Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Mladi menadžeri  ::  SAM Fanki lideri  ::  SAMPLE Hour - Funky Lideri

SAM Fanki lideri

05. 07. 2012.

SAMPLE Hour - Funky Lideri

SAMPLE, sekcija mladih lidera, proslavila je drugu godinu uspešnog postojanja i rada u okviru asocijacije.

U prelepom ambijentu restorana Supermarket 5. jula, održan je panel na temu „Fanki lideri", u kome su svoje bogato radno iskustvo predstavili uspešni mladi menadžeri: Milovan Dević, direktor prodaje i marketinga Mercedes benz Srbija i Crna Gora, Nataša Đurđević, Marketing Activation Excellence Director CSE BU Coca Cola i Jovan Šarenac, izvršni direktor kompanije Henkel. Moderator panela je bio Miloš Đuričanin, koordinator SAMPLE.

U svom izlaganju, Dević je istakao, da mu je put karijere počeo kao i mnogima, od asistenta prodaje, preko menadžera, do direktora. Iako se dva puta vraćao u kompaniju, uvek je radio i više nego što su od njega tražili, tako da je lako ispunjavao plan prodaje i sva očekivanja. Danas, smatra da je tržište Srbije malo, ali da za prave i vredne ljude uvek ima posla, jer se motivisanost i upornost prepozna već na prvom razgovoru.

Direktorka marketinga kompanije Coca Cola za Jadranski region, Nataša Đurđević, diplomirala je 1993. godine, a samo 3 godine kasnije Coca Cola je primila kao „obećavajući kadar", a ono što je prvo naučila na poslu bilo je strpljenje. Iako se i ona vraćala u kompaniju dva puta, promenila je više od sedam pozicija u firmi. Prisutnima je poručila da nikad ne odustaju od svojih želja i da čvrsto veruju u sebe.

Izvršni direktor kompanije Henkel, Jovan Šarenac, karijeru je započeo kao prodavac u autoindustriji, zatim se u hemijskom industriji našao u državnoj firmi Duga, a poslednjih 10 godina provodi u Henkelu. Mladima liderima poručio je da je obrazovanje ključ uspeha, kao i da je među retkima primljen kroz oglas u novinama, ali da je i to moguće i da veze nisu uvek garant za kvalitet kadra.

Mladim SAMPLE-ovcima koji su već dve godine u asocijaciji, ali i onim budućima, poručili su jednoglasno da nadu za uspeh i zaposlenje uvek imaju oni koji veruju u sebe i kojima zacrtani cilj, predstavlja najbolju vodilju kroz život.

Fotografije sa događaja možete pogledati na SAMPLE Facebook strani

Video prilog.

SAMPLE Hour - Funky lideri