Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis networking  ::  Godišnja skupština članova  ::  Održana VII redovna Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

Godišnja skupština članova

12. 02. 2014.

Održana VII redovna Skupština članova Srpske asocijacije menadžera

VII redovna godišnja Skupština članova, održana je 12. februara u hotelu Crowne Plaza. Na samom početku prisutne članove je pozdravio generalni direktor hotela gospodin Živorad Vasić koji je izrazio veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti da ugosti SAM, sve članove i bude domaćin večeri. Ovom prilikom se zahvaljujemo celokupnom osoblju hotela Crowne Plaza na izuzetnoj ljubaznosti, gostoprimstvu i profesionalnim pristupom u radu.


Zvanični deo Skupštine otvorio je predsednik Skupštine gospodin Dejan Nedić koji je članove pozvao na formiranje radnih tela, utvrđivanje kvoruma i usvajanje dnevnog reda. Skupštini je prisustvovalo 105 članova sa 43 pristigla specijalna ovlašćenja, čime je obezbeđen kvorum članova.

Predsednik SAM-a Milan Petrović je prisutnim članovima podneo Izveštaj o radu Asocijacije za prethodnu godinu i sa velikim ponosom istakao da ove godine Asocijacija broji 309 članova, što ujedno predstavlja i najveći broj još od osnivanja.

„SAM okuplja menadžere iz realnog sektora, koji su na čelu uspešnih firmi i timova od preko 70.000 zaposlenih, koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra, što čini trećinu BDP-a Srbije. Zato nam je veoma bitno da nastavimo da okupljamo uspešne i iskusne menadžere, ali i da imamo rast broja članova mladih menadžera", poručio je Milan Petrović.

 

Govoreći o planovima za naredni period, predsednik Petrović je podsetio sve prisutne da je ovo i formalno kraj prve godine njegovog mandata kao predsednika SAM-a i da je veoma ponosan što je ovih godinu dana bio na čelu ove Asocijacije, gde se oseća da je u društvu prijatelja i uspešnih ljudi. „Postavili smo sebi prošle godine zadatak da rastemo i u pogledu broja članova i u pogledu kvaliteta događaja, i da SAM postane što uspešnija i bolja poslovna asocijacija. Imajući u vidu sve smo ostvarili ove godine, mislim da možemo reći da smo u tome uspeli. I u narednih godinu dana imamo prilike da svi zajedno uradimo mnogo toga kroz naš SAM - od saradnje sa Vladom i njenim institucijama, preko edukacije, saradnje sa drugim poslovnim udruženjima, regionalne saradnje i poslovnog povezivanja", istakao je Milan Petrović.

Nakon izlaganja predsednika SAM-a, članovima se obratila Jelena Bulatović, Izvršna direktorka, koja nas je provela kroz aktivnosti koje je SAM realizovao u 2013. godini. Prisutni su imali prilike da se informišu o prihodima i troškovima koji su bili u prethodnoj godini i prilivu velikog broja novih članova, koji se konstantno beleži od 2009. godine.

 

„Mi, članovi Srpske asocijacije menadžera slobodno se možemo pohvaliti da smo u godini iza nas realizovali 57 događaja, na kojem je ukupno bilo prisutno oko 2.700 ljudi. SAM je prema komentarima koje svakodnevno čujemo vodeća asocijacija u pogledu stvaranje platforme za povezivanje članova, za stvaranje novih poslovnih kontakata, ali i za neformalno druženje nakon celodnevnih poslovnih obaveza", navela je tokom svog izlaganja izvršna direktorka SAM-a. Ona je pozvala sve članove da se uključe u slanje predloga za buduće aktivnosti, kao i da se izjasne kako vide SAM u budućem periodu. Zahvalila se svima koji pružaju kontinuiranu podršku asocijaciji, svim prijateljima SAM, partnerima, kao i svim članovima na pruženoj inicijativi i energiji.

Tim lider SAMPLE-a, Miro Antić, predstavio je izveštaj o radu sekcije i naglasio da je cilj da se do maja ove godine ojača članstvo sa ukupnim brojem od 100 mladih lidera u SAMPLE. Takođe, izneti su predlozi za još kvalitativnije uspostavljanja međusobne saradnje, novih poslova i jačanja veze sa seniorima SAM-a, kao i transformaciju sekcije iz sadašnje, u fazu u kojoj će njene aktivnosti imati značajniji uticaj i na društvenu zajednicu.

Izveštaj Nadzornog odbora, podneo je predsednik NO, advokat Zoran Naumović, koji je predstavio rad u protekloj godini i izneo zadovoljstvo rada Asocijacije koja u godini iza nas beleži samo poštovanje svih procedura i propisa, i realizaciju aktivnosti u skladu sa njima.

Nakon radnog dela, članovi su nastavili druženje na koktelu koji je priređen u Dining room-u hotela Crowne Plaza.

 

VII redovna Skupština članova SAM