Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Biznis promo i networking  ::  SAM Biznis klub  ::  SAM i EBRD prezentacija "ENEF-Enterprise Expansion Fund"

SAM Biznis klub

24. 06. 2014.

SAM i EBRD prezentacija "ENEF-Enterprise Expansion Fund"

Srpska asocijacija menadžera je u ponedeljak 23. juna 2014. godine u saradnji sa kompanijom SBB i EBRD-om organizovala za svoje članove prezentaciju i predstavljanje fonda ENEF - Enterprise Expansion Fund.

Gosti predavači bili su Dragica Pilipović Chaffey, CEO SBB, potpredsednica SAM-a i bivša direktorka EBRD kancelarije u Beogradu i Miloš Lukić EBRD/ENEF bankar u Srbiji. ENEF je fond koji investira u kompanije koje imaju perspektivu za dalji rast i koji je finansiran od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske unije, Evropskog investicionog fonda i DEG-a. Raspon ulaganja je od 1 milion eur do 10 miliona eur kroz investicije u kapital preduzeća sa velikim potencijalom za rast.

Predstavnik EBRD-a je upoznao prisutne o načinu rada ove Međunarodne finansijske institucije, kancelarije u Beogradu, kao i o novom programu ENEF, koji je osnovan 2014. godine. Fond ima na raspolaganju 77 mil eur investicionih sredstava i fokus je na investicije u kompanije sa perspektivom za dalji rast u budućem periodu. Gospodin Lukić je naveo kompanije Forma Ideale i Tikveš iz Makednije, kao pozitivan primer dosadašnjeg rada sa fondom.

Veliku zahvalnost dugujemo Dragici Pilipović Chaffey i Milošu Lukiću, kao i ostalim članovim SAM-a koji su pokazali zainteresovanost da unaprede svoj biznis i učestvuju u ovoj prezentaciji.

 

TV B92 

SAM i EBRD prezentacija "ENEF - Enterprise Expansion Fund"