Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Mladi menadžeri  ::  SAM Predavanja  ::  Stvarno važno predavanje Nika Vujičića

SAM Predavanja

21. 09. 2012.

Stvarno važno predavanje Nika Vujičića

U petak, 21. septembra, na Pravnom fakultetu, održano je predavanje Nika Vujičića u organizaciji Fondacije Ana i Vlade Divac, Beogradskog univerziteta i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE)

Čuveni motivacioni govornik, Australijanac srpskog porekla, Nik Vujičić poručio je studentima u prepunoj sali beogradskog Pravnog fakulteta da nikad ne odustaju od svojih ideja, ali da ne odustaju ni od Srbije.

Predavanju je prisustvovalo više od 1.000 studenata, kao i supruga predsednika Republike Dragica Nikolić, Ana i Vlade Divac, rektori i dekani, Nikovi roditelji, i veliki broj predstavnika medija. Nik je rođen s retkim poremećajem, nema ruke od ramena, a umesto nogu ima mala stopala, ali, po sopstvenom priznanju, to ga nije demoralisalo.

U inspirativnom i duhovitom govoru, Vujičić je govorio o svom hendikepu, problemima tokom školovanja i pronalaska posla, o stalnoj podršci roditelja.

- I kada sam gubio volju, imao sam podršku roditelja - rekao je Vujičić u prepunoj sali, čije je predavanje nekoliko puta prekidano burnim aplauzom.

Nakon završenog govora, apaluzi i poklici prisutnih trajali su čitavih petnaest minuta. Više od pola sale je plakalo dirnuto Nikovim nastupom i rečima.

Fotografije sa ovog događaja možete pogledati na našoj facebook galeriji.

Predavanje Nika Vujičića za studente