SAM :: Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/rss.html sr http://sam.org.rs/img/logo.png SAM :: Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/rss.html XII redovna Skupština Srpske asocijacije menadžera http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/godisnjeskupstine/28027/xii-redovna-skupstina-srpske-asocijacije-menadzera.html XII redovna Skupština članova SAM-a održaće se u četvrtak, 28. februara od 18h u hotelu Metropol Palace. ]]>

Skupština će se održati prema sledećem dnevnom redu:

1) Formiranje radnih tela Skupštine, utvrđivanje kvoruma i glasanje o predlogu dnevnog reda
2) Obraćanje i godišnji izveštaj predsednice Upravnog odbora Stanke Pejanović
3) Godišnji izveštaj o aktivnostima i finansijskom poslovanju SAM-a za 2018. godinu
4) Izveštaj Nadzornog odbora
5) Izveštaj Etičke komisije
6) Usvajanje revizorskog izveštaja za 2017. godinu
7) Predstavljanje plana aktivnosti za 2019. godinu
8) Izbor organa SAM-a:
- Izbor članova Nadzornog odbora
9) Razno

Materijale za XII Skupštinu možete pronaći na linku.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:31:00 +0100 Skupštine članova SAM-a http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/godisnjeskupstine/28027/xii-redovna-skupstina-srpske-asocijacije-menadzera.html
XII redovna Skupština Srpske asocijacije menadžera http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28027/xii-redovna-skupstina-srpske-asocijacije-menadzera.html XII redovna Skupština članova SAM-a održaće se u četvrtak, 28. februara od 18h u hotelu Metropol Palace. ]]>

Skupština će se održati prema sledećem dnevnom redu:

1) Formiranje radnih tela Skupštine, utvrđivanje kvoruma i glasanje o predlogu dnevnog reda
2) Obraćanje i godišnji izveštaj predsednice Upravnog odbora Stanke Pejanović
3) Godišnji izveštaj o aktivnostima i finansijskom poslovanju SAM-a za 2018. godinu
4) Izveštaj Nadzornog odbora
5) Izveštaj Etičke komisije
6) Usvajanje revizorskog izveštaja za 2017. godinu
7) Predstavljanje plana aktivnosti za 2019. godinu
8) Izbor organa SAM-a:
- Izbor članova Nadzornog odbora
9) Razno

Materijale za XII Skupštinu možete pronaći na linku.

]]>
Mon, 18 Feb 2019 11:31:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28027/xii-redovna-skupstina-srpske-asocijacije-menadzera.html
SAM Radni doručak "Kako postati poželjan poslodavac" sa agencijom Homepage http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28025/sam-radni-dorucak-kako-postati-pozeljan-poslodavac-sa-agencijom-homepage.html Šta je to brendiranje poslodavca i na koji način mu možemo pristupiti strateški, bila je tema prvog SAM Radnog doručka ove godine koji je organizovan sa agencijom Homepage. ]]> O strategiji brendiranja poslodavca, govorile su  Milka Negrović, Account Strategic Manager i Mihaela Turner, Account Client Relations Manager iz agencije Homepage.

Iza svakog uspešnog rezultata stoji dobra ideja, temeljna strategija i kreativnost za njenu realizaciju.

Iako je nezaposlenost jedan od ključnih problema u regionu, sve je teže izgraditi I zadržati kvalitetne timove. Prvi korak je privlačenje kvalitetnog i adekvatnog kadra, dok je drugi, često i teži, zadržavanje postojećih zaposlenih.

Prema istraživanju koje je izvršio Infostud na temu “Najpoželjniji poslodavac 2018”, čak 75.5% anketiranih izjavilo je da im je na prvom mestu pri traženju poslodavca “dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera”, a zatim “dobar tretman zaposlenih od strane menadžmenta”. Visina plate i bonusa i mogućnost napredovanja, nalaze se tek na petom mestu važnosti.

Jedan od glavnih problema poslodavca je kako privući kandidate. Na “tržištu” se odvija pravi rat za talente gde su program za razvoj sve dostupniji I sve se ranije predstavljaju tokom školovanja.

Takođe, konkurencija na tržištu rada je sve veća,a mogo kompanija pretenduje ka specifičnim zanimanjima. U poslednje vreme primećena je diverzifikacija modaliteta zapošljavanja i sve je više frilensera i preduzetnika koji ne žele da rade u sistemima. Zbog svega navedenog, kompaniji je lakše da dođe do klijenta ili kupca, nego do kvalitetnog i lojalnog zaposlenog.

Brendiranje poslodavca nije važno samo za privlačenje kandidata, već i za zadržavanje zaposlenih. Kreiranje atmosfere lojalnosti i pripadnosti zajednici, trnasformacija zaposlenih u dobrovoljne employer brend ambasadore i izjednačavanje EVP-ja sa iskustvom zaposlenog – Employer Experiencea, postavlja se kao bitan zadatak za svakog poslodavca.

Privlačenje talenata (Talent Attraction) i zadržavanje zaposlenih (Employee Retention) smatraju se ključnim procesima koji kompaniji obezbeđuju konkurentsku prednost na tržištu. Osnova uspeha ovih procesa leži u jakom brendu poslodavca.

Za početak u brendiranju bitno je određivanje postojećeg stanja kroz analize i istraživanja:

-          Istraživanje zadovoljstva zaposlenih

-          Šta zaposleni misle o poslodavcu

-          Istraživanje pozicije poslodavca na tržištu rada

-          Šta kaže javnost?

-          Šta misle kandidati?

-          Šta kaže internet?

Rezultat istraživanja pokazuje da li ste poželjan poslodavac, kakva je vaša pozicija i gde postoji prostor za unapređenja.

Na brendiranje utiče:

Employee Value Proposition - set opipljivih i neopipljivih vrednosti i benefita koje poslodavac nudi.

Employee Experience suma celokupnog iskustva zaposlenog  - svaka interakcija zaposlenog sa poslodavcem

Prepoznavanja značaja EB  interno

Strategija EB i kvalitet realizacije aktivnosti

Candidate Experience - iskustvo kandidata prilikom traženja oglasa, recruitinga, razgovora, davanja ponude/slanja odbijenice, onbordinga.

Nakon istraživanja, u narednim koracima za kreiranje strategije bitno je definisati ciljeve i ciljne grupe, ključne poruke, kanale komunikacije, napraviti content strategiju, raspodelu resursa i uspostaviti KPI’s.

 

]]>
Tue, 12 Feb 2019 12:23:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28025/sam-radni-dorucak-kako-postati-pozeljan-poslodavac-sa-agencijom-homepage.html
10. Prolećni Vivaldi CEO forum http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28015/10-prolecni-vivaldi-ceo-forum.html Ovogodišnji 10. Prolećni Vivaldi CEO forum biće posvećen trajnim vrednostima u životu i održaće se od 27. do 29. marta, u Mećavniku u Mokroj gori. CEO forum se organizuje u institucionalnom partnerstvu sa Srpskom asocijacijom menadžera - SAM ]]> U današnje vreme, moralne i porodične vrednosti su na ispitu. Organizacije manje veruju svojim članovima. Pojedinci imaju manjak poverenja u zajednice iz kojih potiču. Mudri pojedinci i organizacije se trude da nađu viši smisao i svhu svog postojanja i to im pruža snagu da dugo traju i ostave trag.

Sve se svodi na jednostavna pitanja. Кoji je moj sistem vrednosti? Кoji je sistem vrednosti u našoj zajednici? Кoji je moj lični doprinos? Šta je moj legat?

Teme panela:

SISTEM VREDNOSTI U POSLOVANJU

SAVETI ISКUSNIH – КAКO DUGO TRAJATI?

EКONOMISTI DIREКTORIMA

KAKVI SU RUKOVODIOCI U SRBIJI?

Na panelu "Sistem vrednosti u poslovanju" koji će se održati 27.02. učestvuju članovi UO SAM-a:

Jelena Galić, predsednica, AIK Banka

Miša Lukić, direktor, New Startegy

Jasmina Knežević, predsednik UO, osnivač i direktor, Belmedic

Miloš Perović, operativni direktor, Termovent

 

Na panelu "Kakvu su rukovodioci u Srbiji?" koji će se održati 28.02. učestvuju predsednica SAM-a i članovi Upravnog odbora:

Stanka Pejanović, izvršna potpredsednica, Gorenje Grupa

Nebojša Bjelotomić, direktor, SAGA

Biljana Bogovac, senior partner, PWC

Borislav Miljanović, predsednik, Represent System

 

Pored panela sa temama iz oblasti rukovođenja i poslovanja, Aleksandar Gajšek autor i voditelj emisije AGAPE će voditi zanimljive razgovore sa istaknutim pojednicima iz sveta kulture i nauke.

KO: Svi koji se bave upravljanjem i utiču na stvaranje i primenu sistema vrednosti u zajednici koju vode bilo da se radi o porodici, poslovnoj ili društvenoj organizaciji.

KAD: 27 - 29. mart 2019.

GDE: Mećavnik, Mokra gora

CENA KOTIZACIJE: Za članove SAM-a obezbeđena je specijalna kotizacija u iznosu od 20.000 din + pdv.

PRIJAVA uz napomenu: član SAM-a, moguća je preko sledećeg linka.

Program i više informacija pogledajte OVDE

]]>
Wed, 6 Feb 2019 10:03:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28015/10-prolecni-vivaldi-ceo-forum.html
After Holiday Cocktail posle zimske pauze http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28014/after-holiday-cocktail-posle-zimske-pauze.html Posle kraće novogodišnje pauze, članovi SAM-a okupili su se na zimskom After Holiday Cocktailu. ]]> U divnom prostoru hotela Hyatt Regency, više od 100 članova ponovo su se družili, nakon kraće pauze.

Izvršna direktorka, Jelena Bulatović, pozdravila je prisutne i predstavila planove za 2019. godinu najavivši prvi veliki događaj koji očekuje članove, Godišnju Skupštinu SAM-a koja je zakazana za 28. februar.

 

]]>
Mon, 28 Jan 2019 10:07:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28014/after-holiday-cocktail-posle-zimske-pauze.html
Trening Personal Branding - specijalna cena za članove SAMa i učesnike MenProSAM 2018 http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28013/trening-personal-branding---specijalna-cena-za-clanove-sama-i-ucesnike-menprosam-2018-.html U saradnji sa kompanijom Atria Group, 26. marta 2019. godine u hotelu Xenon, u Beogradu organizovaćemo trening na temu Personal Branding. Trening će održati Nelson Emilio, konsultant, govornik i trener sa dvadesetčetvorogodišnjim iskustvom rada sa internacionalnim organizacijama. Za sve članove SAMa obezbeđena je specijalna cena ]]> Fokus ovog treninga je na ličnim snagama pojedinca, njihovom isticanju, unapređenju i uvezivanju u personalni brend i jedinstvenu konkurentsku prednost.

Na treningu ćete saznati:

 • Kako da izgradite snažan lični brend u interakciji sa stejkholderima u okviru i van organizacije
 • Kako da postanete uzor (role model) u okviru svoje organizacije
 • Kako da izgradite kredibilitet i reputaciju zasnovanu na snagama ličnog brenda
 • Kako da postanete još uticajniji sagovornik kroz uspostavljanje poverenja sa zaposlenima, klijentima i investitorima

Investicija obuhvata i 4 alata za procenu, koje će svaki učesnik uraditi pre treninga:

 • 360 feedback of personal brand
 • Personality traits assessment
 • Emotional intelligence assessment
 • Communication style assessment

 

Specijalna cena za članove SAM-a:

Prijavom do 25. februara cena je 180€, posle 25. februara cena je 220€

Specijalna cena za članove mentorskog programa SAM-a:

Do 25.2. cena je 160€, posle 25.2. cena je 200€

* Napomena: popust važi i za zaposlene iz kompanije članova, ali samo pod uslovom da se prijave preko SAM kancelarije.

 

Postavite standard izvrsnosti. Pridružite nam se!

Rok za prijavu: 21. mart 2019. godine

Sve dodatne informacije o treningu možete pronaći OVDE.

]]>
Wed, 23 Jan 2019 09:57:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28013/trening-personal-branding---specijalna-cena-za-clanove-sama-i-ucesnike-menprosam-2018-.html
Buddy program http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28010/buddy-program.html Konstantni porast članova SAM-a na godišnjem nivou, doveo je do potrebe uvođenja Buddy-ja “dodeljenog drugara”. Njegov zadatak je da novom članu bude prva pomoć oko upoznavanja članova, osoba koja će mu pomoći oko networkinga i bliže ga upoznati sa korišćenjem svih benefita koje SAM obezbeđuje. “On boarding” proces u Asocijaciji se uvođenjem buddy-ja značajno poboljšava, a samim tim i međusobno povezivanje članova, pri čemu se obezbeđuje širenje kapilarnosti u SAM-u. ]]> Mon, 21 Jan 2019 11:17:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28010/buddy-program.html Poslednje okupljanje MastermindSAM grupe http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28006/poslednje-okupljanje-mastermindsam-grupe.html Šesti i poslednji MastermindSAM sastanak drugog ciklusa održan je u ponedeljak 24. decembra u hotelu Saint Ten. ]]> Član grupe, Vladimir Marinković, generalni direktor ovog ekskluzivnog hotela, predstavio je nesvakidašnju istoriju hotela ali i izazove sa kojima se suočava u poslovanju.

Ostali članovi grupe, Vladimiru su postavljali direktna pitanja i delili svoja relevantna iskustva iz suočavanja sa sličnim problemima što mu je pomoglo da utvrdi akcione korake u njihovom rešavanju.

Iako je ovo bio poslednji sastanak drugog ciklusa MastermindSAM-a, članovi će nastaviti da se sastaju 1-2 puta mesečno nakon praznika. Svi su složni u tome da im rad u grupi izuzetno pomaže u razvoju profesionalne karijere.

]]>
Wed, 26 Dec 2018 13:06:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28006/poslednje-okupljanje-mastermindsam-grupe.html
MastermindSAM – Stvaranje novih ideja http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28003/mastermindsam--stvaranje-novih-ideja.html Peti po redu MastermindSAM se održao u kancelarijama NoKachi, gde je članove grupe dočekala Sandra Rajić. Sandra je učesnicima predstavila svoje bogato iskustvo koje je godinama nadograđivala raznim obukama i obrazovanjem. ]]>

Štamparska industrija prolazi kroz velike promene, što donosi puno izazova, tako da je Sandri glavna tema slična kao i svim ostalim članovima - kako izaći na novo tržište i šta je ta jedna stvar, proizvod, koji će omogućiti firmi da se što pre istakne.  Ušesnici su kao i uvek postavljali prodorna pitanja, i delili bitna iskustva, tako da je Sandra završila sastanak sa konkretnim novim idejama i planom za sledeće korake.

 

]]>
Tue, 18 Dec 2018 10:45:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28003/mastermindsam--stvaranje-novih-ideja.html
Dobitnici SAM Godišnjih nagrada 2018 http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27995/dobitnici-sam-godisnjih-nagrada-2018.html Srpska asocijacija menadžera (SAM) je sedmu godinu za redom, dodelila je „SAM Godišnje nagrade“ najboljima u Srbiji na već tradicionalnoj svečanosti „SAM Gala“. ]]> Dodeli „SAM Godišnjih nagrada“ prisustvovao je kor srpske poslovne scene, a svečanost je otvorena impresivnim akrobatskim performansom koji je uz vrhunske svetlosne i specijalne efekte, svim zvanicama stvorio jedinstveni doživljaj.

Pozdravljajući zvanice, predsednica SAM-a, gospođa Stanka Pejanović izjavila je: “Ova godina bila je izazovna i inspirativna, kontinuirano smo radili smo na profesionalnom razvoju menadžera, razmenjivali smo znanja i iskustva kroz mentorski program, povezivali menadžere i promovisali najbolje prakse, odgovorno, etičko i održivo poslovanje. Izuzetno sam ponosna što Asocijacija ima više od 450 profesionalnih menadžera, koji žele da doprinesu boljem poslovnom ambijentu. Godina u kojoj imamo najveći broj profesionalnih menadžera do sada, u kojoj smo bili domaćini SAMIT100 biznis lidera i u kojoj smo postali punopravni član Evropske konfederacije menadžera stvara još veću obavezu i odgovornost da budemo još istrajniji u realizaciji svih ciljeva“.

Dodeljeno je 12 priznanja u sledećim kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine, poslodavac godine u kategoriji MMP, društveno odgovorna kompanija godine, nagrada za promociju i razvoj liderstva među mladima, najbolji program za razvoj talenata, i specijalne nagrade žirija za lični herojski čin, iskorak godine, poslovnu izuzetnost, inicijativu od nacionalnog značaja i nagradu za doprinos stvaranju lidera budućnosti. 

Prepoznat unutar i van svoje kompanije kao osoba od integriteta i ugleda, a na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata, titulu Menadžera godine 2018 poneo je Dejan Turk, CEO, Vip mobile & A1 Slovenija.

“Kad nagrada stigne od ljudi iz struke onda ona dobija još više na težini. To je dodatna odgovornost i obaveza da nastavim zajedno sa svojim timom da promovišem vrednosti koje podstiču atmosferu poverenja, slobode i zajedništva. Dobar menadžer mora da pruži model željenog ponašanja i u kompaniji koju predstavlja i van nje i to prenosi i na svoje zaposlene”.

Titulu Poslodavac godine 2018 ponela je kompanija Mikroelektronika. Ova kompanija je prema mišljenju članova SAM-a u 2018. godini ponudila najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera, ispunjavajući niz kriterijuma. Nagradu je svečano uručio Slobodan Đinović, direktor, Orion Telekom.


Negujući i promovišući liderstvo među mladima, SAM je dodelio i priznanje najboljim mladim menadžerima do 35 godina. Mladi menadžer godine 2018 je Branislav Lončar, CFO, Southeast Europe, Publicis One.

Poslodavac godine u kategoriji MMPP je Gi Group HR Solutions.

Članovi SAM-a glasali su i za Društveno odgovornu kompaniju godine i u ovoj kategoriji nagradu je dobila kompanija Delta Holding.

Zbog pozitivnog uticaja na okruženje i razvoj mladih i posebne doprinose promociji liderstva među mladima, ove godine nagrada "The Sample Of Leadership Excellence – Razvoj i promociju liderstva među mladima" dodeljena je dvojici izvrsnih menadžera, Dragoljubu Damljanoviću, podpresedniku Schneider Electrica za Jugoistočnu Evropu i Mihailu Jankoviću, direktoru kompanije Nectar. 

Priznanje za  „Najbolji program za razvoj talenata“ dobila je kompanija Atlantic Grupa.

Prema odluci članova Srpske asocijacije menadžera nagrada za „Lični herojski čin“ pripalaje Goranu Nikoliću, slabovidom maratoncu koji je postavio Ginisov rekord istrčavši za 55 dana isto toliko maratona, od grada do grada u Srbiji, BIH i Crnoj Gori.

Žiri je ove godine odlučio da dodeli još četiri specijalne nagrade. Specijalno priznanje za „Iskorak godine“ ponela je kompanija SBB za projekat EON, za „Inicijativu od nacionalnog značaja“ u 2018. godini proglašena je Inicijativa Digitalna Srbija, nagradu za „Doprinos stvaranju lidera budućnost“ dobili su DNA Communications & ICT Hub, dok je specijalno priznanje za „Poslovnu izuzetnost“ ponela Biljana Jovanović, vlasnica i generalna direktorka modne kuća “LUNA”.

 

Svečanoj večeri dodele SAM Godišnjih nagrada koja se održala uz podršku Luštica Bay-a,  prisustvovalo je više od 400 zvanica iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života.  Ovo prestižno priznanje, poslovni „Oskar“, dodeljuje se menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 13:19:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27995/dobitnici-sam-godisnjih-nagrada-2018.html
MastermindSAM - četvrta sesija http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28000/mastermindsam---cetvrta-sesija-.html Četvrti po redu MastermindSAM sastanak održao se u kancelarijama LeadNet-a. ]]> Sastanak je počeo tako što su učesnici koji su vodili prethodne sastanke predstavili rezultate koje su ostvarili od proteklih sastanaka, a koji nisu bili zanemarljivi. 

Učesnici su izrazili oduševljenje novim perspektivama koje su im se otvorile pomoću Masterminda i izjavili da im podrška ove male ali uticajne grupe izuzetno znači i dodatno motiviše.

Ostatak sastanaka je bio posvećen Slađani Ginić, vlasnici LeadNet-a, koja je učesnicima predstavila svoju bogatu karijeru koja joj služi kao ogromnu prednost u osvajanju tržišta.  Slađana je takođe predstavila svoj najveći trenutni izazov, a to je izbor između tri veoma jasno definisane strategije.  Učesnici su pomoću veoma preciznih pitanja i sugestija omogućili Slađani da definiše par smernica koje su njoj bitne, a koje će joj olakšati da izabere odgovarajuću strategiju.

Sledeći MastermindSAM će se održati u kancelarijama NoKACHI.

 

]]>
Thu, 13 Dec 2018 12:51:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/28000/mastermindsam---cetvrta-sesija-.html
Stanka Pejanović na konferenciji The Economist – Svet u 2019. godini http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27997/stanka-pejanovic-na-konferenciji-the-economist--svet-u-2019-godini.html Na sedmoj konferenciji "The Economist - Svet u 2019. godini" učestvovala je Stanka Pejanović, predsednica SAM kao i Dejan Turk, Menadžer godine 2018 i član UO. ]]>

Na panelu “Srpska ekonomija 10 godina nakon početka svetske ekonomske krize” koji je moderirao Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik NIN-a, učestvovali su:

Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacija menadžera
Dejan Turk, potpredsednik Saveta stranih investitora
Jelena Pavlović, predsednica Američke privredne komore (AmCham)
Goran Kovačević, potpredsednik UO NALED-a

Razgovor je tekao na temu ekonomskih perspektiva Srbije i regiona u 2019. godini, šta je urađeno u prethodnih deset godina, čime je privreda zadovoljna ali i gde su još problem i izazovi, prostori za rast i kakav je privredni ambijent u kome se posluje.Državni zvaničnici, ministri u Vladi, ambasadori, privrednici i ekonomisti - okupili su se na jednom mestu, kako bi zajedno napravili presek političke, bezbednosne i ekonomske situacije u Srbiji i regionu za godinu koja je na izmaku.

]]>
Thu, 13 Dec 2018 10:52:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27997/stanka-pejanovic-na-konferenciji-the-economist--svet-u-2019-godini.html
Digitalno doba je tu, da li ste spremni http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27994/digitalno-doba-je-tu-da-li-ste-spremni.html Na temu spremnosti za digitalno doba razgovarano je sa poslovnim liderima u regionu jugoistočne Evrope koji izneli svoja razmišljanja, stavove i razloge za zabrinutost. ]]> Biljana Bogovac, partner u kompaniji PwC Srbija, prezentovala je rezultate ankete o digitalnoj spremnosti kompanija u jugoistočnoj Evropi članovima SAM-a. Pored Biljane, u prezentaciji su učestvovale i Ana Bosnić, menadžer u Odeljenju za konsalting i Bojana Bjeličić, senior menadžer u Odeljenju za poresko savetovanje, iz kompanije PwC, kao i Ivana Lazarević iz Digital Elementa.

Tehnološki napredak je jedan od najznačajnijih trendova koji vode ka velikim promenama u poslovanju stoga je jasno da će uspešne biti one kompanije koje usvajaju nova znanja, inovativna rešenja i transformišu se u skladu sa zahtevima tržišta.

Poslovni lideri jugoistočne Evrope izneli su svoja mišljena na pitanja:

 • u kojoj meri veštačka inteligencija utiče na poslovanje i naša radna mesta
 • koliko je teško pronaći i zadržati digitalno pismene kadrove
 • koji su planovi za ulaganje u nove tehnologije

Čak 87% smatra da će upotreba veštačke inteligencije poput robotike ili blokchain tehnologije u velikoj ili određenoj meri uticati na poslovno okruženje u narednih pet godina.

U narednoj godini poslovni lideri planiraju da ulože u sledeće tehnologije: Analizu podataka 25%, a zatim slede Mobilne aplikacije, IoT, Zaštita od hakerskih napada, robotska automatizacija procesa.

Veliki broj lidera, 83% smatra da su digitalne veštine od izuzetne važnosti ali kao glavnu prepreku navode da se do njih teško dolazi. Kao glavni problem navodi se zadržavanje digitalno pismenih, kaoa zatim i privlačenje takvih kandidata.

U prednosti za uvođenje digitalnog modela poslovanja na prvom mestu su: brži i fleksibilniji poslovni procesi, a zatim ostvarene uštede, bolje iskustvo kupaca, porast prihoda i inovativniji proizvodi.

Među glavnim preprekama za uvođenje digitalnog modela, lideri vide nedostatke odgovarajućih veština među zaposlenima, a zatim nemogućnost odgovarajuće integracije između novih i postojećih tehnologija, rigidne i spore procese, internu organizaciju i mnogo istovremenih projekata i zastarele tehnologije.

Veliki broj lidera vidi mogućnost za prevazilaženje prepreka u transformaciji i unapređenju internih procesa.

Kao zaključak ankete izneseno je da poslovni lideri u regionu JI prepoznaju značenje i važnost digitalne transformacije. Načinjen je niz važnih koraka, ali najveći posao ka implementaciji savremenih modela poslovanja tek predstoji.

 

]]>
Mon, 10 Dec 2018 10:29:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27994/digitalno-doba-je-tu-da-li-ste-spremni.html
Ekskluzivna večera - Legat 1903 http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27991/ekskluzivna-vecera---legat-1903.html Ekskluzivna večeru posvećenu sponzorima i partnerima organizovana je u restoranu Legat 1903. ]]> U znak zahvalnosti za svu saradnju i podršku, SAM je pozvao sve Prijatelje i sponzore koji su cele godine pružali kontinuiranu podršku aktivnostima Srpske asocijacije menadžera.

Restoran LEGAT 1903 priredio je sofisticirani hedonistički ugođaj svim prisutnim, renomiranim gostima.

Kombinacija modernog i istovremeno prefinjenog dizajna unikatnih detalja restorana koji je osmislio tim afirmisanih i iskusnih arhitekata i dizajnera, zvanice SAM-a nije ostavio ravnodušnim.

Ono po čemu je meni restorana “Legat 1903” jedinstven jesu vrhunski sastojci koji se često nabavljaju iz različitih delova sveta.

Gosti SAM-a uživali su cele večeri u ekskluzivnim vinima i najkvalitetnijim jelima ovog restorana.

]]>
Mon, 3 Dec 2018 13:28:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27991/ekskluzivna-vecera---legat-1903.html
Veče sa Jasminom Knežević u Crowne Plazi http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27989/vece-sa-jasminom-knezevic-u-crowne-plazi.html Kako je pokrenula privatnu praksu, koji je njen ključ uspeha i šta za nju znači "Pacijent u središtu pažnje", imali smo priliku da slušamo od dr Jasmine Knežević, osnivačice i direktorke Bel Medic-a, i članice UO SAM-a! Razgovor je vodio Milan Petrovic, CEO, Fleet Partner. ]]> Članovi SAM-a imali su priliku da slušaju iskrenu priču o vrednostima, vrlinama i poslovnim izazovima, kako je naglasio Milan Petrović uvodeći u razgovor.

Dr Jasmina Knežević potiče iz ugledne lekarske porodice, otac joj je pedijatar, a majka mikrobiolog. Po porodičnoj tradiciji završila je Medicinski fakultet u Beogradu, specilalizirala pedijatriju i magistrirala pulmologiju i dovela do samog kraja doktorat – nije doktorirala zbog životnih i poslovnih okolnosti, ali njena metoda indukovanog sputuma - živi.

Nakon 15 godina rada u Specijalnoj dečijoj bolnici za plućne bolesti na Dedinju, gde je bila načelnik odeljenja, 1995. odlučuje da zasnuje privatnu lekarsku praksu. U to vreme, bila je u 5 najboljih dečijih plumologa u Beogradu. Posle deceniju i po sigurnog zaposlenja u državnom zdravstvu odlučila je da iz njega izađe, smatrajući da ne postoje adekvatni uslovi za realizaciju promena u zdravstvu, koje je smatrala da su neminovne.

Danas je Belmedic ugledna ustanova, na 5 lokacija, koje uključuju Opštu bolnicu, 2 Doma zdravlja i Polikliniku, sa 420 zaposlenih i skoro 400 konsultanata.

Dr Jasmina Knežević dobitnica je brojnih priznanja.

 • Žena lider u promenama – AmCham 2015
 • Bel Medic je osvojio titulu evropskog šampiona u kategoriji Odnos prema klijentu „European Bussines Award, u konkurenciji 32.000 evropskih kompanija – 2016
 • Poslovna izuzetnost – SAM 2017
 • Cvet uspeha za ženu zmaja – 2007, 2016, 2018 (Jedna od dobitnica nagrade Žena Zmaj nad zmajevima – UPŽS)

Angažovana je u udruženjima: Health Care Committee Američke privredne komore, SAM, Udruženju poslovnih žena, Asocijaciji privatnih zdravstvenih ustanova; UO SAM-a, Asocijacija privatnih zdravstvenih ustanova i privatnih praksi – osnivač, član UO, IO, Etičkog odbora.

Komentarišući ko je zapravo Jasmina Knežević, odgovorila je: „Jednom doktor, uvek doktor. To je ono što je u mojoj duši, mojoj prirodi, ta doktorska filozofija je deo mog odrastanja i mene. Ali ono kako ja sebe vidim sada je ipak kao preduzetnika, kao preduzetnika koji je krenuo od samog početka, ni iz čega, i to ne sama, nego sa suprugom, tako da je ovo porodična priča.“

Doktorku Knežević mnogi smatraju istinskim reformatorom u zdravstvu. Od samog početka iskazala je veliku želju i snagu da utiče na promene, menja stvari na bolje kroz brojne inicijative. O svojim počecima u privatnom sektoru, Jasmina objašnjava: „Uhvatila sam se u koštac i sa promenom ambijenta. Tada zakonska regulativa nije prepoznavala privatni sektor uopšte. Rizici su bili ogromni. Razlika koju možeš da napraviš u odnosu na državni sektor jeste u biznis modelu. To je priča o empatiji, to je priča o posvećenosti, o strasti, o svemu onome što smo morali da pružimo pacijentu da bismo imali ikakvog moralnog opravdanja da mu tu uslugu naplatimo.“

„Shvatila sam da ja sama kao doktor pedijatar ne mogu mnogo da uradim. Znači, bitan je tim. I da jedino sa ekspertskim znanjem više nas, što je posao bolnice, sa celinom ekspertskog mišljenja, dolazimo do rezultata.“ – rekla je Jasmina Knežević i dodala:  „Kada ode pacijent kući, mi smo počeli da ga zovemo i da ga pitamo kako je. To je bila revolucija. Zamislite zapanjenost da neko zove u to vreme pacijenta kući. Ja sam to radila iz dva razloga. Prvo što sam bolnički lekar jer sam navikla da sutra dan dođem do pacijenta i vidim da li je bolje posle terapije. Ja sam prenela bolničku filozofiju na ambulantne uslove i nastavila da pratim tog pacijenta. To je bio novi biznis model, potpuno autentičan, to nije radio niko ni u zemlji ni u svetu, to je bilo iznenađenje i za mnoge strance koji su tu dolazili.“

O poruci za kraj i šta je to što je pokreće sve vreme, Jasmina je odgovorila: „Želela bih da pobudim kod ljudi da je sve moguće. Mi nismo bili mladi kada smo krenuli. Nikada nije kasno da čovek preuzme stvari u svoje ruke i da pokuša da realizuje neke svoje snove i ideje, sa dobrim timom, sa hrabrošću, energijom, entuzijazmom i strašću. Bez puno ljubavi, nema uspeha u bilo čemu. Ako ne volite ono što radite, ne uživate u tome, onda nema uspeha. Za mene posao nije posao u klasičnom smislu. Ja živim ono što radim. Hrabrost, energija, istrajnost je ono što je važno, ali strast je ono što je šlag na torti i bez strasti, nema uspeha.“

]]>
Fri, 30 Nov 2018 10:29:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27989/vece-sa-jasminom-knezevic-u-crowne-plazi.html
SAM Gala 2018 održaće se 12. decembra http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27972/sam-gala-2018-odrzace-se-12-decembra.html Srpska asocijacija menadžera (SAM) kraj svake godine obeležava dodelom tradicionalnih „SAM Godišnjih nagrada“ na jedinstvenoj gala večeri „SAM GALA“ za eminentne goste iz poslovnog, političkog, kulturnog i medijskog života Srbije i regiona. ]]> „SAM Gala“ kruna je godišnjih aktivnosti Srpske asocijacije menadžera i održaće se 12. decembra u Belexpocentru. Luštica Bay naslovni je sponzor ovogodišnje SAM Gala večeri.

Događaj koji postavlja nove standarde, Srpska asocijacija menadžera organizuje u saradnji sa agencijom M2Communications, vodećom agencijom za iskustveni marketing i event menadžment na ovim prostorima.

„SAM Gala“ odlikuje vrhunska produkcija iz koje zrači velika doza kreativnosti i umetnički pristup zbog koje ga mnogi sa razlogom svrstavaju uz slične manifestacije svetske scene. Vrhunski svetlosni, zvučni i specijalni efekti uz osmišljene performanse, stvaraju jedinstven doživljaj svim zvanicama kao da se nalaze na ceremoniji dodele Oskara ili Met Gala večeri u Njujorku.

„SAM Godišnje nagrade“ su prestižno priznanje koje Srpska asocijacija menadžera dodeljuje menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog, održivog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

]]>
Wed, 28 Nov 2018 09:19:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27972/sam-gala-2018-odrzace-se-12-decembra.html
Nominovani u kategoriji: Društveno odgovorna kompanija godine http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27985/nominovani-u-kategoriji-drustveno-odgovorna-kompanija-godine.html Kompanije koje su u 2018. godini pokazale izuzetan doprinos i odgovorno ponašanje prema društvenoj zajednici, u finalu su za "SAM Godišnje nagrade 2018". ]]> Kriterijumi za izbor bili su:

 1. Značaj za lokalnu zajednicu
 2. Sveobuhvatnost inicijative

Nominovane su sledeće kompanije:

 1.   Courtyard by Mariott Belgrade City Center Hotel
 2.   Delta Holding
 3.   Marbo Product
 4.   TeleGroup
 5.   Vip mobile

Glasanje za dobitnika možete izvršiti na linku do 29. novembra.

Courtyard by Mariott Belgrade City Center Hotel

Briga o zajednici je jedan od 5 stubova na koje se kompanija oslanja u svom poslovanju. Tokom 2018. organizovan je veliki broj akcija koje su doprinele razvoju ili ulepšale zajednicu: Donji park Kalemegdan (zaposlena Olivera Škorić je okupila timove iz Ball Packaging-a, Baruka kompanije, PFB i hotela i tokom 4 sata, 20ak ljudi je očistilo park od plastike i otpada, ofarbalo oko 50 klupica i 25 kanti za đubre); Studentski park (tokom leta, članovi tima su čistili park jednom mesečno); Čep za hendikep (učestvuje ceo tim hotela, a 2018. dostavili smo dve pune kutije plastičnih čepova); Plastic Free July (globalna akcija u kojoj se tokom jula nije koristila plastika za jednokratnu upotrebu.

Više informacija na linku.

Delta Holding

U 2018. godini Delta Holding realizuje projekte čiji je cilj usvajanje novih znanja za zapošljavanje, započinjanje i održivost sopstvenog biznisa i razvoj potencijala osoba sa invaliditetom. Pokrenut je Delta biznis inkubator, inovativni projekat za startapove. Sa Deltinim mentorima i resursima 6 startapa 3 meseca razvijalo je biznis ideje. Tri će nastaviti rad sa Deltinim timom. U dvogodišnjem programu Fond za budućnost, 40 mladih iz siromašnih porodica pohađalo je poslovnu i praktičnu obuku i primalo mesečnu stipendiju od 10.000 RSD, a po završetku dobili su i ponudu za zaposlenje.

Više informacija na linku.

Marbo Product

Kompanija Marbo Product, članica PepsiCo grupe, ove godine s ponosom realizuje kampanju brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“, a u okviru koje će svim osnovnim školama na teritoriji Srbije i regiona donirane profesionalne lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Kampanja ima širi društveni cilj koji je usmeren na podršku zdravlju i borbi protiv gojaznosti među decom školskog uzrasta, kao i generalno dobrobiti dece i mladih.

Donacija je samo jedna u nizu aktivnosti koje kompanija Marbo Product sprovodi kao deo podrške nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Više informacija na linku.

TeleGroup

Cilj kompanije TeleGroup je da doprinese kontinualnom razvoju društva kojem pripadaju bilo da je reč o ekonomskim, socijalnim ili ekološkim pitanjima. Posebno ističu njihov dugogodišnji doprinos dečijem romskom humanitarnom centru „Vlaški Romi“. U poslednjih 15 godina daju podršku projektu socijalizacije, edukacije i integracije romske dece kroz obrazovanje i sportske aktivnosti sa ciljem njihove sveobuhvatne emancipacije, ulaganja u njihovu budućnost i obrazovanje, kao i njihovu socijalnu integraciju i inkluziju. Projekat je sproveden na teritoriji Srbije za preko 1000 dece.

Više informacija na linku.

Vip mobile

Projekat Vip Kinoteka, koji zajednički realizuju Vip mobile i Jugoslovenska kinoteka, podrazumeva restauraciju i digitalizaciju, za sada 10, filmskih ostvarenja koja su obeležila domaću kinematografiju, a koja su proglašena za kulturno dobro, odnosno kulturno dobro od velikog značaja. Prikazivanjem filmova na besplatnim projekcijama širom Srbije, desetina hiljada ljudi je imalo prilike da pogleda digitalno restaurirane filmove, dok se broj onih koji će ih tek pogledati u godinama koji slede može brojati u milionima.

Najveći doprinos projekta ogleda se u zaostavštini koja će ostati budućim generacijama, a kontinuirana komunikacija na različitim kanalima prenela je emociju čitavog projekta, i mnoge motivisala da ponovo pogledaju neke od kultnih klasika.

Više informacija na linku.

 

]]>
Mon, 26 Nov 2018 10:34:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27985/nominovani-u-kategoriji-drustveno-odgovorna-kompanija-godine.html
MastermindSAM - razmena iskustva http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27979/mastermindsam---razmena-iskustva.html Treći po redu MastermindSAM sastanak se održao u eklsuzivnom beogradskom Saint Ten Hotelu. ]]> Sastanak je počeo tako što su članovi Miloje Sekulić i Marko Poznanović dali grupi izveštaj o koracima koje su preduzeli ka ciljevima kojima su se obavezali tokom prošlih sastanaka.  Početak svakog sastanka je upravo i namenjen izveštavanju članova koji su se već predstavili i vodili protekle sastanke, tim putem je osigurano da se postave konkretni ciljevi, kao i plan ka njihovoj realizaciji. 

Preostali deo sastanka je bio posvećen Zorani Dvokić, Direktorki Horeca za Calvaris Calgonit.

"Mastermind okupljanje posvećeno meni me je jako mitivisalo.  Prvo sam se pripremila i tako razmišljala o izazovima i šta me zaista muči. Pitanja drugih su me malo trgla i naterala da još više razmišljam o daljim koracima, dobila sam konkretne predloge i kontakte.  Sve u svemu, osećala sam se jače.  Obavezala sam se na neke stvari i to me i dalje vodi i drži.  Ovo je super iskustvo i radujem se pošto i na okupljanjima gde ja nisam u fokusu, mnogo učim i motivišem se.” - rekla je Zorana.

Sledeći MastermindSAM će se opet održati 4. decembra u Saint Ten Hotelu, a domaćin i vođa sastanka će biti Vladimir Marinković, Generalni Direktor Saint Ten Hotela.

]]>
Fri, 23 Nov 2018 17:11:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27979/mastermindsam---razmena-iskustva.html
Održana izborna Skupština asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope (AMSEE) http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27982/odrzana-izborna-skupstina-asocijacije-menadzera-jugoistocne-evrope-amsee.html U Zagrebu je održana izborna Skupština Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope (AMSEE), na kojoj je trogodišnji mandat predsednika ove značajne regionalne poslovne organizacije i inicijative poveren dosadašnjem predsedniku Budimiru Raičkoviću. ]]> Skupština Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope donela je i odluku o izboru članova Predsedništva u čiji sastav su, pored novoizabranog predsednika, ušli:

Stanka Pejanović – Srbija (SAM), Esad Čolaković i Branimir Mulidža – Hrvatska (CROMA), Maja Ristova i Zoran Vitanov – Makedonija (MAM) i Vladimir Subotić – Bosna i Hercegovina (AMBIH).

Za generalnog sekretara izabrana je Anđela Radosavović, izvršna direktorka Asocijacije menadžera Crne Gore.

U cilju snaženja zajedničke regionalne organizacije, doneta je i odluka o formiranju Upravnog odbora u čiji sastav će ući najeminentniji predstavnici biznisa iz čitavog regiona, na predlog organizacija članica. Svaka organizacija članica će imati mogućnost da predloži po pet članova UO.

Izbor Raičkovića na čelnu funkciju i podrška svih organizacija osnivača, predstavlja veliko priznanje Asocijaciji menadžera Crne Gore, njenom rukovodstvu i članstvu za napore koje čine u povezivanju i jačanju poslovne saradnje na ovim prostorima

]]>
Fri, 23 Nov 2018 16:43:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27982/odrzana-izborna-skupstina-asocijacije-menadzera-jugoistocne-evrope-amsee.html
Nominovani: Poslodavac godine iz kategorije mikro i malih preduzeća http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27976/nominovani-poslodavac-godine-iz-kategorije-mikro-i-malih-preduzeca.html Mikro i mala preduzeća koja su u 2018. godini ponudila najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera nominovana su za "SAM Godišnje nagrade 2018". ]]> Kriterijumi za izbor:

 1. Radni uslovi i motivacija
 2. Mogućnost stručnog usavršavanja
 3. Zadovoljstvo zaposlenih
 4. Reputacija
 5. Korporativno upravljanje

Nominovani su:

 1. Adventis Real Estate Management
 2. DNA Communications
 3. Gi Group HR Solutions
 4. Travel Boutique
 5. Triple S Learning

Glasanje možete izvršiti OVDE do 28. novembra.

Predstavljamo vam finaliste:

Adventis Real Estate Management

Dobra komunikacija, pozitivni odnosi među kolegama i bliski odnosi, glavne su karakteristike ove kompanije. Tim-bildinzi i permanentno ulaganje u stručno usavršavanje zaposlenih karakterišu ovu kompaniju. U menadžmentu su zaposlene dve žene, koje čine 20% od ukupnog kolektiva. Radni i finansijski uslovi su i više nego odlični, sa posebnim akcentom na beneficije u vidu bonusa.

O trošku kompanije svi zaposleni su polagali stručne ispite iz oblasti kojima se bavi kompanija. Svi zaposleni su stimulisani da se profesionalno usavršavaju. Najbolji pokazatelj zadovoljstva zaposlenih i dobre atmosfere koja se odmah oseti  je upravo njihov dugogodišnji ostanak u ovoj složnoj, srećnoj i zdravoj poslovnoj porodici.

Više pročitajte na linku.

DNA Communications

DNA Communications agencija uspešno posluje preko 17 godina. Jedna od najznačajnijih godina iz ugla profesionalizacije i rasta, je 2018, kada je kompanija promenom organizacione strukture, načina rada i načina evaluiranja uspeha i razvoja pojedinaca, značajno unapredila zadovoljstvo i motivaciju zaposlenih, privlačenje novih kadrova i percepciju DNA employer brenda (inovativno, drugačije, hrabro, fleksibilno i okruženje prepuno slobode za razvoj pojedinaca), uz porast zaposlenih od 29,4% i prosečno ulaganje u zaposlene od 10-15% u odnosu na bruto zaradu.

Nakon obavljenog istraživanja klime i zadovoljstva zaposlenih krajem 2017. god, ciljevi Employer brend strategije za 2018. bili su jačanje slobode i odgovornosti pojedinca, razvoj inovativnijeg i fleksibilnijeg mindset-a i unapređenje radnih uslova, kroz promene fizičkog okruženja, uvođenje matrične strukture, hrabru redefiniciju sektora i promene odgovornosti vlasnika i top menadžmenta.

Više informacija pročitajte na linku.

Gi Group HR Solutions

Shvatajući značaj ljudskih potencijala, kompanija Gi Group HR Solutions je osnovana 2002. sa idejom da klijente podrži u ostvarivanju poslovne strategije pružajući konsultantske usluge i sveobuhvatna rešenja u oblasti ljudskih resursa.

Kompanija ubrzo postaje lider u regionu, a od 2011. deo Gi Group, jedne od vodećih svetskih kompanija u oblasti razvoja tržišta rada.Pored dobrih rezultata ispitivanja zadovoljstva zaposlenih koje se redovno sprovodi, o zadovoljstvu govori i niska stopa fluktuacije, kao i podatak da je prosek rada u okviru kompanije duži od 7 godina.

U 2018. očekujemo rast prihoda od 170% u odnosu na 2017. godinu, kao i rast profita od 36%, dok su ulaganja u razvoj zaposlenih na nivou od 9-10% od ukupnog godišnjeg budžeta zarada.

Više informacija pročitajte na linku.

Travel Boutique

Travel Boutique posebnu pažnju pridaje zadovoljstvu i blagostanju svojih zaposlenih, koji u ostvarivanju svojih ciljeva mogu da koriste mentorstvo, koučing, NLP ili meditaciju, a pored toga mogu da koriste za svoja privatna putovanja sve beneficije i popuste kod avio kompanija i hotela. Beneficije za zaposlene: redovne plate značajno iznad tržišnog proseka za turizam, mesečni bonusi i nagrade, mogućnost pozajmice od firme, poklon vaučeri za Novu godinu i 8.mart, nagradna putovanja, redovni godišnji team building, besplatne avio karte, plaćanje na rate za privatna putovanja itd.

Obuke i radionice iz komunikacionih veština su redovne. Stalno stručno usavršavanje iz digitalnog marketinga omogućeno je svim zaposlenima, kao i saradnicima. Stručno-studijska putovanja se obavljaju nekoliko puta godišnje i svi zaposleni imaju priliku da putuju na daleke destinacije.

Više informacija pročitajte na linku.

Triple S Learning

Triple S Learning je osnovan 2007.  kao edukativni centar specijalizovan za obuke iz oblasti usluga, prodaje, menadžmenta i razvoja zaposlenih, a 2016. je razvijen projekat EDU720. Tim u Beogradu čine visokoobrazovani ljudi sa više od 10 godina iskustva u različitim oblastima. Svi zaposleni imaju redovne plate, jubilarne nagrade kao i dodatnu finansijsku stimulaciju kroz kvartalne bonuse, team building menadžera i mogućnost za stručno usavršavanje.

Veći broj zaposlenih radi za Triple S Learning preko 8 godina. Budžet za razvoj menadžera je 15% od godišnje neto dobiti, a koristi se za stručno usavršavanje i team building.

Više informacija pročitajte na linku.

 

 

]]>
Thu, 22 Nov 2018 09:52:00 +0100 Aktivnosti http://sam.org.rs/dogadjaji/aktivnosti/27976/nominovani-poslodavac-godine-iz-kategorije-mikro-i-malih-preduzeca.html