Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Profesionalni razvoj  ::  SAM Exclusive  ::  Leading Innovation & Corporate-startup Colaboration

SAM Exclusive

02. 11. 2017.

Leading Innovation & Corporate-startup Colaboration

Specijalni gost, Shawn Ardaiz, generalni direktor Innovation Hub-a iz Beča, Austrija, održao je predavanje na temu “Leading Innovation & Corporate-startup Colaboration” za članove SAM-a na radnom doručku koji je održan zajedno sa ICT Hub-om u Playground-u.

Shawn je postavio kontekst inovacija u svetu danas i predstavio kako izgleda inovacija u većini kompanija. Takođe je izneo nekoliko najboljih praksi za lidere sa akcentom na izgradnju inovativnih timova i kulture. Prisutne je Shawn suočio sa trenutnim izazovima sa kojima se susreću organizacije kao i sa novim veštinama koje lideri moraju usvojiti i prilagoditi kako bi uhvatili korak sa budućnošću i ostali relevantni na svojim poljima.

Prema Shawnu, inovacija se dešava na tri polja - tehnologiji, biznis modelu i iskustvu potrošača pri čemu je naglasio iskustvo potrošača kao jedno od najbitnijih polja koje često bude zapostavljeno. Govoreći o veštinama koje savremeni lider treba da poseduje, istakao je konstantni proces učenja ali i slušanja kao najvažniji deo. Nastojanje lidera jeste da kreira poslovno okruženje u kome zaposleni žele da se zadrže.

Shawn Ardaiz je proteklih 10 godina proveo studirajući, istraživajući i kreirajući kulturu inovacije. Trenutno je mentor različitih startup-ova a takođe je i pokretač. Poslednjih 17 godina radio je u Silikonskoj dolini u raznim oblastima među kojima su Aerospace, Finance, Semiconductors, IT Tech i Consulting. Duboko razume potrebe korporacija i startup partnera. Pomagao je u izgradnji firme za inovacione strategije u San Francisku sa klijentima kao što su Intel, Aetna, Carhartt, Cardtronics i Ebay. Tamo se bavio raznovrsnim inovacijskim izazovima od strateškog do taktičnog. Shawn Ardaiz ima diploma nauke iz Menadžmenta informacionih Sistema, Santa Clara University i MBA u Design Strategy, California College of the Arts. Generalni je direktor Centra za inovacije u Beču, kao i osnivač startup-a pod nazivom Kokoro.

Nakon Shawnovog predavanja, Dušan Vukanović, Innovation and Business Development Manager, ICT Hub, ukazao je na više praktičnih primera taktika koje korporacije u Srbiji koriste u inovaciji.

 

Leading Innovation & Corporate-startup Colaboration