Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Menadžer za primer - Nebojša Mandić

Aktivnosti

05. 06. 2018.

Menadžer za primer - Nebojša Mandić

Druga osnovna funkcija menadžmenta – Liderstvo, bila je tema novog sastanka „Menadžer za primer“ koji je vodio Nebojša Mandić, Country Head, DHL Global Forwarding.

U događaj je uvela Vesna Đukić, članica UO SAM-a, generalna direktorka Beogradske otvorene škole i jedan od kreatora programa „Menadžer za primer“. Vesna Đukić je istakla ideju programa, a to je da pod krovnom temom menadžmenta, članovi SAM-a, eksperti iz oblasti menadžmenta, vode sastanke na kojima će sa prisutnima diskutovati i davati konkretne savete i preporuke.

„Menadžer za primer“, Nebojša Mandić, osvrnuo se na najznačajnije veštine uspešnog lidera i iz svoje bogate karijere dao primere kako se on postavlja u kompleksnim sistemima upravljanja.

„Dok se menadžer bori sa kompleksnošću, lider se bori sa promenama, i još bolje, inicira promene, a onda nosi teret izazova da se te promene sprovedu!“ – istakao je Nebojša Mandić i dodao: „Neprestane promene su suštine svakog liderstva. Kad cela kompanija počne da radi, ona ide kroz “S” cikluse koji  vrlo brzo pređu u neko zasićenje. Tada je potrebno aktivno liderstvo. Zato je bitno da se lideri uspešno nose sa promenama.”

Članovima je skrenuo pažnju da je lični autoritet gradio sopstvenim zalaganjem: “Svoj lični autoritet uvek sam gradio tako da neko vidi korist od mene kao člana tog tima. Mnogi lideri formalnom organizacijom pokušavaju da nametnu autoritet. Čovek koji ne može da rukovodi sobom, nema nikakve šanse da rukovodi drugima. Kada se ostvari zadovoljstvo svojim životom, tada može da se rukovodi drugim ljudima.”

Objašnjavajući kako se ostvaruju ciljevi, Nebojša je istakao da pravi lider koristi sve resurse kako bi ostvario cilj, materijalne i nematerijalne, a bez ljudi i bez tima nikada neće moći da se postavi uspeh i ostvare rezultati. “Važno je da svako zna koji je cilj jer je onda zaposleni koji je konstruktivan i pozitivan u stanju da modifikuje svoj rad prema cilju koji treba da postigne.”  

Glavna zamka liderstva je to što su lideri skloni da prave svoje klonove. “Međusobno poštovanje je da svako da prostor onom drugom da misli drugačije. Ako imamo isti cilj, delimo isti interes i pokazujemo međusobno poštovanje, to je tim koji može da postigne uspeh.”

Zadovoljstvo ljudi, Nebojša Mandić istražuje svakog dana: “Istinski se interesujem za ljude i dosta znam o njima jer volim da ih čujem” dok za motivaciju svakome prilazi individualno, slušajući njegove utiske, upoznavajući sposobnosti, karakter i ličnost svakog zaposlenog. 

 

Menadžer za primer - Nebojša Mandić