Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Društvena odgovornost  ::  Srpska asocijacija menadžera pridružila se fondaciji "Novak Đoković" kao važan partner u budućim akcijama i projektima

Društvena odgovornost

04. 04. 2014.

Srpska asocijacija menadžera pridružila se fondaciji "Novak Đoković" kao važan partner u budućim akcijama i projektima

Srpska asocijacija menadžera pristupila je klubu prijatelja Fondacije "Novak Đoković", čime je fondacija jača za još jednog velikog i značajnog partnera. Protokol o saradnji potpisale su Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a i Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer NDF, a protokolom je predviđeno da SAM u narednom periodu podrži Fondaciju u humanitarnim aktivnostima, prikupljanju novčanih sredstava i robe, i to u zavisnosti od projekta.

Saradnja će početi sa podrškom "Školicama života", na predstojećoj dobrotvornoj aukciji uskršnjih jaja, zakazanoj za 14. april 2014. godine u Skupštini grada Beograda sa početkom u 19 časova, kao i sa prikupljanjem novčanih sredstava od aprila do juna ove godine unutar same asocijacije. Novac koji bude skupljen biće uručen Fondaciji na velikom Junskom susretu koji tradicionalno organizuje Srpska asocijacija menadžera.

„Potpisali smo Protokol o saradnji sa Fondacijom Novak Đoković jer iskreno verujemo da stvaranje boljeg društva u kojem živimo kreće od stvaranja uslova u kojima sva deca i mladi mogu razvijati svoje pune kapacitete. Danas postoje mesta i opštine u Srbiji gde deca nemaju osnovne uslove za zdrav život, obrazovanje, za bezbrižnu igru sa drugarima, za sticanje prvih životnih iskustava. Zato želimo da svojim angažovanjem podržimo projekat „Školice života" koji je usmeren da se u ugroženim područjima pruži pomoć baš u tom segmentu - da deca uče i igraju se u vrtićima i školicama kao njihovi ostali vršnjaci i da imaju uslove za dalji napredak", istakla je Jelena Bulatović.

"Svako od nas, svaka kompanija, ali pre svega svaki pojedinac malim gestom, malim učešćem može mnogo da doprinese onima kojima je to potrebno, posebno u sferi obrazovanja dece i mladih. Smatramo da je pored kompanijskog društveno odgovornog poslovanja, veoma bitno i odgovorno podsticati i ličnu filantropiju i širiti pozitivne priče o uspesima ovakvih akcija i svakako biti drugima dobar primer. Iskreno se nadamo da ćemo na kraju godine imati uređene, obnovljenje i opremljene Školice života u Kraljevu, Vladičinom Hanu, Merošini i Vladimirovcu na radost mališana koji žive u ovim opštinama" dodala je Jelena.

Gorana Džudža Jakovljević, projekt menadžer Fondacije „Novak Đoković", prilikom potpisivanja Protokola o saradnji istakla je: "Pravilno i zdravo odrastanje dece je odgovornost svih nas pojedinačno, posebno u periodu ranog fizičkog i mentalnog razvoja. Obezbediti stimulativne i bezbedne uslove za obrazovanje i odrastanje ključan je faktor sa ciljem da se svakom detetu pruži mogućnost da ostvari svoje potencijale. Poslovni sektor i uspešne kompanije imaju veliku ulogu u kreiranju zdravog privrednog ambijenta, a naročito u podršci i razvoju dečijeg sveta, odnosno dece koja su deo svih nas i naše društvene zajednice. Protokol o saradnji je dokaz da su današnji uspešni poslovni ljudi svesni da je ulaganje u obrazovanje dece pravi način da ulažemo u njihovu, a sasvim sigurno i našu svetlu budućnost. Podrška Srpske asocijacije menadžera projektu Školice života - Zajedno za detinjstvo prvi je korak u našoj saradnji, a sigurna sam da će se ta saradnja proširiti na zajedničke aktivnosti u budućnosti".

Fondacija „Novak Đoković" ima za cilj da stvori kvalitetnije uslove za obrazovanje i odrastanje dece širom Srbije, a naročito dece iz ruralnih i socijalno ugroženih sredina. Zahvaljujući darežljivosti i velikoj pomoći svojih donatora, partnera, prijatelja i volontera, NDF uspešno sprovodi svoje projekte koji su usmereni na poboljšanje kvaliteta života dece u Srbiji. Više informacija možete pogledati na zvaničnom sajtu Fondacije Novak Djokovic.

 

Tanjug 

Media S 

 RTV B 92