Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Društvena odgovornost  ::  Projekat Školice života - zajedno za detinjstvo

Društvena odgovornost

15. 05. 2014.

Projekat Školice života - zajedno za detinjstvo

Srpska asocijacija menadžera pristupila je klubu prijatelja Fondacije "Novak Đoković", čime je Fondacija jača za još jednog velikog i značajnog partnera. Protokol o saradnji predviđa da SAM u narednom periodu podrži Fondaciju u humanitarnim aktivnostima i da zajedno sa svojim članovima učestvuje u prikupljanju novčanih sredstava i robe, pre svega za projekat “Školice života”. Više informacija sa potpisivanja Sporazuma možete pogledati u SAM aktivnostima.Saradnju smo započeli podrškom projekta "Školice života", na održanoj dobrotvornoj aukciji uskršnjih jaja 14. aprila 2014. godine u Skupštini grada Beograda.

Fondacija „Novak Đoković" (NDF) ima za cilj da stvori kvalitetnije uslove za obrazovanje i odrastanje dece širom Srbije, a naročito dece iz ruralnih i socijalno ugroženih sredina. Zahvaljujući darežljivosti i velikoj pomoći svojih donatora, partnera, prijatelja i volontera, NDF uspešno sprovodi svoje projekte koji su usmereni na poboljšanje kvaliteta života dece u Srbiji. Više informacija možete pogledati na zvaničnom sajtu Fondacije Novak Đokovic.

Projekat Školice života - Zajedno za detinjstvo je nastao kao izraz želje da se deca podstaknu da sanjaju i da odrasli učine sve što je u njihovoj moći da im te snove ostvare. Vrtići, parkovi i igrališta predstavljaju prirodne školice života, mesta gde se deca igraju i uče kroz igru, rešavaju probleme i sklapaju prijateljstva za ceo život. Želja Fondacije je da ta mesta postanu i nešto više, da postanu rasadnici dobre volje, pravih vrednosti, aktivizma i brige o sebi i drugima. Realizacija projekta Školice života u skladu je sa milenijumskim ciljem Vlade Republike Srbije o obuhvatu 70% dece različitim programima predškolskog obrazovanja (trenutni obuhvat je oko 45%), što predstavlja i jedan od uslova za priključenje Srbije EU.

Srpska asocijacija menadžera će tokom maja i juna meseca prikupljati donacije za podršku Školicama života u opštinama Kraljevo, Merošini i Vladičinom Hanu (pregovori su u toku sa još dve opštine u narednom periodu), a donacija Fondaciji Novak Đoković će biti uručena na jednom od SAM događaja u narednom periodu, do kraja 2014. godine.

Srpska asocijacija menadžera nastoji da pojača posvećenost principima društveno odgovornog poslovanja u što dužem vremenskom periodu i na taj način istakne važnost uključivanja privatnog sektora, kompanija i pojedinaca u borbi za boljitak naših građana, posebno onih najmlađih. Zajedništvo i podrška predstavljaju vrednosti koje Srpska asocijacija menadžera primenjuje u svakodnevnom radu sa svim svojim partnerima u želji da doprinese ostvarivanju zadatog cilja, kao i na ovom konkretnom projektu, odnosno u prikupljanju finansijskih sredstava za pomoć mališanima iz socijalno ugroženih sredina.

Pozivamo sve članove SAM-a da svojim donacijama, ličnim ili kompanijskim pokažu pravu odgovornost menadžera za bolje sutra generacijama koje dolaze. Donacijama će članovi simbolično "kupiti" značku SAM-a.

Donacije možete uplatiti na broj tekućeg računa u ERSTE banci 340-11000209-61

Sve tehničke detalje možete direktno dogovoriti sa izvršnom kancelariom SAM-a na brojeve telefona 011/30 876 05 i 011/30 876 04, kao i na: office@sam.org.rs