Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  MŠM - Istraži posao - Pokreni posao  ::  Uspešno je realizovana prva faza projekta „Istraži posao - pokreni posao“

MŠM - Istraži posao - Pokreni posao

13. 11. 2015.

Uspešno je realizovana prva faza projekta „Istraži posao - pokreni posao“

Projekat „Istraži posao - pokreni posao“ koji je održan od 31.10. – 4.11. u Mokroj Gori u saradnji Mokrogorske škole menadžmenta, Ministarstva omladine i sporta, Srpske asocijacije menadžera i organizacije „Zajedno stvaramo“ je uspešno realizovan u svojoj prvoj fazi. Ovaj projekat je pokazao visoku potrebu, ali i želju za obrazovanjem mladih u oblasti preduzetništva.

Projekat je osmišljen tako da se od velikog broja kandidata iz južne Srbije (Niš, Leskovac, Vranje, Pirot) koji su  se prijavili na konkurs odabere njih 19. Ova grupa mladih momaka i devojaka između 17 i 27 godina se  izborila svojim originalnim i zanimljivim preduzetničkim idejama da dobije stipendiranu obuku.

Polaznici su u toku programa bili smešteni u prelepom komplesku Drvengrad na Mećavniku. Tamo su u toku petodnevnog programa imali veoma dinamičan ritam rada. Svakodnevno su imali predavanja koja su im držali predavači Srđan Janićijević i Dragan Petrović iz Mokrogorske škole. Kroz dinamična i interaktivna predavanja, kao i rešavanje studija slučaja mladi polaznici su stekli nova znanja iz oblasti preduzetništva, menadžmenta, marketinga i komunikacija. Mladi preduzetnici su se kroz neformalna predavanja upoznali sa teorijskim delom vezanim za ove oblasti, a posebno su im se svideli primeri iz ličnog iskustva predavača, kao i mogućnost da  da prenešeno teoretsko znanje isprobaju kroz simulacije realnih situacija sa kojima će se kao preduzetnici uskoro susretati.

Pored dinamičnih predavanja naši polaznici su dane upotpunili sportsko-rekreativnim sadržajima koji su dostupni na Mećavniku. Svakog jutra su praktikovane šetnje do prelepih mesta, kao i sportske aktivnosti aktivnosti u večernjim satima. Odbojka, stoni tenis, kosarka su samo neki od sportova. Nakon svih dnevnih aktivnosti mladi preduzetnici su mogli da se opuste i uživaju u filmovima koji su prikazivani u bioskopu ili da se prepuste čarima wellness centru kompleksa na Mećavniku. 

Na samom kraju prvog dela obuke u Mokroj Gori naši mladi polaznici su imali priliku da prikažu stečenja znanja, tako što su predstavljali svoje preduzetničke ideje onako kako su naučili na prethodnim predavanjima. Ono što je bilo evidentno je da su polaznici pokazali visok nivo usvojenih znanja i veština. Nakon toga su im dodeljene potvrde o zavšenoj obuci Mokrogorske škole menadžmenta.  Posebno smo ponosni na činjenicu da su predavači uspeli da prenesu pozitivan preduzetnički duh, kao i da inspirišu mlade ljude da se osmele da pokrenu sopstveni biznis u Srbiji. 

Program je pokazao izuzetno visok nivo potrebe za istim kod mlade populacije jer je prihvatanje relevantnih novih veština i znanja u njihovom uzrastu direktno proporcionalan podizanju nivoa njihovog samopouzdanja i motivacije.

Mokrogorska škola menadžmenta je na ovaj način još jednom dokazala da ispunjava svoje ciljeve podizanja nivoa menadžerskih veština struci i onima koji će to tek postati, pri tom promovišući vrednosti : TRADICIJA, ISKUSTVO I ZNANJE.

Mokrogorska škola menadžmenta u sklopu svojih programa poseduje i jedan koji je sličan treningu koji su prošli mladi preduzetnici, a to je Letnja škola biznisa koja će biti organizova u avgustu 2016. Za više informacija posetite sajt: http://msm.edu.rs/letnjaskola2015/  ili nas pratite na facebooku https://goo.gl/bxjmhD