Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Profesionalni razvoj  ::  SAM Predavanja  ::  Predavanje na temu: “Primena PCM-a u mentorstvu”

SAM Predavanja

29. 09. 2015.

Predavanje na temu: “Primena PCM-a u mentorstvu”

U ponedeljak, 28. septembra u prostorijama SAM-a održano je odlično predavanje na temu odnosa i komunikacije mentora i mentija.

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Dragana Miletić, HR konsultant sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti razvoja zaposlenih,  održala predavanje na temu: “Primena PCM-a u mentorstvu” u ponedeljak, 28. septembra u 17h u prostorijama SAM-a.

Dragana je objasnila da je “The Process Communication Model” (PCM) inovativan model koji osobama koje ga koriste omogućava da razumeju druge, motivišu ih i efikasno komuniciraju. Mentori koji koriste ovaj model na raspologanju imaju čitav niz praktičnih alata koji im pomažu u uspešnom upravljanju mentorskim procesom. Ovaj model pruža pouzdane i validne metode za prepoznavanje i razumevanje strukture ličnosti osobe koja je mentorisana, razumevanje uticaja životnih događaja na tu osobu, kao i razumevanje komunikacione dinamike između metora i mentija.

PMC je alat koji nam omogućava da dodatno razvijemo veštine upravljanja odnosima, uticaja i komunikacije u najširem smislu. Jedan od ciljeva PMC modela je da naš sagovornik shvati da mi nećemo da ga menajamo nego prilagodimo nama.

Zahvaljujemo se Dragani Miletić na izvanrednom predavanju, kao i Atria grupi koja je podržala predavanje.