Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Dobitnici SAM Godišnjih nagrada 2019

Aktivnosti

12. 12. 2019.

Dobitnici SAM Godišnjih nagrada 2019

Prestižno priznanje „SAM Godišnje nagrade“ u rukama najboljih. Menadžer godine je Mihailo Janković, generalni direktor kompanije Nectar.

Srpska asocijacija menadžera osmu godinu zaredom dodelila je „SAM Godišnje nagrade“ najboljima u Srbiji na već tradicionalnoj svečanosti „SAM Gala“.

Dodeli „SAM Godišnjih nagrada“ prisustvovao je kor srpske poslovne scene, a svečanost je otvorena impresivnim performansom koji je uz vrhunske svetlosne i specijalne efekte svim zvanicama stvorio jedinstveni doživljaj.

Pozdravljajući zvanice, predsednica SAM-a, gospođa Stanka Pejanović, istakla je:

„Fokus menadžera u savremenom poslovnom okruženju se usmerava na svestranost, na dugoročnu održivost sopstvenih ’eko-sistema’, uz brigu o makro faktorima, kao što su intenzivne tehnološke promene, demografija, geopolitika, razvoj infrastrukture, promene u obrazovanju i očuvanje životne sredine. Upravo to su teme na koje su usmerene pažnja i ciljevi SAM-a. Godinu za nama obeležilo je i pokretanje teme odliva mozgova na našem Forumu menadžera, a nastavićemo da se bavimo ovom temom i u sledećoj godini organizovanjem serije Foruma i diskusija zajedno sa Švajcarskom agencijom za razvoj i saradnju. Kao odgovorno udruženje menadžera verujemo da je ova tema najvažnija za bolju budućnost naših mladih i našeg društva uopšte.“

Govoreći o saradnji sa srodnim strukovnim udruženjima, koja je ove godine intenzivirana, Pejanović je naglasila da je Srpska asocijacija menadžera u maju ove godine bila domaćin skupštine najveće evropske organizacije menadžera – CEC European managers, čiji je i punopravan član.

Na tradicionalnoj svečanosti „SAM Gala“ dodeljena su priznanja u sledećim kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine, društveno odgovorna kompanija godine, nagrada za promociju liderstva među mladima – SAMPLE, nagrada za lični herojski čin, kao i tri priznanja za konkurentnost u privredi.

Prepoznat unutar i van svoje kompanije kao osoba od integriteta i ugleda, a na osnovu ostvarenih poslovnih rezultata, titulu Menadžera godine 2019 poneo je Mihailo Janković, generalni direktor kompanije Nectar. Nagradu je uručila Stanka Pejanović, predsednica SAMa.

“Ova nagrada predstavlja veliku čast jer dolazi od struke, od Srpske asocijacije menadžera koja zastupa prave vrednost. Takođe, predstavlja i veliku obavezu i odgovornost za budućnost”, istakao je Mihailo Janković, po dobijanju nagrade za Menadžera godine. Pored SAM nagrade, menadžer godine dobio je vikend u Kempinski Hotel Adriatic-u u Hrvatskoj, zatim smart telefon Hajsens Infinity, poklon kompanije Gorenje kao i umetničku sliku iz fonda poslovne artoteke kompanije ART PARLAMENT. Autor slike je Gordana Tomić, članica Srpske asocijacije menadžera. 

Titulu Poslodavac godine 2019 ponela je kompanija Microsoft. Prema mišljenju članova SAM-a, ova kompanija je u 2019. godini ponudila najbolje uslove za rad i razvoj profesionalnih menadžera. Pored SAM nagrade, pobednik u ovoj kategoriji od kompanije The Lean Six Sigma dobio je i “Lean Six Sigma Yellow Belt –  jednodnevni in-house trening za 15 osoba namenjen unapređenju procesa i inovacija u kompaniji.

Nagradu je svečano uručio Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB banke, koji je tom prilikom rekao: „Moramo da naučimo da prihvatamo uspeh kao nešto dobro, nešto što mi kao društvo želimo, zbog čega smo spremni da učimo od onih koji su uspešni i da se ugledamo na njih, što će nam omogućiti da svi možemo i radimo bolje. Samo na taj način ćemo kreirati adekvatno okruženje koje će naše mlade i ključne talente iz ovog regiona uveriti da ima smisla ostati kod kuće i stvoriti nešto ovde“.

Kao primer mladog lidera današnjice, koji disruptivnim inovacijama i pristupima u poslovanju doprinosi kvalitetu života građana, članovi SAM-a su titulu „Mladi menadžer godine 2019“ dodelili Aleksandru Vučiću, predsedniku CarGo. Pored SAM nagrade, mladi menadžer godine dobio je od kompanije Gorenje smart telefon Hajsens Infinity H30, a od SAM članice Vojke Glišević, generalne direktorke hotela Hyatt Regency Thessaloniki, poklon vikend u ovom hotelu u Solunu. 

Članovi SAM-a glasali su i za Društveno odgovornu kompaniju godine i u ovoj kategoriji nagradu je dobila kompanija Delta holding. .

Zbog pozitivnog uticaja na okruženje i razvoj mladih i posebne doprinose promociji liderstva među mladima, ove godine nagrada "The Sample Of Leadership“ koju dodeljuje radna grupa za mlade SAMPLEdodeljena je Pexim Fondaciji.

Ove godine, kao odgovorni pojedinci i kao strukovno udruženje menadžera, Srpska asocijacija menadžera želela je da podstakne ravnopravnost žena i muškaraca u svakodnevnom životu, a pre svega u poslovnom okruženju, i da dâ podršku onima koji su u toj borbi u prvim linijama tako da je nagrada za „Lični herojski čin“ dodeljena Mariji Lukić iz Brusa. Nagradu je uručio Dejan Turk, SAM menadžer godine 2018 i CEO, Vip mobile & A1 Slovenija. 

Dodeljena su tri posebna priznanja za konkurentnu privredu. Priznanja su dodelili Dejan Ranđić, generalni direktor DNA Communications i član Upravnog odbora SAM-a, i Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa.

Priznanje za edukaciju i uključivanje mladih u prerađivačku industriju dobila je Lukowa Akademija.

Priznanje za inovacije u prehrambenoj industriji pripalo je kompaniji Desing d.o.o, 

Dm drogerie market Srbija dobitnik su Priznanja za razvoj lokalnog preduzetništva.

Svečanoj večeri dodele SAM Godišnjih nagrada koja se održala uz podršku generalnog sponzora Nlb banke, prisustvovalo je 400 zvanica iz poslovnog, političkog i medijskog života. Ovo prestižno priznanje, poslovni „Oskar“, dodeljuje se menadžerima, kompanijama, pojedincima i inicijativama koje se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja, razvoj liderstva među mladima kao i za bolji život svih građana u celini.

Partner događaja je USAID Projekat za konkurentnu privredu.

Velika zahvalnost za realizaciju događaja ide svim sponzorima i partnerima:

 

Svi gosti SAM Gale dobili su poklone naših sponzora, kao i poklone domaćih preduzetnika koje smo na ovaj način želeli da promovišemo. To su kompanije poput Happy Honey, Home Made, Gogy, Pekara Ključ, Naši voćari, Stanišić BIO, ACM Int., Granum, koje su pod okriljem USAID-a uložile velike napore da kreiraju inovativne proizvode u prehrambenoj industriji.

SAM GALA 2019: Backwall
SAM GALA 2019: NLB Koktel dobrodošlice
SAM GALA 2019: After party by Delta DMD
SAM GALA 2019: Atmosfera Gala večera I
SAM GALA 2019: Atmosfera Gala večera II