruža ovaj program, posao u Vojvodini je našlo skoro 20 hiljada ljudi, a planirano je da se u 2011., izdvoji dodatnih 400 miliona dinara za iste namene.

Nakon obraćanja dr. Bojana Pajtića, ugledni menadžeri i privrednici iz Vojvodine, Nikola Pavičić (Tarkett) i Milorad Sredanović (Delta Agrar) su uz Predsednika SAM i izvršnog direktora kompanije Nectar Bojana Raduna učestvovali u panel diskusiji, koju je vodila Radojka Nikolic (Magazin Biznis). Ovi uspešni menadžeri su tokom diskusije istakli da bi država mogla da pomogne privredi na više načina, posebno u pojednostavljenju administrativnih procedura kao i smanjenju poreza.

Diskusija sa specijalnim gostom i panelistima je nastavljena i tokom koktela koji je bio organizovan za sve prisutne.

Ovaj Forum je bio poseban i po tome što je bilo prisutno preko 230 gostiju, iz Vojvodine i iz Beograda. Kompanija Srboexport je za sve zainteresovane goste iz Beograda obezbedila besplatan prevoz do Novog Sada.

Komentar na sajtu AP Vojvodine možete pročitati ovde

 

VIII Veliki Forum Menadžera SAM - specijalni gost dr Bojan Pajtić, Predsednik Vlade AP Vojvodine