Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktivnosti  ::  Aktivnosti  ::  Originalni razgovori sa Novak Đoković Fondacijom

Aktivnosti

20. 11. 2017.

Originalni razgovori sa Novak Đoković Fondacijom

Srpska asocijacija menadžera pružila je podršku događaju “Originalni razgovori” u organizaciji Novak Đoković fondacije i Original magazina.

Više od 100 mladih učesnika dobilo je jedinstvenu priliku da razgovara sa HR menadžerima 20 vodećih kompanija u zemlji i regionu i sve to sa ciljem da se učesnicima verno dočara proces apliciranja, selekcije i zapošljavanja.

Sa kakvim izazovima se susreću mladi pri zapošljavanju kao i sa  čime se susreću kompanije u potrazi za budućim saradnicima, razmatrani su na uvodnom predavanju i panelu koji je moderirao Miloš Đuričanin, program menadžera SAM-a. Sagovornici na panelu bili su Jovan Stojanović, direktor kompanije Direct Media Srbija, Zoja Kukić ispred StartIT centra, Robert Čoban iz Color Press Group, Dušan Basalo iz Atria grupe SEE.

Jelena Đoković, direktorka Original magazina, je istakla da je magazin osnovan pre dve godine sa željom da mlade ljude upozna sa istaknutim pojedincima koji su željni znanja i koji pomeraju granice u različitim oblastima.

Vaša privilegija je da budete baš ono što jeste, a to je ono što i promovišemo kroz mesečna izdanja kao i kroz projekat Originalni razgovori. Prvi susret sa HR menadžerima na razgovorima za posao ume da bude stresno iskustvo i zato želimo da pomognemo mladima da testiraju svoje veštine, dobiju prave savete i sugestije kako da se unaprede i predstave u najboljem svetlu. Zadovoljstvo mi je što je za događaj pokazana velika zainteresovanost, što je samo znak da smo uspeli da oslušnemo potrebe naših čitalaca, na čemu ćemo nastaviti da radimo i ubuduće“, rekla je Jelena Đoković.

Naš najbolji teniser na svetu, Novak Đoković, pozdravio je sve prisutne i želju mladih da rade na sebi.

Nezavisno od posla kojim se bavite sve se svodi na pokušaje. Ukoliko ne pokušate da napravite neki korak to drugi neće moći da urade za vas. Volim da se osvrnem na citat koji poručuje da sposobnost čoveka dovede na vrh, a njegov karakter mu pomaže da tamo i ostane. Ne pričam samo o poslovnom životu, već i o vrhuncu u svim životnim aspektima, kako profesionalno tako i privatno. Na kraju dana ukoliko vi niste srećni taj dan nije bio uspešan. Ono što je najvažnije je da budemo svesni da je stalni rad na sebi neophodan u svakom smislu kako bismo dostigli ono što želimo“, podelio je Novak Đoković.

Savete mladima dali su i Dragan Lončar, profesor Ekonomskog fakulteta, Branko Milutinović iz Nordeus-a, Olja Šećerov iz Infostud-a i Jovana Anđelić, menadžer za regrutaciju u Istočnoj Evropi Sitela.

Partneri i podrška ovom događaju koji se po prvi put održava u Srbiji, bili su: Novak Đoković Fondacija, Direct Media, Sitel, Poslovi Infostud, Srpska asocijacija menadžera, New Media team i Crowne Plaza Beograd.

Kompanije čiji HR menadžeri su intervjuisali sve prijavljene su: Novak Đoković fondacija, Direct Media, Sitel, Poslovi Infostud, Crowne Plaza Beograd, Adecco Srbija, Atria Group SEE, Delta Holding, Ernst&Young, GI Group, Hemofarm AD, IBWS, KPMG, Manpower Group, NCR, Nelt, Nordeus, Societe Generale Banka, Unicef i Victoria Group.

Svi mladi koju su danas učestvovali na „Originalnim razgovorima“, pored konkretnih saveta i preporuka za unapređenje komunikacionih i prezentacionih veština, ušli su i u bazu kandidata za zaposlenje kod 20 kompanija koje su bile deo ovog događaja.