Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Srpska asocijacija menadžera tradicionalno u žiriju za izbor „Blic preduzetnik 2017. godine“

Aktivnosti

14. 06. 2018.

Srpska asocijacija menadžera tradicionalno u žiriju za izbor „Blic preduzetnik 2017. godine“

Panel diskusijom „Država i mali biznis“ zvanično je počeo izbor za „Blic preduzetnika 2017. godine“.

Na panelu održanom u redakciji „Blica“ učestvovala je Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije uz Branislava Nedimovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušana Mihailovića, člana Izvršnog odbora Eurobank, Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, i Branislave Simanić, direktorke Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

 

"Svima nam je cilj da preduzetnici ne idu u sivu zonu. Da sa jedne strane imamo državu koja ih oslobađa nekih nameta, banke relaksiraju uslove za preduzetnika, i da imamo udruženja koja pružaju dodatno podršku, da uče kako da modernizuju svoje poslovanje, da je to uspešna kombinacija." – izjavila je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.

Predrag Mihailović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Blic“ koji je moderirao panel diskusiju, istakao je da je cilj akcije „Blic preduzetnik“ promovisanje, jačanje i podrška preduzetničkom duhu u Srbiji.

„Ovo je jedanaesta godina da biramo najboljeg preduzetnika u Srbiji. Kriterijumi na osnovu kojih će u narednim nedeljam astručni žiri izabrati najboljeg su profitabilnsost, produktivnost, likvidnost, izvozni potencijal, kao broj zaposlenih i novozaposlenih. Žiri će ocenjivati i tehnološke inovacije u preduzećima kandidatima kao i njihovu orijentisanost ka zaštiti životne okoline i doprinos razvoju lokalne zajednice.“ – rekao je Predrag Mihailović.

Žiri u sastavu Siniša Mali, ministar finansija, Dušan Mihailović, član Izvršnog odbora Eurobank, Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije i Suzana Lakić, novinarka „Blica“ u narednim nedeljama će od prijavljenih 300 preduzeća u Srbiji, po zadatim kriterijumima, selektovati 50 najboljih. Zatim će, detaljnim uvidom u poslovanje uz pomoć rejting aencije žiri odabrati deset najuspešnijih kandidata i na kraju odlučiti pobednika „Blic preduzetnik za 2017. godinu.“

Odluka će biti donešena sredinom jula, a „Blic preduzetnik godine“ biće nagrađen sa 1.000.000 dinara koje obezbeđuje Eurobank-a kao partner akcije.