Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Forum menadžera  ::  VI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM - SPECIJALNI GOST GUVERNER NBS DEJAN ŠOŠKIĆ

Forum menadžera

Hotel ZIRA  |  28. 10. 2010.

VI VELIKI FORUM MENADŽERA SAM - SPECIJALNI GOST GUVERNER NBS DEJAN ŠOŠKIĆ

U četvrtak, 28. oktobra, u hotelu Zira u Beogradu, održan je VI Veliki Forum Menadžera SAM. Specijalni gost VI Foruma je bio guverner Narodne banke Srbije, g-din Dejan Šoškić.

Forum je započeo pozdravnim obraćanjima izvršne direktorke Maje Piščević i predsednika SAM Slobodana Vučićevića, koji su pozdravili goste i upoznali ih sa mnogobrojnim aktivnostima Asocijacije u prethodnom periodu, menadžerima koji su tokom oktobra postali novi članovi SAM, kao i o planiranim aktivnostima do kraja godine. U sklopu ovog dela, potpisan je i Memorandum o saradnji sa kompanijom Skills & Business Development na aktivnostima u okviru SAM Akademije. Memorandum su potpisali predsednik Asocijacije Slobodan Vučićević i Dragan Đorđević, direktor razvoja Skills-a.

Posebnu dobrodošlicu Maja Piščević je uputila Ambasadorki Belgije, g-dji Denise De Hauwere i tom prilikom je podsetila da je davne 1883. godine tadašnja Vlada Srbije uputila poziv Nacionalnoj banci Belgije da pomogne u organizovanju i stvaranju Narodne banke Srbije.

Nakon uvodnih obraćanja, prisutni su imali prilku da pogledaju promotivni film Bance Intese, generalnog sponzora VI Foruma. Film je bio uvod u obraćanje Draginje Đurić, predsednika izvršnog odbora Banke i člana Upravnog odbora SAM.

Specijalni gost, guverner Šoškić, se kroz svoju prezentaciju osvrnuo na ulogu i nadležnosti Narodne banke u Srbiji, na značaj pravilne monetarne i fiskalne politike, na poljopirvedne „šokove" i njihov uticaj na mesečnu inflaciju, kao i očekivane makroekonomske izglede u narednom periodu. Nakon prezentacije, razgovor na ove teme, ali i na teme poput inflacije, deviznog kursa, deviznim rezervama i drugim pitanjima od interesa za članove SAM, sa guvernerom je vodio glavni urednik magazina Ekonomist i Bankar, novinar Milan Ćulibrk. 

Nakon veoma zanimljiv diskusije, za sve prisutne članove SAM, goste i medije je organizovan koktel.