Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Forum menadžera  ::  ODRŽAN VII VELIKI FORUM MENADŽERA - SPECIJALNI GOST BOŽIDAR ĐELIĆ

Forum menadžera

Hotel Zira  |  29. 11. 2010.

ODRŽAN VII VELIKI FORUM MENADŽERA - SPECIJALNI GOST BOŽIDAR ĐELIĆ

U ponedeljak, 29. novembra Srpska asocijacija menadžera je održala svoj sedmi i poslednji u ovoj godini Veliki Forum Menadžera.

Forum je započeo pozdravnim obraćanjima izvršne direktorke Maje Piščević i predsednika SAM Slobodana Vučićevića, koji su pozdravili goste i upoznali ih sa mnogobrojnim aktivnostima Asocijacije u prethodnom periodu, menadžerima koji su tokom novembra postali novi članovi SAM, kao i o planiranim aktivnostima do kraja godine. Tom prilikom je najavljeno i održavanje četvrte Skupštine članova SAM, planirane za sredinu decembra.

Nakon uvodnih obraćanja, priliku da u svojstvu domaćina Foruma predstavi kompaniju Tigar imala je Jelena Petković, izvršni direktor za korporativno upravljanje ove kompanije. Prisutni su imali priliku da se kroz prezentaciju upoznaju sa 75-ogodišnjom istorijom ove kompanije i njenim fantastičnim razvojem i uspehom, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Nakon prezentacije, prisutnim članovima SAM, njihovim gostima i medijama obratio se i specijalni gost sedmog Foruma, potpredsednik Vlade Republike Srbije g-din Božidar Đelić.

On je u svom govoru usmerio pažnju na razvoj i strategiju kompanije Tigar kao jedan od uspešnih primera odličnog poslovanja domaće kompanije. Đelić je podsetio da je pirotski Tigar jedna od prvih domaćih kompanija koja će iskoristiti sredstva Evropske investicione banke. Najavio je da će od 250 miliona evra, 100 miliona  biti usmereno upravo ka izvozno orijentisanim kompanijama, pri čemu će država dati suverene garancije.

Tokom diskusije, potpredsednik Vlade, Božidar Đelić odgovarao je na pitanja Dragana Nikolića, predsednika kompanije Tigar i novinara Miše Brkića o tome kako privući nove investicije i na koji način je moguće poboljšati poslovni ambijent u Srbiji i konkurentnost srpske privrede.

Diskusija sa specijalnim gostom i domaćiima je nastavljena i tokom koktela koji je bio organizovan za sve prisutne.

 

Prijatelji VII Foruma: ProCredit Bank - ProBiznis Lider: izbor za najuspešnije preduzetnike, mala i srednja preduzeća