Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Junski susret  ::  Održan 9. Junski susret članova SAM

SAM Junski susret

16. 06. 2015.

Održan 9. Junski susret članova SAM

U organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), organizovan je 9. Junski susret članova SAM, u bašti hotela Falkenštajner. Kao i svake godine, ovaj događaj, okupio je najuglednije menadžere i privrednike, visoke zvanice iz državnih institucija, predstavnike diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije.

Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine, tema Junskog susreta bio je proces evropskih integracija, kao i saradnja sa institucijama Vlade. Specijalni gosti na događaju, bili su Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja, zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije iFranc Bogovič, poslanik i potpredsednik grupe „Prijatelji Srbije" u Evropskom parlamentu.

O trenutnoj poziciji naše zemlje u procesu evropskih integracija, Jadranka Joksimović je izjavila:

„Proces evropskih integracija zasniva se na konstantnom učenju, promenama, adaptaciji i implementaciji tih promena, gde biznis zajednica ima jedinstvenu ulogu, a to je da olakša razmenu informacija i da implementira princip „dobrog ekonomskog upravljanja" koje je ključno u procesu integracija. Dobro je što su ove godine evropske integracije u fokusu biznismena, jer sam proces nosi promene investicionog ambijenta, kako bi se podigla konkurentnost privrede."

Poslanik Evropskog parlamenta Franc Bogovič izjavio je da će Srbija, prema njegovom mišljenju, biti prva zemlja koja će posle 2019. godine, kada se EU ponovo otvori za nove članice, ući u tu zajednicu. 

Bogovič je, na Junskom susretu Srpske asocijacije menadžera, podsetio da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao da nijedna zemlja ne može ući u EU do kraja 2019. godine, a da su u najužem krugu posle tog datuma na Zapadnom Balkanu Srbija i Crna Gora. Bogovič je naveo da je Srbija u prethodne dve godine uradila veliki posao u reformi poslovnog ambijenta i zakonodavstva, ali i za poboljšanje odnosa u regionu. Svi parlamentarci koji prate Srbiju u Evropskom parlamentu saglasni su da bi Srbija ove godine trebalo da otvori prva poglavlja, rekao je Bogovič.

Franc Bogovič je tokom svoje posete Srbiji obišao i Rafineriju nafte Pančevo i učestvovao na radnom ručku Upravnog odbora SAMa. Tom prilikom je gospodinu Bogoviču uručeno ekskluzivno vino Rodoslov, poklon vinarije Aleksandrović.

SAM godinama unazad kontinuirano radi na edukaciji svojih članova na temu evropskih integracija i procesa pregovaranja Srbije za ulazak u Evropsku Uniju. Pored potpisanog Memoranduma o saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije, SAM organizuje i predavanja u saradnji sa vodećim kompanijama u Srbiji o tome kako i manje firme mogu aktivnije da se informišu i sagledaju sve aspekte EU integracija, kao i da na vreme prilagode svoje poslovanje zathevima EU tržišta.

„Istakao bih napore i aktivno učešće Srpske asocijacije menadžera u pogledu približavanja Srbije Evropskoj Uniji, kroz mnogobrojne aktivnosti poput učešća na okruglom stolu „Srbija na putu ka EU" kao i poseta predstavnika SAMa Evropskoj komisji u Briselu početkom ove godine", izjavio je Milan Petrović, predsednik SAMa.

Junski susret završen je zajedničkom konstatacijom da se pred našim društvom nalazi još puno posla na putu ka Evropskoj Uniji i da taj put najlakše možemo preći ukoliko svi važni činioci društva budu radili zajedno.

Zahvaljujemo se Atlantic grupikompaniji NIS, kompaniji Heineken i vinariji Aleksandrović na velikoj podršci u realizaciji još jednog Junskog susreta članova SAM.

Franc Bogovič-evropski poslanik-vesti -www.bogovic.eu

Press clipping:

Blic 

RTS

RTV 

Video prilog ITTV 

 

 

IX tradicionalni SAM Junski susret 2015