Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Biznis klub  ::  Poseta članova Upravnog odbora Rafineriji NIS Pančevo

SAM Biznis klub

12. 03. 2014.

Poseta članova Upravnog odbora Rafineriji NIS Pančevo

Članovi Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera posetili su Rafineriju nafte Pančevo, gde ih je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko upoznao sa modernizovanim prerađivačkim kompleksom, kao i sa rezulatima rada ove kompanije.

Ovo je prva u nizu planiranih aktivnosti SAM-a čiji je cilj razmena iskustava i dobrih praksi među menadžerima naših vodećih kompanija.
Članovi Upravnog odbora SAM-a imali su priliku da se upoznaju sa procesom tehnoloških inovacija koje je NIS uveo sa ciljem proizvodnje kvalitetnog motornog goriva. Modernizacija prerađivačkih kapaciteta NIS-a omogućila je kompaniji da se potvrdi kao lider na polju kvaliteta, proširujući paletu svojih proizvoda prema najstrožim evropskim ekološkim standardima.


„Nastojimo da kroz primere dobre prakse, poput uspešne modernizacije Rafinerije, osnažimo razmenu znanja i iskustva menadžera iz realnog sektora, koji imaju ključnu ulogu u privredi Srbije. Ovo što su srpski menadžeri imali priliku da vide tokom obilaska rafinerije predstavlja primer dobre prakse, od koje svi imaju koristi - građani Pančeva jer njihov grad više nije ekološka crna tačka, građani Srbije jer su dobili evro gorivo, NIS jer uspešno posluje i država koja ima pouzdanog strateškog partnera koji uredno ispunjava svoje poreske obaveze. Ovo je za nas bila prilika da se upoznamo sa ulaganjem Gaspromnjefta u Srbiji i sve čestitke NIS-u na postignutim rezultatima", istakao je Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera.


„Rafinerija nafte Pančevo je potvrda da je moguće uskladiti proces proizvodnje motornih goriva evropskog standarda kvaliteta sa suštinskim poboljšanjem stanja životne sredine. Danas uz pomoć modernizovanog prerađivačkog kompleksa, NIS proizvodi najkvalitetnije gorivo i stalno proširuje paletu proizvoda. Dakle, danas mi nudimo tržištu motorni benzin sa najboljim karakteristikama od 98 i 100 oktana, a uskoro bićemo spremni i da ponudimo dizel gorivo unapređenog kvaliteta. Jako je bitno da povećanje efikasnosti procesa u proizvodnji goriva ide paralelno sa oštrom kontrolom ekološke bezbednosti. Trenutno pokazatelji emisija štetnih materija su u skladu sa propisima EU, a obim ispuštenih gasova kao što su sumpor-dioksid i azot-dioksid, nakon završetka modernizacije rafinerije u Pančevu u proseku smanjen je za 30 odnosu u odnosu na 2010. godinu", izjavio je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.


Srpska asocijacija menadžera planira nastavak ovakvog programa, odnosno saradnje sa drugim vodećim kompanijama u Srbiji koje doprinose ekonomskom razvoju naše zemlje. Danas asocijacija okuplja preko 300 članova, rukovodioca uspešnih firmi i timova od preko 70.000 zaposlenih koji godišnje realiziju posao vredan 12 milijardi evra.

Press clipping sa događaja:

 

 

Poseta Članova UO Rafineriji NIS Pančevo