Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Profesionalni razvoj  ::  SAM Predavanja  ::  Tim Ellis - Intrapreneurship for Innovations

SAM Predavanja

06. 04. 2017.

Tim Ellis - Intrapreneurship for Innovations

Swisscontact i Srpska asocijacija menadžera organizovali predavanje Tima Ellisa, CEO Cadance Ventures Partners

Intrapreneurship - reč koju je teško prevesti na srpski jezik, predstavlja stav zaposlenih po kome se oni unutar svoje kompanije ponašaju i deluju kao preduzetnici. 

Ovaj princip korporativnog menadžmenta integriše rizik od potencijalnog neuspeha ideja sa inovativnim pristupom radu, ali i tehnike nagrađivanja i motivacije zaposlenih. 

Modernije korporacije rado primenjuju ovaj pristup obzirom da omogućava da se unutar velike kompanije realizuju nove ideje zaposlenih, koje bi u protivnom verovatno bile sprovedene kao samostalna preduzetnička inicijativa. Sa druge strane, podrška menadžera u implementaciji predloženih ideja u okviru korporacije, motiviše radnike velikih kompanija da u njima ostaju i u okviru njih osmišljavaju, razvijaju i realizuju svoje inovacije. 

Na ovaj način nastali su Sony Playstation, Facebook Like, Gmail. 

Specijalni gost predavač bio je Tim Ellis, CEO Cadance Ventures Partners, dok su svoja iskustva na ovu temu sa prisutnima podelili i Pierre Boscq, član Upravnog odbora Societe Generale Banke i Vladimir Tošić, Telenor Digital Innovation Advisor.

Više informacija o Tim Ellisu možete pronaći ovde:

Intrapreneurship for Innovations - Tim Ellis