Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Mladi menadžeri  ::  SAM Fanki lideri  ::  Funky Lideri - Kreativno razmišljanje u biznisu

SAM Fanki lideri

14. 03. 2013.

Funky Lideri - Kreativno razmišljanje u biznisu

Sekcija mladih perspektivnih lidera, SAMPLE, sekcija Srpske Asocijacije Menadžera organizovala je treći po redu dogadjaj pod nazivom Funky Lideri. Na temu kreativnog razmišljanja u biznisu, govorili su Gerry Clarke, komercijalni direktor FAS (Fiat Automobili Srbija), jedan od naših najpoznatijih dizajnera Slavimir Stojanović i Rade Rakočević, lifestyle entrepreneur i jedan od kreatora poslovnih poduhvata poput Beer Festa, agencije za digitalne komunikacije Inbox i brokerske kuće Senzal kapital. Zamišljeno kao panel diksusija, Funky Lideri imaju za cilj da predstave uspešne menadžere i njihova iskustva prezentuju mladjim kolegama. Treći Funky Lideri su održani u funkcionalnom i modernom ambijentu Fiat Centra, koji i sam svojim izgledom prenosi poruku koliko kreativnost može prodajni salon napraviti jedinstvenim mestom okupljanja u centru grada.

SAMPLE je temu kreativnosti u biznisu kandidovao imajući u vidu okruženje u kome poslujemo poslednjih nekoliko godina, kada je praksa pokazala da hrabri i inovativni potezi imaju budućnost i u turbulentnim vremenima. Kreativnost se u biznisu može pokazati na različite načine, bilo da je reč o drugačijem komunikacijskom pristupu, promeni percepcije zaposlenih, donošenju stranih praksi i iskustva ili jednstavnom razmenom iskustava i implementacijom novih rešenja koja će biznis učiniti konkurentnim.

Gerry Clarke, koji je u svojoj karijeri radio u više zemalja i kontinenata je poruči da morate podsticati ljude da budu kreativni. "Zaposleni ne treba da budu uplašeni da iznesu svoje mišljenje, ideje i da naprave greške", napomenuo je gospodin Clarke.

Rade Rakočević je poručio svima da se ne plaše da probaju da urade nešto novo, dodajući da to donosi jednu neverovatnu ispunjenost što ste gospodari svoje sudbine i što vrlo brzo vidite rezultate svojih odluka.

U sjajnom izlaganju, ilustrovano njegovim dosadašnjim radovima, Slavimir Stojanović je objasnio proces kreativnog stvaranja i rekao da se on uvek trudi da bude savremen, neko ko ide u korak sa svetom i životom i ako može da budem predvodnik, a moderni prate. "Mi ovde imamo 99% modernih, koji misle da je to bolje nego biti savremen, ne razumeju tu razliku i tako je isto u svim vidovima savremenog života", dodao je Slavimir.

Fotografije sa događaja možete pogledati na našoj Facebook strani.

VIDEO PRILOG

 

Sekcija mladih perspektivnih lidera - SAMPLE, prva i za sada jedina zvanična sekcija Srpske asocijacije menadžera (SAM), okuplja mlade i ambiciozne poslovne ljude sa ciljem da podrži integraciju mladih menadžera u poslovne tokove i doprinese kreiranju pozitivne biznis klime. Glavni motiv osnivanja sekcije, u aprilu 2010, bio je pružanje podrške mladim ljudima u Srbiji da realizuju svoje potencijale i doprinesu daljem razvoju ekonomije i društva u Srbiji. Sekcija okuplja mlade ljude koji u svojim kompanijama zauzimaju rukovodeće pozicije i koji su svojim radom pokazali potencijal za dalji profesionalni razvoj.