Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  MŠM - Istraži posao - Pokreni posao  ::  Održana finalna konferencija projekta „Istraži posao – pokreni posao”

MŠM - Istraži posao - Pokreni posao

22. 01. 2016.

Održana finalna konferencija projekta „Istraži posao – pokreni posao”

Povodom završetka aktivnosti u okviru projekta „Istraži posao – pokreni posao“ u sredu, 20. januara 2016. godine, u Beogradu, Omladinski centar „Zajedno stvaramo…“ u saradnji sa Mokrogorskom školom menadžmenta i Srpskom asocijacijom menadžera, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održao je konferenciju za novinare.

Cilj konferencije je bio zagovaranje da se mehanizmi povezivanja formalnog i neformalnog obrazovanja sa potrebama tržišta rada uvedu u obavezne školske kurikulume po uzoru na sistem dualnog obrazovanja koji postoji u nekim zemljama članicama EU.

Projektom "Istraži posao – pokreni posao" se kroz neformalno preduzetničko obrazovanje mladih i
povezivanje sa privatnim sektorom, razvoj njihovih ideja i preduzetničkog duha i kroz podršku najboljima u povezivanju sa kompanijama, direktno utiče na jedan od glavnih problema mladih u Republici Srbiji, a sve u cilju realizacije stručne prakse i potencijalnog zaposlenja.Na konferenciji su učestvovali svi relevanti subjekti iz oblasti zapošljavanja i
omladinskepolitike, učesnici projekta i programa, ali i sami mladi kojima su ovakav i slični programi i namenjeni. Govornici su bili: Snežana Klašnja, Ministarstvo omladine i sporta, Nikola Petković, Omladinski centar„Zajedno stvaramo...“, Dragan Petrović, Mokrogorska škola menadžmenta, Miloš Đuričanin, Srpska asocijacija menadžera, Maša Đorđević, BookzMatter, preduzetničke ideje mladih nastale u okviru projekta "Istraži posao – pokreni posao" podržanog od strane Ministarstva omladine i sporta, Kristina Petrović i Marko Đorđević, učenička kompanija Vektor koja učestvuje u projektu "Organska proizvodnja razvojna šansa za mlade" koji realizuje Omladinski edukativni centar a podržava Ministarstvo omladine i sporta, Ivan Todorović, Fakultet organizacionih nauka,  Kosta Andrić, ICT Hub, Marijana Rodić, NAPOR i Goran Radisavljević, Pomak 2, Timočki omladinski centar. Moderator je bio Marjan Cvetković.