Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  MenProSAM 2018

Aktivnosti

30. 07. 2018.

MenProSAM 2018

Nakon tri sjajne generacije učesnika u toku je priprema novog ciklusa Mentorskog programa – MenProSAM 2018

U toku programa više od 40 menadžera i članova SAM-a imaće priliku da radi na svom profesionalnom razvoju u ulozi mentora ili mentija. MenProSAM 2018 trajaće 9 meseci, od septembra 2018. godine do maja 2019. godine.

Inicijalni trening za mentore i mentije - MenProSAM Workshop biće održan 6. septembra 2018. godine na kome će biti postavljene osnove rada mentorskih parova. Tom prilikom svi prisutni saznaće više o mentorskom procesu i upoznaće druge mentore i mentije koji će činiti četvrtu generaciju programa.

"Svaka generacija Programa je donosila neke novosti i unapređenja. I ovog puta smo napravili korak dalje ka širenju i unapređenju Programa. Zadovoljstvo mi je da najavim da će nam se u ovoj generaciji pridružiti mentori i mentiji iz slovenačkog udruženja menadžera (Združenje Manager) i tako po prvi put formirati internacionalne mentorske parove. Siguran sam da će ovo dati dodatan kvalitet MenProSAM-u i otvoriti vrata za neke nove, buduće saradnje", rekao je Dušan Basalo Senior Partner u Atria Group, kompanija koja je organizacioni partner MenProSAM-a 2018.

U okviru programa MenProSAM 2018, biće organizovana i dva zajednička okupljanja svih učesnika (15. novembar 20178 i 14. mart 2019) na kojima će biti u prilici da se dodatno povežu i razmene iskustvo i znanje.

Organizacioni partner MenProSAM 2018 je kompanija Atria Group koja pruža ekspertsku podršku u edukaciji učesnika i podršci mentorskom procesu da bi učesnici programa bili što uspešniji u svom radu, a mentiji dobili željeni podrstrek i podršku u razvoju svoje karijere.

Sponzor MenProSAM 2018 godine je kompanija ManPower Group koja pruža ekspertsku podršku razvoju programa za mlade tehnološke preduzetnike i razvoju komunikacije znanja o mentorstvu kojom želimo da edukujemo članove i poslovnu zajednicu.

Na pitanje šta mentorski program donosi mentorima a šta mentijima, Dušan je rekao: "Za mentije su benefiti prilično jasni – ogromno iskustvo mentora, korisni primeri i priče, modelovanje načina razmišljanja i postupanja mentora u različitim poslovnim situacijama. S druge strane, mentori dobijaju satisfakciju prenošenjem svog znanja i iskustva, jer se time ono multiplikuje i dobija mnogo veći uticaj u društvu. Takođe, sve više nam mentori prenose da su mnogo naučili u mentorskom procesu – bolje razumeju način razmišljanja novih generacija, teme koje mentiji iznose pokreću i njih na razmišljanje, itd."

MenProSAM je ekskluzivan mentorski program koji povezuje članove Srpske asocijacije menadžera – mlade menadžere i preduzetnike sa iskusnim poslovnim liderima, rukovodiocima i menadžerima uspešnih kompanija u Srbiji. Program je pokrenut 2015. godine sa ciljem povezivanja i intenziviranja razmene znanja i iskustva između sadašnjih i budućih predvodnika ekonomskog razvoja Srbije. Tokom prethodne tri godine, ukupno 152 menadžera bilo je deo ovog mentorskog programa.