SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html sr http://sam.org.rs/img/logo.png SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html Corporate Innovation konferencija - Specijalan popust za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27908/corporate-innovation-konferencija---specijalan-popust-za-clanove-sama.html Prva Corporate Innovation konferencija u organizaciji ICT HUBa u Srbiji biće održana 30. oktobra u BelExpo centru pod sloganom „Innovation Means Business“ i za članove SAMa obezbeđen je specijalni popust od 10% ]]> Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je SAM podržala organizaciju prve Corporate Innovation konferenciju u organizaciji ICT HUBa koja se održava 30. oktobra u BelExpo centru ima slogan „Innovation Means Business“. Konferencija će okupiti učesnike iz poslovog sveta koji žele da inovaciju pretvore u merljive poslovne rezultate, bez obzira da li se radilo o primeni novih tehnologija, nalaženju novih biznis modela ili lean i agilnom razvoju digitalnih rešenja. 

Neke od tema koje će biti obrađene na konferenciji su:

  • „Startup way“ – korporativne inovacije inspirisane metodologijama, alatima, kulturom i agilnošću tehnoloških startapa i kako da pomognemo korporacijma da „inoviraju kao startapi“
  • Innovation Strategy – strateški pristup inovacijama: zašto i kako korporacije treba da imaju definisane strategije inovacija
  • Intrapreneurship – kako izgraditi „innovation-frendly“ kulturu u organizaciji, koja će osnažiti „interne preduzetnike“ (intrapreneurs) da postanu motor internih inovacija

Participacija za događaj će iznositi EUR 150 po osobi, za sve prijavljene članove SAM-a biće odobren specijalan popust od 10%.

Na raspolaganju za sva pitanja u vezi karata možete kontaktirati Janu Stevanović na jana@corporateinnovation.rs ili 0603202617.

]]>
Fri, 5 Oct 2018 14:44:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27908/corporate-innovation-konferencija---specijalan-popust-za-clanove-sama.html
Konferencija “DISRUPT OR BE DISRUPTED” pomera granice http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27891/konferencija-disrupt-or-be-disrupted-pomera-granice.html Marketing agencija ADAM studio (Art, Design, Applicable Marketing) u petak 12. oktobra u hotelu Hilton u Beogradu, organizuje konferenciju “Disrupt or be disrupted” koja svojim neobičnim konceptom spaja oblasti koje su na prvi pogled nespojive, ali je bez njih nemoguće zamisliti uspešno, održivo poslovanja budućnosti. ]]> Intrigantnost konferencije “Disrupt or be disrupted” provocira sve one koji su spremni da izazovu ostale svojim proaktivnim pristupom poslovanju, tehnološkim inovacijama, marketing trendovima i razvojem ljudskih potencijala u duhu održivog razvoja.

Vrhunski predavači,koji su svoje znanje sticali godinama, spremni su da podele svoje iskustvo kroz primere koji svima mogu biti korisni.

Kreativnost će biti objašnjena iz različitih uglova. Uvodnu priču o kreativnoj ekonomiji predstaviće na sebi svojstven način, svima dobro poznat Voja Žanetić, dok će o novom konceptu života kakav već postoji u Mokrin House-u pričati Ivan Brkljač. Kroz projekat “Mnogolepo maykemi” publika će imati priliku da doživi urbanu kreativnost iz ugla Slavoljuba Stankoviča i Tamare Stančev, a putovanje nastaviti kroz Medođiju koju će predstaviti mladi dizajner Dušan Fusion.

Kako je digitalna transformacija postala deo naših svakodnevnih aktivnosti, nemoguće je zamisliti život bez platformi kao što je EON, o kojoj će govoriti Tijana Kraković i Nikola Perić iz kompanije SBB. Sa Ivanom Bjelajacem otkrićemo kako se upravlja novim tehnologijama i blockchain-om, a o mnogobrojnim poslovnim mogućnostima mreže LinkedIn govoriće Matija Đumić, da bi nakon toga prisutni imali priliku da  prošetaju virtuelnom turom kroz muzej sa Dejanom Maslikovićem.

Da li ljudi čine biznis ili biznis upravlja ljudima biće tema panel diskusije koju će voditi Ivana Mihajlović, dok će svoje razmišljanje o toj temi izneti dobro poznati @nichimizazvan Milan Vučićević upotpunjen aspektima emocionalne inteligencije u izlaganju Tamare Tomović. Prosto je nemoguće ovu temu obraditi a da iza toga ne stoje mnogobrojna istraživanja kuće Poslovi Infostud koja će predstaviti Branko Vukovac.

Jasno je da bez održivog razvoja nema opstanka, ali da li smo svesni kakva je naša uloga u tome. U otvorenoj diskusiji na ovu temu govoriće Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca Cola, zatim Dušan Stojaković iz kompanije Hemofarm i Sonja Konakov Svirčev iz Erste banke. A da li o društvenoj odgovornosti brine i jedan veliki sportski klub, ispred KK Crvena zvezda, govoriće Filip Sunturlić.

“Da li želite da vodite ili budete vođeni, odluka je svakog od nas. Da biste odlučili kojim putem dalje, bitno je dobro razumeti budućnost, kako bi strah od nje nestao. Posedujemo puno znanja i veština koje ostaju neiskorišćene zbog naših strahova. Preuzmite stvar u svoje ruke i pokrenite se” poručuje Mila Zavođa, direktor agencije ADAM studio.

Događaj će okupiti 100 vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti poslovanja (banke, kompanije iz oblasti osiguranja, telekomunikacija, medija, konsaltinga, proizvođačke i prerađivačke industrije, farmaceutske kuće, trgovinski lanci, državne ustanove…) kako bi se dodatnim povezivanjem stvorila osnova za uspostavljanje kvalitetnih poslovnih odnosa koji doprinose boljitku društva u celini.

Organizaciju događaja podržali: Coca Cola, SBB, Poslovi Inforstud, DSOJ, Market Network.

Kotizacija za konferenciju iznosi 12.900 dinara, dok je za članove SAM-a obezbeđena promo cena od 9.900 dinara po osobi.

Više informacija i registracija nawww.adamstudio.rs/konferencija/.

]]>
Wed, 26 Sep 2018 11:12:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27891/konferencija-disrupt-or-be-disrupted-pomera-granice.html
Agencija M2Communications osvojila nagradu za najbolji event na međunarodnom Conventa Crossover festivalu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27862/agencija-m2communications-osvojila-nagradu-za-najbolji-event-na-medjunarodnom-conventa-crossover-festivalu-.html Agencija M2Communications iz Beograda nagrađena je priznanjem „The Best Event of New Europe 2018“ u B2B i B2C kategorijama na međunarodnom Conventa Crossover festivalu koji se održava u Ljubljani, a koji na jednom mestu okuplja najinovatvnije i najoriginalnije regionalne projekte iz oblasti live marketinga i eventa. ]]> Projekat „eXpedicija na Mars“ najbolji u B2B i B2C kategorijama.

Konceptualni projekat „eXpedicija na Mars“, kreiran radi predstavljanja najnovijeg BMW X3 modela, za kompaniju Delta Motors, prvo se našao u finalu ovog prestižnog takmičenja, i to na osnovu visokih ocena žirija, da bi zatim ubedljivo osvojio glasove publike na glasanju održanom 30. i 31. avgusta u slovenačkoj prestonici.

]]>
Mon, 3 Sep 2018 11:52:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27862/agencija-m2communications-osvojila-nagradu-za-najbolji-event-na-medjunarodnom-conventa-crossover-festivalu-.html
Noć klavira http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27860/noc-klavira-.html Prva manifestacija pod nazivom Noć klavira, u organizaciji ArtLink-a i Francuskog instituta u Srbiji, posvećena muzici francuskih kompozitora stvorenoj u vreme Prvog svetskog rata, održaće se u Svečanoj sali Kolarčeve zadužbine, 23. septembra 2018. godine. ]]> Na gala događaju nastupiće dvojica izuzetnih francuskih pijanista – Michel Dalberto, svakako jedan od najpriznatijih umetnika u Francuskoj danas i Jean Paul Gasparian, jedna od najistaknutijih mladih zvezda u usponu.

Oni će se predstaviti svojim solo programima sa kompozicijama Ravela, Forea, Šopena i Debisija, ali će prirediti i retko-viđen nastup za dva klavira izvodeći čuvenu kompoziciju „La Mer“ Kloda Debisija povodom stogodišnjice smrti velikog kompozitora.

Cena ulaznica je 2.000 dinara.

]]>
Mon, 3 Sep 2018 09:58:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27860/noc-klavira-.html
Specijalni popust za članove SAM-a u Pivari Gvint http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27854/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-pivari-gvint.html Kraft pivara Gvint omogućila je članovima SAMa specijalni popust od 10% ]]> Pivara Gvint posvećena je tome da pivo učini jednostavnim. Pivo treba da bude osnova za druženje, a ne povod. Zbog toga se u Gvintu proizvode tri osnovna i tradicionalna recepta bavarske i češke škole: svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo. Za tople letnje i jesenje dane pripremili smo i osvežavajuće pivo sa limunovim sokom (radler). U proizvodnji se koriste isključivo četiri kvalitetna sastojka, prema nemačkom zakonu o proizvodnji piva starom pet stotina godina: slad, hmelj, kvasac i voda.

Kraft pivara Gvint nastala je s ciljem da tradicionalne vrednosti, kvalitet i zanat vrati u pivarstvo. Lager piva imaju optimalni sadržaj hmelja, ističu sladni karakter i donose punoću ukusa, karakteristike kakve nijedno drugo pivo nema a koje ljubitelji piva zaslužuju.

Pivara se nalazi na Donjem Dorćolu (Dobračina 59b), u delu grada s bogatom tradicijom i duhom starog Beograda. Pivo se može probati u taproom-u pivare i u bašti objekta u klasičnom pivskom stilu. Iz taproom-a i bašte može se videti proizvodni pogon pivare, čime se ostvaruje neposredni osećaj povezanosti proizvodnje i konzumacije piva.

Popust možete iskoristiti do 31.marta 2019. godine.

]]>
Fri, 10 Aug 2018 09:35:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27854/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-pivari-gvint.html
Opportunity banka potvrdila visok socijalni rejting ocenom „A“ http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27853/opportunity-banka-potvrdila-visok-socijalni-rejting-ocenom-a.html Nakon posete tima MicroFinanza Ratinga (MFR) krajem maja, čiji cilj je bio proceniti u kojoj meri su aktivnosti Opportunity banke (OBS) u skladu sa njenom socijalnom misijom, finalni izveštaj ove italijanske rejting agencije specijalizovane za mikrofinansijske institucije širom sveta potvrdio je visok rejting „A“ koji je Opportunity banka dobila i tokom prethodne procene, 2016. godine. ]]>

Misija Opportunity banke glasi: "Pružanjem finansijskih usluga i edukacijom omogućavamo ljudima sa otežanim pristupom finansijskim uslugama da unaprede i poboljšaju svoje živote, budućnost svoje dece i svoje lokalne zajednice".

Skraćenu verziju social rating izveštaja možete da pročitate OVDE

]]>
Tue, 7 Aug 2018 11:10:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27853/opportunity-banka-potvrdila-visok-socijalni-rejting-ocenom-a.html
PwC Mini MBA program - Specijalna ponuda za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27847/pwc-mini-mba-program---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html Za sve članove SAMa obezbeđen je specijalni popust za predstojeći PwC Mini MBA program. Umesto cene od 2.200€ + pdv, za članove SAMa pripemljena je specijalna cena od 1.650€ + pdv ]]> PWC Mini MBA je program obuka koji je fokusiran na najvažnija poslovna znanja i veštine. Suštinski, on pruža polaznicima jasniju sliku o o organizacijama, njihovoj strukturi i metodologiji rukovođenja. Mi nudimo znanje koje vredi i koje se može upotrebiti u svakodnevnom poslovanju. 

Program je namenjen menadžerima iz svih segmenata i nivoa jedne organizacije, vlasnicima malih i srednjih preduzeća organizacije i onima koji započinju sopstveni posao. PwC Mini MBA program koristi niz od 9 povezanih sesija sa temama koje polaznicima daju uvid u uspešno savremeno poslovanje.

Predavači su iskusni strani i domaći stručnjaci iz različitih oblasti. A predavanja i materijali su na engleskom jeziku. Opis programa možete pogledati OVDE.

Koji je sadržaj obuke?

PwC Mini MBA program traje ukupno 15dana  (100 sati obuke) i 2,5 sata za završni rad na temu studije slučaja. Detaljni raspored možete pronaći OVDE.

Kako da se prijavite?

Za više informacija o programu i registracioni formular, molimo vas kontaktirajte:

Tim PwC Akademije (theacademy@rs.pwc.com)
Tel: +381 11 3302 100
www.pwcacademy.rs

Rok za prijavu: 25. septembar 2018.

Specijalna ponuda za članove SAMa: 1.650 evra + PDV

Članovi mogu da prenesu svoje pravo na jednog zaposlenoga u okviru kompanije.

Nakon završetka obuke, svi učesnici dobijaju PwC sertifikate. 

*Uslov za dobijanje sertifikata je prisustvo na minimum 76 sati obuke  i napisan završni rad na temu studije slučaja.

]]>
Fri, 20 Jul 2018 13:46:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27847/pwc-mini-mba-program---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html
Boost your Business - 6+1 Modul Programa uz specijalni popust za sve članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27845/boost-your-business---61-modul-programa-uz-specijalni-popust-za-sve-clanove-sama.html Za sve članove SAM-a obezbeđen je popust od 10% , 5% popusta za rane uplate kao i dogovor za popuste za dva učesnika jedne firme za predstojeći 6+1 i 8+1 modul programa. ]]> BOOST YOUR BUSINESS program je nov koncept interaktivnog kontinuiranog rada, razmene iskustava i znanja među učesnicima, koji koriste biznis i inovativne alate kao što je mastermind tehnika, canvas biznis model, TOWS i Points of You alati. Više detalja o programu možete proaći OVDE.

Ponuda: 6+1 modul u trajanju od 180 minuta od 16:30 do 19:30. Lokacija: Svečana sala Univerziteta Metropolitan

Kotizacija za svih 6+1 radionica je 27.000 RSD. Članovima SAM-a obezbeđen je popust od 10%.

Za prijave javite se Tatjani Mamula Nikolić tatjana.mamula@gmail.com

Tokom svakog Modula dva slučaja rešavaju putem tehnike. Program koji ide u jutarnjim casovima 8+1 je duži po trajanju kao i broju Modula. Razlikuju se u Mastermindu gde u verziji ProAkademije je u planu da se tokom svakog Modula dva slučaja rešavaju putem tehnike.

]]>
Mon, 16 Jul 2018 10:00:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27845/boost-your-business---61-modul-programa-uz-specijalni-popust-za-sve-clanove-sama.html
Delta Holding predstavio deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27840/delta-holding-predstavio-deveti-izvestaj-o-odrzivom-i-odgovornom-poslovanju.html Delta Holding objavio je i predstavio 9. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2017. godinu. Tačnost podataka sadržanih u Izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG. ]]> Za ostvarene rezultate u oblasti održivosti i društvene odgovornosti u 2017. godini, Delta Holding osvojio je pet značajnih nagrada.  Među njima je Glavna Virtus nagrada za doprinos razvoju filantropije na nacionalnom nivou, kao i dve nagrade Srpske asocijacije menadžera, za Društveno odgovornu kompaniju godine i Najbolji program za razvoj talenata.

„Svakodnevno promovišemo važnost kontinuiranog učenja i prenošenja znanja onima kojima su potrebna za razvoj karijere ili započinjanje sopstvenog biznisa. U toku 2017. godine imali smo 40.500 sati obuke, a zaposlili smo i 58 mladih u okviru projekta Mladi lideri kojima smo dali šansu da uče i rade u svojoj zemlji,“ rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga i članica UO SAM-a.

Izvršna direktorka SAMa Jelena Bulatović je imala priliku da na ovom događaju, u razgovoru sa Tijanom Koprivicom, direktorkom za održivo poslovanje u Delta Holdingu i Marijom Mitrović, programskom menadžerkom u Trag fondaciji, predstavi napore SAMa u promovisanju održivog razvoja i odgovornog poslovanja, posebno među menadžerima i firmama iz MMSP sektora.

Panel na temu “Inovacije u funkciji održivog poslovanja” vodila je Radojka Nikolić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar i članica UO SAM-a. Učesnici panela Zoran Uzelac, direktor stočarstva Delta Agrara, Zoran Đogić, menadžer voćarstva Delta Agrara, Milan Puzović, menadžer za energetsku efikasnost Delta Holdinga, Žužana Šandor, direktor Delta Paka i Aleksandar Plemić, Mladi lider, govorili su o važnosti primene inovacija koje dovode do uštede resursa, energije i zaštite životne sredine, kao i o značaju uvažavanja i prihvatanja ideja mladih kadrova.

Kroz brojne aktivnosti na polju energetske efikasnosti, u pojedinim delovima sistema smanjena je potrošnja energije za 30 do 40% na mesečnom nivou u poređenju sa prethodnom godinom. Reciklažom papira i kartona sačuvano je više od 20.600 stabala. U kompaniji se od osnivanja rodna ravnopravnost ne dovodi u pitanje, a kao dodatna podrška materinstvu uvedeno je klizno radno vreme za majke dece predškolskog uzrasta.

]]>
Fri, 6 Jul 2018 14:54:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27840/delta-holding-predstavio-deveti-izvestaj-o-odrzivom-i-odgovornom-poslovanju.html
Nagrada „Brand Experience Agency of the Year“ za M2Communications! http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27828/nagrada-brand-experience-agency-of-the-year-za-m2communications.html Portal „Luxury Travel Guide“ dodelio je agenciji M2Communications, prestižnu nagradu za „Brand Experience Agency of the Year“ za 2018. godinu. ]]> M2Communications prepoznata je kao vodeća kreativna agencija na polju organizacije događaja i upravljanja brendovima u Centralnoj i Istočnoj Evropi, koja na jednom mestu okuplja vrhunske profesionalce i kreativce u ovim oblastima.

Luxury Travel Guide dalje navodi da M2Communications zastupa inostrane brendove  širokog spektra kao što su: BMW, FCA Group, Rolex, Hugo Boss, Porto Montenegro, Mercedes-Benz, Asus i Microsoft, ali i mnogi drugi renomirani brendovi.

Koristeći inovativne metode na polju marketinga, ali i holistički pristup komunikacije prilagođen individualnim potrebama klijenata, agencija dolazi do autentičnih rešenja, pružajući vrhunska idejna rešenja i besprekornu organizaciju.

Upravo je taj stepen kreativnosti ono što M2Communications izdvaja od ostalih i što joj je dalo lični, prepoznatljiv pečat i jedinstven portfolio, u uspešnoj organizaciji događaja i kampanja.

Umetnički senzibilitet, težnja ka konstantnom pomeranju granica i vrhunski kreativni pristup predstavljaju ključ uspeha agencije M2Communications i odlučujuće faktore da se ove godine baš njoj dodeli nagrada.

Sve čestitke MIRU ANTIĆU i MILENI BANOVIĆ, članovima SAMa kao i njihovom timu na ovoj prestižnoj nagradi!!

 

]]>
Mon, 25 Jun 2018 15:21:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27828/nagrada-brand-experience-agency-of-the-year-za-m2communications.html
SAM na Macedonia 2015 Business Forum http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27827/sam-na-macedonia-2015-business-forum.html U saradnju sa CanSee u Beogradu je održan Macedonia2025 Business Forum na kome je jedan od panelista bila Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera. ]]> Svrha događaja bilo je povezivanje i saradnja između kompanija i pojedinaca u Makedoniji, Srbiji i regionu, na poljima strane investicije, poljoprivrede, regionalnog turizma, održive energije i pametnih tehnologija. Forum je okupio blizu 100 eminentnih gostiju iz renomiranih kompanija, institucija i organizacija.

Na panelu „Industries that can position the region as preferred destination for investing“ učestvovala je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a. Ostali sagovornici bili su Wolfgang Maringer, potpredsednik, FIC Macedonia, Stevan Vraneš, Head of Corporate and Legal Affairs, Adriatic Imperial Tobacco i Oliver Si Tahar, General manager, Holiday Inn Express Belgrade. Panel je vodio John Bitove J, Board Member, Event Chair and Macedonia 2025.

Jelena Bulatović se u svom izlaganju osvrnula na načine na koje biznis lideri mogu da utiču na poslovno okruženje gde je istakla da su današnji lideri, odgovorni lideri koji idu u korak sa četvrtom industrijskom revolucijom i da zalaganjem u asocijacijama i udruženjima kao što je Srpska asocijacija menadžera, mogu da utiču na poboljšanje različitih regulativa i zakonskih okvira. Takođe, uzimanjem učešća u različitim konferencijama,  lideri mogu prenositi svoj stav i uticati na širu zajednicu. Jelena Bulatović predstavila je prisutnima aktivnosti kojima SAM doprinosi razvoju poslovnog okruženja i najavila najveći regionalni skup biznis lidera, SAMIT100 koji će se u organizaciji Srpske asocijacije menadžera, održati 1. i 2. oktobra u Beogradu, u hotelu Hyatt Regency.

]]>
Fri, 22 Jun 2018 14:16:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27827/sam-na-macedonia-2015-business-forum.html
Dodeljena su prestižna priznanja Superbrands Srbije http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27821/dodeljena-su-prestizna-priznanja-superbrands-srbije.html Prestižna priznanja Superbrands dodeljena su sinoć četvrti put u Beogradu. ]]> U 35 kategorija status Superbrands je osvojilo 236 kompanija, a kompanije sa najvećim brojem glasova po kategoriji primile su priznanje na Svečanoj dodeli nagrada. Dodeljena su priznanja i za broj jedan domaću kompaniju sa najvećim brojem glasova i za broj jedan inostranu kompaniju sa najvećim brojem glasova.

Nagrade u 35 kategorija dodeljene su kompanijama koje rade po najvišim svetskim standardima i društveno su odgovorne. U procesu izbora posmatrano je 2.600 preduzeća iz Srbije, a izbor laureata izvršen je putem kombinovanih glasova Stručnog saveta za Superbrendove i glasova dobijenih na osnovu ankete javnog mnenja. U žiriju za Superbrands priznanja bila je izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, kao i članovi UO SAM-a: Jasmina Knežević, Vanda Kučera i Dragan Radić.

Zlatni Superbrand status osvojile su kompanije Termovent, Mercedes Benz i Telekom Srbija.

Ovogodišnji dobitnici Superbrand priznanja su: u kategoriji odeća kompanija Mona, kod obuće Nike, kod nakita i satova Zlatara Andrejević, kod kozmetike i toaletnih proizvoda Nivea, kod hrane Zlatiborac, kod vina Aurelius iz vinarije Kovačević, kod alkoholnih pića Gorki list, kod piva Lav pivo, kod toplih i hladnih napitaka Knjaz Miloš, kod duvanskih proizvoda Marlboro, kod mlečnih proizvoda i sladoleda Moja kravica Imlek, kod slanih snek proizvoda Smoki Soko Štark, kod konditorskih proizvoda Plazma Bambi, kod barova i restorana beogradski restoran Madera, kod farmaceutskih proizvoda Aspirin, kod proizvoda za održavanje domaćinstava Ariel, kod automobila Mercedes Benz, kod transporta AD Aerodrom Nikola Tesla, kod izdavaštva i štampanih medija Blic, elektronski mediji i internet RTS, kod lanaca prodavnica i šoping centara Lily Drogerije, u kategoriji bankarstvo, finansije i osiguranje Banka Intesa, konsultantske usluge Deloitte Srbija, usluge poslovne komunikacije Leo Barnet, putovanja Kontiki Travel, hoteli Grand hoteli i spa Kopaonik, zdravstvo Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta dr Vukan Čupić, nameštaj i oprema za domaćinstvo Metalac posuđe, kućni aparati Gorenje, informacione i komunikacione tehnologije Microsoft, telekomunikacije Telekom Srbija, građevinarstvo i nekretnine Airport City Beograd, građevinski materijal CRH Srbija, energija NIS, kultura i manifestacije Beogradski zoološki vrt.

Čestitamo našim članovima čije kompanije su postale nosilac titule Superbrands Srbije!

 

 

]]>
Wed, 20 Jun 2018 16:35:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27821/dodeljena-su-prestizna-priznanja-superbrands-srbije.html
Specijalni popust za članove SAM-a prilikom kupovine Exentri novčanika http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27809/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-prilikom-kupovine-exentri-novcanika.html Članovi SAM-a imaće priliku da ostvare popust od 10% prilikom kupovine Exentri novčanika ]]> Exentri novčanici napravljeni su od prave kože uz elegantan skandinavski dizajn. Inovativno dizajnirani prozorčići omogućuju brzu dostupnost karticama u novčaniku u samo jednom potezu, a novčanik se zatvara pomoću fleksibilne kopče od nerđajućeg čelika. Sadrže šest posebnih pregrada za kartice kao i posebnu pregradu za beleške, potvrde i račune. Idealno su rešenje za muškarce i žene, a dostupni su u raznim bojama i uzorcima. 

ZIG-ZAG doo je distributer Exentri novčanika, sve novčanike iz ponude možete kupiti u poslovnom prostoru na adresi: Maršala Birjuzova 50,Beograd. 

Kontaktirajte nas na tel. +381 65 229 22 33

Kontakt osoba: Katarina Markoski

Ponuda važi za neograničen vremenski period.

]]>
Wed, 13 Jun 2018 14:17:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27809/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-prilikom-kupovine-exentri-novcanika.html
Stanka Pejanović postala je članica Upravnog odbora Gorenje http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27807/stanka-pejanovic-postala-je-clanica-upravnog-odbora-gorenje.html Generalna direktorka Gorenja Srbija Stanka Pejanović i Predsednica SAM-a, izabrana je za članicu novog Upravnog odbora Gorenje Grupe. Nadzorni odbor kompanije Gorenje imenovao je novi Upravni odbor koji će rukovoditi kompanijom sledećih pet godina. ]]> Izvršni direktor i predsednik uprave Franjo Bobinac, kome je Nadzorni odbor prošle godine poverio zadatak imenovanja Upravnog odbora, predložio je šest članova Upravnog odbora. Pored Bobinca, odbor će obuhvatiti i dva sadašnja člana – to su direktor Sektora za ljudske resurse Drago Bahun i Žiga Debeljak – kao i tri nova člana, Stanku Pejanović, Tomaža Korošeca i Sašu Markovića.

Stanka Pejanović dolazi u Upravni odbor Gorenja iz kompanije Gorenje Beograd gde je bila generalni direktor jedne od najvećih međunarodnih ogranaka Gorenja u poslednje četiri godine. Tokom ovog perioda, ona je uspešno restruktuirala kompaniju koja je uspela da zadrži veliki udeo na tržištu uprkos sve kompetitivnijem tržištu. Pre nego što se priključila kompaniji Gorenje, radila je u Merkator grupi, prvo kao generalni direktor kompanije Merkator-S, a onda kao član Upravnog odbora zadužen za poslovanje u jugoistočnoj Evropi. Poseduje izuzetno iskustvo iz oblasti korporativnog upravljanja, vođenja i implementacije spajanja, akvizicija i ostalih kompleksnih transakcija, integracija i postintegracionih aktivnosti, poslovnih restrukturiranja i racionalizacija, strategije i procene vrednosti brenda. Vrstan je poznavalac tržišta i privrednih kretanja u zemljama regiona. Predsednik je Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM) i član upravnog odbora u Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

]]>
Wed, 13 Jun 2018 10:29:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27807/stanka-pejanovic-postala-je-clanica-upravnog-odbora-gorenje.html
Šest godina uspešnog poslovanja kreativne digitalne agencije Homepage http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27805/sest-godina-uspesnog-poslovanja-kreativne-digitalne-agencije-homepage.html Kreativna digitalna agencija Homepage ovih dana obeležava šest godina uspešnog poslovanja, kako na tržištu Srbije, tako i šire. Tim povodom kreativni tim agencije, na osnovu sprovedenog istraživanja i razrađene strategije, osmislio je novi brending, kreirao prateći vizuelni identitet i redizajnirao logo. ]]> Lansiran je novi sajt, a beogradski tim se uselio u atraktivni prostor u strogom centru grada.

Osnovna vrednost koju ove “digitalne zanatlije” praktikuju u svom radu od samog početka je “domaćinski odnos” kako prema poslu tako i prema klijentima, koji se poštuju koliko i najdraži gosti koji dolaze u kuću. Ovaj princip, uz aktivno praćenje trendova i inovacija u svetu digitala i njihova kreativna primena u marketingu, prepoznat je i od strane klijenata kao osnovna karakteristika kreativne digitalne agencije Homepage.

Iskustvo stečeno tokom proteklih šest godina, uz stalno učenje i usavršavanje, predstavlja temelj za dalji razvoj. Kako sami kažu njihova želja je da i u narednim godinama održe prepoznatljivi “Homepagerski” imidž, predstavljen novim brendingom. Težnja im je da svoj “zanat” stalno unapređuju, verujući da je obaveza svakog kreativnog zanatlije da krajnji proizvod, osim neophodne funkcionalnosti, ima i karakter umetnosti. Time njihov rad na najbolji način koristi klijentima.

Ponašajući se na ovaj način, digitalni kreativci agencije Homepage za svoj dosadašnji rad u različitim oblastima marketinga, od digitala preko eventa do outdoor-a, nagrađeni su svim relevantnim nagradama i priznanjima koja se dodeljuju u marketinškoj industriji Srbije. Iako im nagrade nisu cilj, one predstavljaju jak podstrek za dalji rast i razvoj celog Homepage tima.

]]>
Tue, 12 Jun 2018 15:58:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27805/sest-godina-uspesnog-poslovanja-kreativne-digitalne-agencije-homepage.html
Termovent klima-komore dobile Eurovent sertifikat http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27843/termovent-klima-komore-dobile-eurovent-sertifikat.html Nakon više od godinu dana rada na procesu sertifikacije, 4.juna 2018, Termovent je obezbedio Eurovent sertifikat za klima komore. ]]> Ispitivanja su rađena u vodećim laboratorijama u Nemačkoj i Danskoj, a investicija je dostigla skoro 100,000 evra. Vredan rad i zalaganje doneli su rezultate u vidu prestižnog sertifiakta kojim se potvrđuje kvalitet Termovent proizvoda i otvaraju vrata evropskog i globalnih tržišta.

Eurovent je najcenjeniji sertifikat termo-dinačkih performansi koji validira dizajn, softver i stvarne rezultate projektovane opreme a u svetu predstavlja jedan od naznačajnih validacionih sertifikata koji sprovodi ECC sertifikaciona kuća sa sedištem u Parizu.

 

]]>
Thu, 7 Jun 2018 16:39:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27843/termovent-klima-komore-dobile-eurovent-sertifikat.html
Posebna ponuda za članove SAMa u studiu Body&Mind – Stott pilates trenizni http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27800/posebna-ponuda-za-clanove-sama-u-studiu-bodymind--stott-pilates-trenizni.html Studio Body&Mind obezbedio je za sve članove SAM-a 20% popusta za Stott pilates treninge. Dodatni benefit: za sve klijente BODY&MIND studia obezbeđen je popust u radnjama S&L Jokić Jewelery&Watches ]]> U ponudi su:

- STOTT Pilates trening na reformeru - sertifikovan program koji se izvodi na reformeru u režimu od 1 do 4 osobe i uz pratnju sertifikovanog instruktora predstavlja jedan od najefikasnijih trening programa danas

- Total Barre pilates uz baletsku šipku _ grupni trening (8 do 10 osoba)_ program koji integriše elemente pilatesa, plesa, kardio treninga i treninga snage

- Hatha Yoga - po dogovoru

- usluge nutricioniste i fitoterapeuta: Verica Todorović

Sa privatnim, polu-privatnim i treninzima u malim grupama  u specijalizovanom  okruženju, Body&Mind edukovani instruktori kreiraju  trening programe u skladu sa Vašim individualnim životnim potrebama.

Dodatni benefit: za sve klijente Body&Mind studia obezbeđen popust u radnjama S&L JOKIĆ JEWELERY&WATCHES.

Ponuda važi do 31.12.2018.

Body&Mind studio primenjuje Stott Pilates® metodu vežbanja -  najcenjeniju internacionalnu školu pilatesa koja je izgrađena na principima klasičnog učenja i nadograđena saznanjima iz teorije treninga i kineziterapije. Dodatne informacije možete pronaći OVDE.

STOTT PILATES® je namenjen svima:

- muškarcima i ženama nezavisno od uzrasta i fizičke spremnosti;

- rekreativcima koji žele da poboljšaju vitalnost kičme i opštu pokretljivost  tela;

- sportistima  kao prevencija sportskih povreda i poboljšanja sportske igre;

- trudnicama za unapređenje psiho fizičkog stanja za i posle trudnoće.

]]>
Wed, 6 Jun 2018 10:17:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27800/posebna-ponuda-za-clanove-sama-u-studiu-bodymind--stott-pilates-trenizni.html
Privreda i javna uprava na istom zadatku: Godina borbe protiv sive ekonomije http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27795/privreda-i-javna-uprava-na-istom-zadatku-godina-borbe-protiv-sive-ekonomije.html Color Media Communications u saradnji sa kompanijom Samsung 8. juna 2018. godine organizuje konferenciju posvećenu borbi protiv sive ekonomije u Srbiji ]]> Nacionalna konferencija o sivoj ekonomiji ima za cilj da okupi vodeće naučnike, državne zvaničnike, predstavnike nevladinih organizaija i korporacija da podele svoja iskustva, znanja i rezultate istraživanja o svim aspektima sive ekonomije. Takođe predstavlja interdisciplinarni forum za istraživače, praktičare i edukatore da predstave i razmotre najnovija istraživanja, trendove i problem, praktične izazove sa kojima se susreću i usvojena rešenja u oblasti sive ekonomije.

Lokacija: 8. jun 2018. Hotel Hilton, Beograd

Program mozete pogledati na linku:

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete dogadjaju, molimo vas, da svoj dolazak potvrdite na mail: jelena.jahura@color.rs

Kotizacija je besplatna.

]]>
Tue, 5 Jun 2018 09:10:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27795/privreda-i-javna-uprava-na-istom-zadatku-godina-borbe-protiv-sive-ekonomije.html
Konferencija “Ravnopravno u lancu vrednosti” http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27791/konferencija-ravnopravno-u-lancu-vrednosti-.html Konferencija i B2B “Ravnopravno u lancu vrednosti” održaće se u utorak,05.06. od 10.00 do 12.00 časova u Skupštini grada Beograda ]]> Učesnici konferencije biće: preduzetnice, predstavnici medija, javnog sektora, predstavnici kompanija, članice AmCham, FiC, PKS, međunarodnih organizacija i donatora, predstavnici NVO-a, Etno mreža.

Prijavu učešća pošaljite na mejl: marketing@poslovnezene.org.rs najkasnije do petka, 01.06.2018. kako bi lista učesnica bila dostavljena protokolu Skupštine grada Beograda.

U okviru konferencije biće održani B2B susreti i predstavljanje članica UPŽ Srbije putem izložbe i zajedničke video prezentacije.

Konferencija se organizuje u okviru projekta koji UPŽ realizuje sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost na čelu sa prof. dr Zoranom Mihajlović, potpredsednicom Vlade i predsednicom Koordinacionog tela za RR. Projekat treba da motiviše velike kompanije da uključuju preduzetnice i ženske firme u lanac vrednosti u sklopu društveno odgovorne strategije. Na ovaj način bi se omogućilo da male ženske firme izađu iz „začaranog kruga“ i iskoriste po prvi put pruženu šansu da pokažu svoje kapacitete. 

Agendu možete preuzeti OVDE. 

 

 

 

]]>
Fri, 1 Jun 2018 12:10:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27791/konferencija-ravnopravno-u-lancu-vrednosti-.html
Specijalni popust za članove SAM-a u radnjama modne kuće "Luna " http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27786/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-radnjama-modne-kuce-luna-.html Modna kuća LUNA nastavlja saradnju sa Srpskom asocijacijom menadžera u akciji “#DamaSAM”. Do kraja juna u svim LUNA CONCEPT STORE radnjama uz SAM člansku kartu omogućeno je 10% popusta na sve modele iz nove kolekcije ]]> Već više od četvrt veka modna kuća LUNA važi za lidera u tekstilnoj industriji Srbije i regiona sa razvijenim i stabilnim poslovnim sistemom, tehnološki opremljenim proizvodnim pogonom površine 3000m2 i lancem sopstvenih radnji i franšizom. Mnogobrojne nagrade i priznanja govore o velikoj posvećenosti kupcima i razvoju brenda, ali i o odnosu kompanije prema  zaposlenima,  zasnovanom na dubokom poverenju i društveno odgovornom poslovanju.

Prepoznata kao autentičan srpski brend, modna kuća LUNA okrenuta je dinamičnoj ženi, svesnoj sebe, svog posla i mesta na kome se nalazi, ali i onoj koja u svakom trenutku želi da izgleda posebno, ženstveno i oseća se dobro u svojoj koži.

LUNA vizija je da prva pomisao svake uspešne poslovne žene na kvalitetnu i udobnu garderobu bude pomisao na - LUNU!

]]>
Tue, 29 May 2018 10:38:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27786/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-radnjama-modne-kuce-luna-.html