Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Saradnja sa državom  ::  Fiskalni savet Republike Srbije  ::  SAM Radni doručak sa Fiskalnim savetom Republike Srbije

Fiskalni savet Republike Srbije

21. 04. 2015.

SAM Radni doručak sa Fiskalnim savetom Republike Srbije

Srpska asocijacija menadžera organizovala je radni doručak sa Fiskalnim savetom Republike Srbije, 21. aprila u hotelu Hyatt Regency, na kojem su deficit, javni dug, aranžman sa MMFom, infrastrukturne investicije, siva ekonomija i restrukturiranje javnih preduzeća bile samo neke od tema o kojima se otvoreno razgovaralo.

Na dvočasovnom sastanku, srpski menadžeri i članovi Fiskalnog saveta razmenili su mišljenja o preprekama razvoju privatnog sektora i bržeg privrednog rasta, kao i na temu kako do oporavka srpske privrede i izlaska iz ekonomske krize.

Sa željom da svoje znanje i iskustvo stave u službu poboljšanja ekonomske i finansijske situacije u zemlji, diskusiji je prisustvovalo nešto više od 50 srpskih menadžera, članova SAM-a, kao i predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović i članovi saveta Nikola Altiparmakov i Vladimir Vučković.
 
Predsednik SAM-a Milan Petrović izjavio je da je današnja otvorena diskusija bila potrebna kako bi se sagledalo u kakvoj se situaciji privreda nalazi i koje su mere neophodne da bi Srbija dobila predvidiv ambijent za poslovanje. „Fokus je bio vezan na implementaciji donetenih zakona, kao i sređivanje javnih preduzeća. To su osnove koje su neophodne da bi poslovna klima u Srbiji bila predvidiva, što bi kompanijama bilo potrebno kako bi se uspešno radilo", izjavio je Petrović. „Svima nam je u cilju da kompanije bolje posluju u Srbiji, da se fokusiramo na proizvodnju i izvoz, na investicije koje donose radna mesta, bilo da se radi o domaćim ili stranim investitorima. Svi žele povoljno i pre svega predvidivo poslovno okruženje, da bi se planirale i donosile dugoročne poslovne odluke", zaključio je predsednik SAM-a.

Nikola Altiparmakov je naveo da je Fiskalnom savetu bilo korisno da razmene iskustva sa menadžerima SAM-a, jer se savet bavi problemom budžetske štednje, a kompanije, odnosno menadžeri, članovi SAM-a su ključni u stvaranju privrednog rasta.

Zahvaljujemo se hotelu Hyatt Regency, posebno našoj članici, Vojki Glišević i njenom timu na gostoprimstvu i profesionalizmu.

SAM sa Fiskalnim savetom Republike Srbije