Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Društvena odgovornost  ::  Izabran Blic preduzetnik 2013 - SAM i ove godine na mestu predsednika žirija

Društvena odgovornost

16. 04. 2014.

Izabran Blic preduzetnik 2013 - SAM i ove godine na mestu predsednika žirija

Izvršni direktor SAM-a proglasila pobednika izbora za Blic preduzetnika 2013.

"Blic preduzetnik 2013" je preduzetnik Nenad Blagojević, firma "Bland" iz Leskovca. Preduzetnik godine će od Sosijete ženeral banke, koja je partner u ovoj akciji, dobiti ček od 20.000 evra, a pobednik će je iskoristiti za unapređenje poslovanja.

Preduzetnik Nenad Blagojević je osnovao svoju firmu 2005. godine sa sedištem u Zloćudovu, opština Leskovac. Osnovna delatnost je otkup trupaca, prerada, i proizvodnja elemenata od drveta za dalju preradu, proizvodnja sklopova za stolice. Finalni proizvod su elementi za proizvodnju nameštaja od bukve, sklopovi za stolicu TRIPP TRAPP i pelet za ogrev. Započeli su rad sa dva radnika, a u ovom trenutku zapošljavaju 50. Imaju nameru da do kraja godine zaposle još 10.

Akciju kojoj je cilj promovisanje preduzetničkog duha i ideja u Srbiji, dnevni list "Blic" sprovodi već sedmu godinu zaredom. I ove godine žirijem je predsedavala izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović.

300 preduzetnika koje je predložio žiri imalo je šansu da se nadmeće za prestižnu nagradu "Blic preduzetnik 2013".  

Detaljnom analizom boniteta u uži krug ušlo je 50 firmi koje su predstavljene u Blicu. Naknadnom selekcijom u najuži izbor ušlo je 9 kandidata. Članica SAM-a kompanija Inbox se našla u top 9 kandidata. Kriterijumi za izbor najboljeg bili su: profitabilnost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, broj zaposlenih i novozaposlenih u 2013. godini, tehnološke inovacije, orijentisanost ka zaštiti životne okoline, ostvaren doprinos razvoju lokalne zajednice.

Članovi žirija bili su Jelena Bulatović, izvršni direktor Srpske asocijacije menadžera (predsednik žirija), Igor Mirović, ministar privrede, Željko Sertić, predsednik Privredne komore Srbije, Miljan Ždrale, EBRD, Verica Radovanović, direktor odeljenja za mala preduzeća, Societe Generale banka,  Siniša Nadbantić, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Danijela Nišavić, novinar dnevnog lista "Blic".

Blic članak