Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Projekti  ::  CIRKULARNE MIGRACIJE

CIRKULARNE MIGRACIJE

Projekat će trajati devet meseci i obuhvatiće istraživanje, sedam događaja na temu odliva mozgova kao i promovisanje plaćenih praksi za studente i promovisanje cirkularne migracije. Za sprovođenje ovog projekta, Švajcarska će pružiti ekspertsku i finansijsku podršku.

Ovu goreću temu predstavićemo iz ugla poslodavaca, zaposlenih, mladih, studenata, fakulteta,  promovisaćemo kompanijske programe za razvoj talenta, praksi i stipendiranja, za privlačenje kadrova i stručnjaka iz dijaspore i na kraju, radićemo na uspostavljanju dijaloga sa državnim institucijama i promociji cirkularnih migracija.

Pored podizanja svesti među članovima o ovom problemu, SAM će imati ulogu u sprovođenju istraživačkog rada na temu prepreka sa kojima se članovi, kompanije i preduzetnici, susreću pri pripremanju atraktivnijih ponuda za potencijalne zaposlene, kao i istraživanje nedostataka adekvatnog kadra koji su potrebni našim članovima. SAM će takođe inicirati tri foruma i četiri predavanja na Univerzitetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Nišu.

Imajući u vidu važnost ove teme za budućnost Srbije, SAM će raditi na organizovanju događaja gde se podstiče konstruktivni dijalog između Vlade Srbije, članova SAM-a, akademskih građana i predstavnika univerziteta.

Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o projektu možete poslati mejl na office@sam.org.rs

Za više informacija o švajcarskoj podršci u Srbiji, molimo vas posetite vebsajt Ambasade Švajcarske.

Kreirajmo bolju budućnost mladih u Srbiji - u saradnji sa Švajcarskom

10. 02. 2020.

Kreirajmo bolju budućnost mladih u Srbiji - u saradnji sa Švajcarskom

Srpska asocijacija menadžera uz saradnju sa Vladom Švajcarske, tokom 2020. godine, učestvovaće na projektu usmerenom ka podizanju svesti javnosti o odlivu mozgova iz Srbije ...

[detaljnije]