Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Biznis klub  ::  Moda iz Sirogojna, novi modeli i priča o nesvakidašnjem uspehu

SAM Biznis klub

12. 12. 2013.

Moda iz Sirogojna, novi modeli i priča o nesvakidašnjem uspehu

Članovi SAM-a imali su priliku da uživaju u novim modelima i čuju nesvakidašnju priču o usponu džempera iz malog zlatiborskog sela u svet visoke mode, kao i izložbi modnih fotografija iz arhiva kroz koje su nas sproveli predstavnice Sirogojno Company.

U prostorijama naše asocijacija, članovi su mogli da pogledaju nove modele tradicionalno ručno rađenih odevnih predmeta, čija je priča počela još 60-ih godina prošlog veka kada je kreatorka Dobrila Smiljanić, inspirisana zlatiborskim prirodom, dala novi oblik tradicionalnoj veštini pletenja.

 

Ana Ljubojević, predstavnica ove kompanije objasnila je prisutnima kako se koristi vuna sa Islanda, zbog svojih dobrih kvaliteta i kako je selo Sirogojno prvo u svetu dobilo muzej posvećen običnim seljankama - pletiljama, koje su svojim radom i istrajnošću, svoje selo učinile poznatim. Imali smo priliku da čujemo kako se danas dela zlatiborskih pletilja, posle prekida 90ih godina usled loše ekonomske i političke situacije, ponovo prodaju u buticima Švedske, Francuske, Japana... Degustirali smo sušeno bobičasto voće, takođe iz kompanije Sirogojno, po čijoj su proizvodnji veoma poznati u svetu.

Pored novih modela uživali smo i u fotografijama koje su ulepšale naš prostor, kao i u priči o istorijatu uspeha Sirogojno Style, od profesorke sa Filozofskog fakulteta Danijele Velimirović.

 

 

 

Moda iz Sirogojna, novi modeli i priča o nesvakidašnjem uspehu