Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Profesionalni razvoj  ::  MenProSAM  ::  Generacija 2018  ::  MenProSAM 2018 - Prvo zvanično okupljanje

Generacija 2018

16. 11. 2018.

MenProSAM 2018 - Prvo zvanično okupljanje

Mentori i mentiji četvrte generacije MenProSAM programa obeležili su prvo zvanično okupljanje.

Tom prilikom, Dušan Basalo, Senior Partner Atria Group SEE i Milica Mihalović, koordinator programa za mlade SAM-a predstavili su rezultate upitnika na koji su odgovarali svi učesnici MenProSAM programa. 

Dragana Jevtić, osnivačica i direktorka "Kreativnog mentorstva" i Tatjana Nikolić, menadžer programa, u ulozi gosta predavača pokušale su da kroz svoje predavanje na temu "Ako želiš da hodaš brzo, koračaj sam; ako želiš da stigneš daleko, koračaj sa nekim!" dodatno motivišu učesnike programa da budu aktivniji u svom procesu i da maksimalno iskoriste vreme koje imaju sa svojim mentorskim parom u učenju i razvijanju svojih veština. One su naglasile, da nije neuspeh pitati, otkriti svoje slabosti kao mentor i da je u mentorskom odnosu najvažnija iskrenost i otvorena komunikacija. Dragana i Tatjana iznele su mitove/predrasude o mentorstvu sa kojima se svakodnevno susreću, neke od njih su:

- Mentorstvo je gubljenje vremena
- Mentor mora da bude stariji od mentija
- Samo menti ima korist od mentorskog odnosa
- Mentorstvo podrazumeva duge sastanke 1 na 1, na kojima se filozofira u prazno
- Mentorski odnos vodi mentor
- Mentorstvo je samo za one koji imaju neki problem

Nakon predavanja, prisutni učesnici programa imali su priliku da čuju razgovor sa Mihailom Jankovićem, CEO Nectar-a koji je četvrtu godinu zaredom u ulozi mentora u MenProSAM programu, prenoseći nesebično svoja znanja mladim članovima Asocijacije. Mihailo je u razgovoru sa Dušanom Basalom preneo svoje utiske o programu, kako je funkcionisao sa svim mentijima i kako su oni uticali na njega.

Na kraju okupljanja svi prisutni izneli su svoje prve impresije o programu i dosadašnjoj saradnji sa svojim mentorima i mentijima. 

Sledece okupljanje zakazano je za 14.mart, 2019. godine.

Organizacioni partner MenProSAM je kompanija Atria Group koja pruža ekspertsku podršku u edukaciji učesnika i podršci mentorskom procesu da bi učesnici programa bili što uspešniji u svom radu, a mentiji dobili željeni podrstrek i podršku u razvoju svoje karijere. Sponzor MenProSAM-a i ove godine je kompanija ManpowerGroup Srbija.

MenProSAM 2018 - I Mentorsko okupljanje