Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Društvena odgovornost  ::  Izabran “Blic preduzetnik 2015”

Društvena odgovornost

05. 04. 2016.

Izabran “Blic preduzetnik 2015”

Edvin Bera, vlasnik kompanije “Edos” iz Zrenjanina pobednik je ovogodišnjeg konkursa “Blic preduzetnik 2015” koji su organizovali dnevni list “Blic” i “Sosijete Ženeral banka”. Dnevni list „Blic“ devetu godinu zaredom izabrao je najboljeg preduzetnika u Srbiji koji je od “Sosijete ženeral banke” dobio novčanu nagradu od 20.000 evra. O najboljima je odlučivao šestočlani žiri u koje je i Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

U procesu selekcije učestvovao je žiri koji je između 400 preduzeća koja su ostvarila dobre poslovne rezultate, odabrala prvo 50 a zatim i 10 najuspešnijih. Kriterijumi na osnovu kojih je žiri birao najbolje, su profitabilnost, produktivnost, likvidnost izvozni pontecijal, broj zaposlenih, tehnološke inovacije kao i orjentisanost na zaštitu životne sredine.

O najboljima je odlučivao šestočlani žiri na čelu sa ministom finansija Dušanom Vujovićem. Osim njega, u žiriju je bio i Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Jelena Bulatović, izvršni direktor Srpske asocijacije menadžera, Aleksandar Gračanac Koordinator Foruma MSPP u Privrednoj komori Srbije, Biljana Pešić, direktor prodaje za mala preduzeća i preduzetnike u “Sosijete ženeral banci” i Suzana Lakić, novinar “Blica”.