Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Mladi menadžeri  ::  SAM Fanki lideri  ::  Proslavljen treći rođendan SAMPLE-a uz panel Fanki Lideri

SAM Fanki lideri

02. 07. 2013.

Proslavljen treći rođendan SAMPLE-a uz panel Fanki Lideri

U organizaciji SAMPLE, Sekcije mladih lidera u okviru Srpske asocijacije menadžera, održan je panel Fanki Lideri na temu “Dame u biznisu” na prelepoj terasi hotela Crystal.

Dobrodošlicu prisutnima poželeli su Miro Antić, tim lider SAMPLE i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM. Učesnice panel diskusije bile su: Andrea Brbaklić, izvršna direktorka sektora komunikacija i sektora ljudskih resursa Erste Banke, Milica Stefanović, Senior Public Affairs and Communication Manager Coca Cola i Jelena Kralj, direktorka za Srbiju kompanije Pedersen & Partners. 

Na pitanje šta je preduslov uspeha Andrea Brbaklić je ukazala da je najbitnije verovati u sebe tj. ostati veran sebi i pored mnogih izazova koji nam se nađu na profesionalnom putu. Nikad ne treba biti zadovoljan sobom, već je zarad napretka potrebno sebe stalno izazivati i voleti izazove. Ona je takođe istakla da je za svakog ko želi da bude uspešan bitno da postigne balans, kako u karijeri, tako i u privatnom životu. Neophodno je stalno razmišljati i preispitivati sebe, shvatiti šta je to što želimo, gde želimo da budemo, pratiti ono što nam je intimo važno.

Milica Stefanović je govoreći o načinu upravljanja vremenom, odnosno usklađivanju obaveza i uloga koje su nam važne, istakla da se mora vršiti selekcija i da moramo definisati sebi šta su nam prioriteti. Neophodno je poznavati ljude koji čine tim u kojem radite, razumeti ih, osetiti gde leži potencijal za dalji rast i razvoj svakog od njih. Ako se nekada ukaže prilika delegirati zadatak članu tima, ako vidimo da bi on mogao da ga uradi znatno bolje od nas samih. Takođe, za dobro upravljanje vremenom neophodno je i iskustvo, ali i dobro poznavanje posla koji radite, kao i svest o tome koje obaveze i zadaci mogu da sačekaju.

Jelena Kralj je kao najvažnije karakteristike savremenog menadžera navela integritet i autentičnost, dok su veštine nešto što dolazi nakon njih. Živimo u svetu koji je brz i konkurentan, od savremenog menadžera se ne očekuje da bude genijalan u svakoj sferi, ali mora da radi maksimalno dobro ono što odabere i da ne pravi kompromise sa životom. Savremeni način života i obaveze upućuju na to da moramo stalno da izazivamo sebe i da napuštamo sopstvenu zonu komfora ukoliko želimo da postignemo uspeh u poslu kojim se bavimo. Međutim, moramo biti i oprezni da ne dopustimo da to napuštanje zone komfora postane suština sama po sebi.

Nakon održane panel diskusije uz prigodan koktel proslavljen je treći rođendan SAMPLE sekcije.

Press clipping mozete preuzeti ovde  

 

 

Piše: Snežana Subotić, SAMPLE redakcija

SAMPLE "Fanki Lideri" i proslava rođendana