Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa institucijama  ::  Forum menadžera  ::  ODRŽAN V VELIKI FORUM MENADŽERA SAM

Forum menadžera

Hotel Zira  |  30. 09. 2010.

ODRŽAN V VELIKI FORUM MENADŽERA SAM

U četvrtak, 30. septembra, u hotelu Zira u Beogradu, održan je V Veliki Forum Menadžera SAM. Specijalni gost V Foruma je bio Bogdan Lisovolik, stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji

Forum je, kao i uvek, počeo koktelom dobrodošlice i pozdravnim obraćanjima izvršne direktorke Maje Piščević i predsednika SAM Slobodana Vučićevića, koji su pozdravili goste i upoznali ih sa mnogobrojnim aktivnostima Asocijacije u prethodnom periodu. Nakon toga, skupu se obratio i domaćin Foruma, Vladimir Čupić, predsednik Izvršnog odbora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Beogad i član Upravnog odbora SAM, koji je članove i goste SAM upoznao sa detaljima finansijskog posredovanja u Srbiji, o deviznom i kreditnog riziku, o posledicama ekonomske krize u bilansima banaka i privrednika, kao i o ulozi bankarskog sektora u izlasku iz krize. Specijalni gost, Bogdan Lissovolik, kroz svoju prezentaciju se osvrnuo na ulogu i ciljeve Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji, ali i u regionu, na trenutni stand-by aranžman za Srbiju. Zatim je prisutne upoznao sa svojim viđenjem ekonomske situacije u Srbji, kao i sa preporukama o sledećim koracima za uspešniji oporavak privrede u Srbiji.

Finale večeri je predstavljao razgovor Vladimira Čupića i Dragice Pilipović - Chaffey iz SBB i član UO SAM sa specijalnim gostom. Diskusija se vodila o trenutno najaktuelnijim temama: deviznom kursu, inflaciji, skupoj državnoj administraciji, nelojalnoj konkurenciji javnih preduzeća, kao i neophodnim strukturnim reformama.

Na kraju zvaničnog dela foruma, za sve prisutne je upriličen koktel, koji je bio prilika za dalje druženje i razmenu informacija.