SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html sr http://sam.org.rs/img/logo.png SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html 2.HRM Kongres 2019 - specijalni popust za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28028/2hrm-kongres-2019---specijalni-popust-za-clanove-sama.html Članovima SAma obezbeđen je specijalni popust za 2.HRM kongres 2019, koji će se održati u Crowne Plazi, 25.februara 2019. godine ]]> Kotizacija za članove SAMa je 119 EUR. Prilikom prijave potrebno je naznačiti šifru UDRUŽENJA119.

Kongres se održava u Beogradu, Hotel Crowne Plaza, 25.2.2019. 

Poziv za kongres možete pronaći OVDE.

Prijave: Menadžment Centar Beograd, 011 3047 126; 063 8500 99;

office@mcb.rswww.mcb.rs

 

 

 

]]>
Wed, 13 Feb 2019 12:55:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28028/2hrm-kongres-2019---specijalni-popust-za-clanove-sama.html
Forum IZAZOV 25. i 26. marta u Beogradu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28023/forum-izazov-25-i-26-marta-u-beogradu.html Jubilarni, peti po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Za članove SAM-a obezbeđen je popust od 10% na cene kotizacija. ]]> Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Glavna tema petog regionalnog foruma komunikacionih lidera biće usmerena na transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriće predstavnici agencija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće i organizovan teambuilding za učesnike.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

"Transparentno tržište za svaku industriju, pa i za marketinške komunikacije, osnov je za zdravu i fer konkurenciju, ali i poslovnu budućnost svih učesnika. Transparentnost nije preduslov, već osnova svakog dobrog poslovnog odnosa. Ona podrazumeva jasnu, otvorenu i direktnu komunikaciju o činjenicama koje su relevantne za sve strane. Jedino na ovaj način možemo da uvidimo i procenimo prednosti i nedostatke, donesemo ispravne odluke koje će nam omogućiti rast i razvoj. A ako zaista želimo bolje tržišne uslove, potrebno je i da se potrudimo - na nivou struke, kompanije, agencije, ali i kao pojedinci“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2019.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 traje do 8. marta, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencijeOvation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, kao i kompanije Vip Mobile i Marbo Product.

 

]]>
Mon, 11 Feb 2019 09:40:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28023/forum-izazov-25-i-26-marta-u-beogradu.html
Small Luxury Hotels of the World i Hyatt objavljuju strateško partnerstvo http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28020/small-luxury-hotels-of-the-world-i-hyatt-objavljuju-stratesko-partnerstvo.html SAINT TEN Hotel kao član Small Luxury Hotels of the World, objavljuje ekskluzivno strateško partnerstvo sa kompanijom Hyatt, pružajući članovima World of Hyatt- loyalty programa priliku da zarade ili iskoriste bodove u njihovom hotelu. ]]> Hyatt, kompanija za hotelijerstvo sa više od 700 hotela širom sveta i SLH (Small Luxury Hotels of the World), čija kolekcija broji više od 500 hotela u vlasništvu nezavisnih kompanija širom sveta, zvanično su objavili strateško partnerstvo koje omogućava članovima World of Hyatt priliku da koriste ili zarade poene u SLH kada rezervišu preko Hyatt kanala.

Od 30. januara 2019. godine se i Beogradski hotel Saint Ten nalazi na listi World of Hyatt members.

Za više informacija pozovite: +381 11 411 66 33.

SAINT TEN Hotel je luksuzan butik hotel u Ulici Svetog Save 10. Prostire se na preko 3.500 m2 i ima 55 soba i apartmana, kao i 4 konferencijske sale i fine dine restoran. Kao idealan spoj tradicionalnog šarma i modernog šika, hotel uz vrhunsku uslugu ponosno vraća stari sjaj Beograda.

]]>
Fri, 8 Feb 2019 10:17:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28020/small-luxury-hotels-of-the-world-i-hyatt-objavljuju-stratesko-partnerstvo.html
Predsednica SAM-a, Stanka Pejanović, imenovana je za Izvršnu potpredsednicu Gorenje d.o.o http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28018/predsednica-sam-a-stanka-pejanovic-imenovana-je-za-izvrsnu-potpredsednicu-gorenje-doo.html Nakon konsolidacije vlasništva, Gorenje prešlo iz a.d. u d.o.o. ]]> Odlukom današnje skupštine akcionara, Gorenje je promenilo pravnu formu iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Ova promena predstavlja završetak procesa preuzimanja Gorenja od strane kompanije Hisense kao jedinog preostalog akcionara, kao i uspostavljanje jednostavnije i jedinstvene strukture upravljanja koja neće uključivati nadzorni i upravni odbor. Gorenjem d. o. o. upravljaće kolegijum direktora pod vođstvom Franje Bobinca zajedno sa rukovodstvom, kojeg pored dva generalna direktora Lana Lina i Čaoa Liua čini i šest dosadašnjih članova uprave: Žiga Debeljak, Stanka Pejanović, Tomaž Korošec, Hansona Han, Lu Hou i Saša Marković, koji će biti imenovani za izvršne potpredsednike kompanije.

Takvom strukturom rukovodstva, Gorenje će pojednostaviti organizaciju kompanije koja će, uz konsolidovani status vlasništva, omogućiti efikasnije upravljanje i donošenje odluka u okviru društva. Samim tim, kompanija će biti spremna da brže odgovori na izazove i promene u zahtevnom poslovnom  okruženju. Jednostavnija struktura rukovodstva dovešće do bolje sinergije sa kompanijom Hisense, istovremeno se više fokusirajući na razvoj, proizvodnju i prodaju proizvoda.

Umesto nadzornog i upravnog odbora, kompaniju će voditi sedmočlani kolegijum direktora kojim će predsedavati Franjo Bobinac i rukovodstvo  koji  čine generalni direktori Lan Lin i Čao Liu, direktor za korporativne finansije i digitalno poslovanje, Žiga Debeljak, i još pet dosadašnjih članova uprave: Stanka Pejanović, Tomaž Korošec, Hanson Han, Lu Hou i Saša Marković, koji će biti imenovani za izvršne potpredsednike kompanije.

Pored funkcije predsednika kolegijuma direktora, Franjo Bobinac će nastaviti da obavlja svoje dužnosti na poziciji potpredsednika globalnog marketinga u kompaniji Hisense International, na koju je postavljen prošle godine.

„Promenom forme preduzeća zaokružili smo uspešan postupak traženja strateškog vlasnika. Gorenje sada ima konsolidovanu vlasničku strukturu, a sa kompanijom Hisense kao novim vlasnikom i jednostavnijom upravljačkom strukturom postavljamo temelje razvoja grupe Gorenje i njenih brendova zarad budućnosti više od 11.000 zaposlenih“, istakao je Franjo Bobinac.

Kompanija Gorenje, zajedno sa svojim ograncima u Evropi, postaje važan centar razvoja i proizvodnje u grupi Hisense. Pripremni radovi za početak izgradnje nove fabrike TV uređaja u Velenju već su u toku, a u planu je i širenje proizvodnih kapaciteta u Valjevu sa još jednim postrojenjem.

]]>
Thu, 7 Feb 2019 16:00:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28018/predsednica-sam-a-stanka-pejanovic-imenovana-je-za-izvrsnu-potpredsednicu-gorenje-doo.html
Specijalni popust za članove SAM-a - domaći brend Roberto Baressi http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27732/specijalni-popust-za-clanove-sam-a---domaci-brend-roberto-baressi-.html Domaći brend Roberto Baressi specijalizovan za izradu za izradu košulja pripremio je popust od 10% za sve članove SAM-a ]]> Robero Baressi košulje i haljine - podelje su na dve linije - business i casual.

Za njihovu izradu, korišćen je pamuk italijanskih proizvođača – Cotonificio Albini, Tessitura Monti, Thomas Mason. 

"Naše košulje sami proizvodimo, tako da kontrolišemo proizvodni postupak i kvalitet od početka do kraja. Svi materijali koje koristimo su prirodni – pamuk, lan i svila", rekli su u Robero Baressi-ju.

Članovima SAM-a obezbedili su 10% popusta na celokupan asortiman (osim na robu koja je već snižena). Dovoljno je pokazati SAM identifikacionu karticu na uvid.

Roberto Baressi je domaći brend specijalizovan za izradu košulja – muških i ženskih.  Imaju dugogodišnje iskustvo u struci, a godinama su šili uslužno košulje za italijanske brendove kao što su – Guess by Marciano, Roberta Scarpa, Cavalli isl. Prizvodi su dostupni on line i u Beogradu na 4 prodajna mesta – u Belvillu, na Vračaru u TC Stadion i u Makedonskoj 30 – EU Centar.

Katalog možete preuzeti OVDE.

Popust važi do 1. januara 2019. godine.

]]>
Tue, 29 Jan 2019 15:11:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27732/specijalni-popust-za-clanove-sam-a---domaci-brend-roberto-baressi-.html
Specijalni popust za članove SAM-a u CREDO restoranu i baru - Courtyard Belgrade City Center hotel http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27740/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-credo-restoranu-i-baru---courtyard-belgrade-city-center-hotel.html Članovi SAM-a, uz svoju člansku kartu, ostvaruju popust od 20% na ponudu CREDO restorana i bara u Courtyard Belgrade City Center hotelu ]]> Hotel Courtyard Belgrade City Center nalazi se u samom centru grada, sa  pogledom na Trg Republike. Na prvom spratu hotela, nalazi se restoran Credo – proglašen za top 12 restorana u gradu. Uživajte u jedinstvenoj ponudi šefa kuhinje Nenada Jovanovića i njegovog tima.

Popust za članove SAM-a važi do 31.12.2019. godine. Popust ne važi na ponude koje su već na akciji.

Kalendar planiranih događaja:

]]>
Mon, 28 Jan 2019 11:46:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27740/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-credo-restoranu-i-baru---courtyard-belgrade-city-center-hotel.html
Wellness centar Saruna - Specijalna ponuda za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28012/wellness-centar-saruna---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html Wellness centar Saruna pripremila je specijalne popuste za sve članove SAMa koji se mogu iskoristiti tokom 2019. godine. ]]> Sadržaji koje Wellness centar Saruna nudi i koji su obuhvaćeni uplatom bilo koje članarine su fitness i spa zona (bazen, parno kupatilo, finska sauna,tepidarijum klupe, ledomat i bašta koja je pogodna za sunčanje u letnjim mesecima).

Pored članstava, u ponudi se nalazi široka ponuda masaža, tretmana lica i tela, kao i kozmetičkih usluga. Takođe u ponudi imamo personalne treninge i školicu plivanja za decu i odrasle. 

Specijalni popusti koji je Wellness centar obezbedio za članove SAMa odnosi se na sledeće:

  • Godišnja članstva - 15% popusta
  • Mesečna, tromesečna i polugodišnja članstva - 20% popusta
  • Masaže, tretmani tela i kozmetičke usluge - 50% popusta
  • Tretmani lica - 30% popusta
  • Usluge na baru  - 20  - 50% popusta
  • Beauty paketi - 55% popusta

Ivana i Dejan Maričić, profesori fizičke kulture i sporta, nakon višegodišnjeg iskustva i rada u oblasti sporta, 2002. godine osnivaju sportski klub „Saruna“, sa idejom da gradskom poslovnom čoveku omoguće najbolji način za zaštitu i unapređenje zdravlja, kondicije i generalnog psihofizičkog stanja.

Saruna tim je u proteklih 17 godina rada i stručnog usavršavanja osmislio i unapredio programe za očuvanje zdravlja i održavanje mladalačke forme.

Wellness centar Saruna možete naći na adresi: Vladimira Popovića 10, Hotel Crowne Plaza, Novi Beograd

Kontakt osobe:

Marina Stošić , menadžer Wellness centra Saruna, Hotel Crowne Plaza - Marina.stosic@saruna.rs

Marija Beranović, generalni menadžer - marija.beranovic@saruna.rs

 

 

]]>
Tue, 22 Jan 2019 12:27:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28012/wellness-centar-saruna---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html
PwC Mini MBA program - Specijalna ponuda za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28007/pwc-mini-mba-program---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html Za sve članove SAMa obezbeđen je specijalni popust za predstojeći PwC Mini MBA program - Znanje koje vredi. Umesto cene od 2.200€ + pdv, za članove SAMa pripemljena je specijalna cena od 1.650€ + pdv. Članovi mogu da prenesu svoje pravo na jednog zaposlenog u okviru kompanije. ]]> PWC Mini MBA je program obuka koji je fokusiran na najvažnija poslovna znanja i veštine. Suštinski, on pruža polaznicima jasniju sliku o o organizacijama, njihovoj strukturi i metodologiji rukovođenja. Mi nudimo znanje koje vredi i koje se može upotrebiti u svakodnevnom poslovanju. 

Program je namenjen menadžerima iz svih segmenata i nivoa jedne organizacije, vlasnicima malih i srednjih preduzeća organizacije i onima koji započinju sopstveni posao. PwC Mini MBA program koristi niz od 9 povezanih sesija sa temama koje polaznicima daju uvid u uspešno savremeno poslovanje.

Predavači su iskusni strani i domaći stručnjaci iz različitih oblasti. A predavanja i materijali su na engleskom jeziku. Opis programa možete pogledati OVDE.

Koji je sadržaj obuke?

PwC Mini MBA program traje ukupno 15dana  (100 sati obuke) i 2,5 sata za završni rad na temu studije slučaja. Detaljni raspored možete pronaći OVDE.

Kako da se prijavite?

Prijavni formular za članove SAMa.

Za više informacija o programu molimo vas kontaktirajte:

Tim PwC Akademije (theacademy@rs.pwc.com)
Tel: +381 11 3302 100
www.pwcacademy.rs

Rok za prijavu: 21. februar 2019.

Specijalna ponuda za članove SAMa: 1.650 evra + PDV

Članovi mogu da prenesu svoje pravo na jednog zaposlenoga u okviru kompanije.

Nakon završetka obuke, svi učesnici dobijaju PwC sertifikate. 

*Uslov za dobijanje sertifikata je prisustvo na minimum 76 sati obuke  i napisan završni rad na temu studije slučaja.

]]>
Wed, 16 Jan 2019 10:59:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28007/pwc-mini-mba-program---specijalna-ponuda-za-clanove-sama.html
Dezzert&Co deo vaše slatke poslovne priče http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27987/-dezzertco-deo-vase-slatke-poslovne-price.html Specijalno za članove SAMa radionica Dezzert&Co obezbedila je popust na sve torte od 10% tokom novogodišnjih praznika. ]]> Iskoristite pogodnosti popusta i iznenadite poslovne partnere novogodisnjim poklonom. Torta može biti dekorisana prema vašim zeljama i biti sa ili bez logotipa kompanije.

Dezzert&Co pored standardnog asortimana torti i kolača uvek se trudi da odgovori na sve zahteve svojih kupaca. Kod njih možete poručiti torte za sve prilike: svadbene torte, dečije torte, svečane torte, torte za specijalne i posebne prilike, sve u raznim ukusima i oblicima.

Dezzert&Co je radionica koja ne koristi veštačke arome, niti zamene za određenu vrstu namirnica. Torte pripremaju isključivo od prirodnih sastojaka.

Iz radionice kažu da imaju najslađu misiju.

Za članove SAM-a obezbeđen je specijalni popust od 10% na sve proizvode.

Radionicu Dezzert&Co možete pronaći na adresi Vojvode Stepe 118 lokal 5, Beograd.

Kontakt osoba: Ljubica Njegomir Živić, 063 22 54 55.

]]>
Wed, 28 Nov 2018 09:27:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27987/-dezzertco-deo-vase-slatke-poslovne-price.html
Bronza za M2C na prestižnom svetskom festivalu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27986/bronza-za-m2c-na-prestiznom-svetskom-festivalu.html Na upravo završenom festivalu BEA World 2018 koji nagrađuje najbolje svetske projekte u oblasti eventa i live komunikacije, agencija M2Communications osvojila je vredno priznanje, „bronzanog slona“, predstavljajući projekat „eXpedicija na Mars“. ]]>

Ovaj konceptualni projekat, osmišljen povodom lansiranja najnovijeg BMW X3 modela, za klijenta Delta Motors, u izrazito jakoj konkurenciji od preko 300 projekata iz celog sveta, dobio je važno priznanje internacionalnog žirija, i to u kategoriji „Makro B2C < 500K“.

]]>
Mon, 26 Nov 2018 11:59:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27986/bronza-za-m2c-na-prestiznom-svetskom-festivalu.html
PRilika - popust za članove 30% http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27964/prilika---popust-za-clanove-30.html Jubilarnu desetu po redu konferenciju PRilika, pod nazivom “Umetnost komunikacije”, Društvo Srbije za odnose s javnošću organizuje u hotelu „Hilton Beograd“, 22. novembra (četvrtak) 2018. godine. ]]> Ovogodišnja konferencija sa sloganom „Umetnost komunikacije“ baviće se komunikacijama u budućnosti, etičkim pitanjima, inovacijama u komunikacijama, neverbalnom komunikacijom, festivalima regiona i drugim temama, a sve to u cilju boljeg razumevanja kakva transformacija u komunikaciji nas očekuje narednih godina.

Među učesnicima ove godine publika će imati priliku da čuje Tanju Tatomirović, komunikologa, direktora komunikacija za region od 24 zemlje i člana Forbsovog Saveta za komunikacije, Barbaru Krajnc, iskusnog međunarodnog konsultanta za javne poslove sa bogatim radnim iskustvom i sertifikovanog faciltatora LEGO® SERIOUS PLAI® metode; Deniz Dulgeroglu, senior copywriter-a u najvećoj turskoj nezavisnoj oglašivačkoj agenciji Rafineri i Teodoru Migdalovici, internacionalnog govornika i trenera koja je poslednjih 18 godina učestvovala na najvećim svetskim događajima koji se tiču marketinga i komunikacija a ujedno je i Cannes Lions Ambasador u Rumuniji.

Za vas smo ove godine pripremili tri panel diskusije. U panelu „Etika u komunikacijama“ sa nama  svoje stavove će podeliti Zoran Stanojević, novinar, Petar Stanojlović, filmski i televizijski reditelj, Vladimir Radomirović, predsednik Udruženja novinara Srbije, Biljana Stepanović, osnivač i generalni direktor Business Info Group i Vedran Ivanković, predsednik Suda časti DSOJ-a.

Predstavnici najpoznatijih i najposećenijih festivala region kao što su Exit festival, Weekend Media festival, Sarajevo filmski festival i Balkan Tube fest učestvovaće u panelu „Umetnost komunikacije regiona – festivali“, a kakva je uloga komunikacija u predstavljanju inovativnih projekata saznaćete od Milice Marković, Direct Media, Marine Petrović, British American Tobacco, Zoje Kukić, Startit i Marijane Jović, Schneider Electric.

Na temu “Kako nam je cilj postao novi start: Nimma Hub - end2end communications” govoriće Dragan Radić, CEO Ninamedia, Zoran Santovac, Headmade i Anđelko Trpković, CEP Publicis Grupe Adriatic.

Za sve članove SAM-a obezbeđen je popust od 30% na kotizacije.

Ukoliko ima zainteresovanih članova molimo vas da nas kontaktiraju putem mejla drustvo@pr.org.rs
Sve informacije o programu i načinu prijave možete dobiti i na zvaničnom sajtu događaja prilika.pr.org.rs

]]>
Tue, 20 Nov 2018 09:24:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27964/prilika---popust-za-clanove-30.html
SAINT TEN Hotel dobitnik World Luxury Hotel nagrade http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27970/saint-ten-hotel-dobitnik-world-luxury-hotel-nagrade.html Nakon niza uspeha, pred kraj 2018. godine SAINT TEN Hotel se može pohvaliti i World Luxury Hotel nagradom. Glasanje je trajalo mesec dana i vračarskom hotelu donelo najbolji rezultat ]]> SAINT TEN Hotel, već dve godine dočekuje goste iz celog sveta i svojom dobrom uslugom uspeva da oduševi i najzahtevnije putnike. Uz tradicionalne vrednosti, isprepletane modernim ugostiteljskim trendovima, zaposleni hotela privole svakog novog gosta da postane prijatelj kuće uz obećanje da će se vratiti.

Uzbuđen za novu 2019. godinu, SAINT TEN Hotel planira nove uspehe i obećava ugodan ambijent.

]]>
Fri, 16 Nov 2018 11:03:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27970/saint-ten-hotel-dobitnik-world-luxury-hotel-nagrade.html
Medijacija u privredi http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27937/medijacija-u-privredi.html Radnom doručku na temu „Medijacija u privredi – od destruktivnog konflikta do konstruktivnog rešenja”, prisustvovalo je preko 60 predstavnika privrednih društava, pravnih i HR službi kompanija i javnih preduzeća, sudija, advokata, pravnika i menadžera. ]]> Događaj su organizovali Partneri Srbija i ADR Partners d.o.o, u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a uz podršku MATRA programa Ambasade kraljevine Holandije u Srbiji.

Ovo je bila jedinstvena prilika za prisutne da čuju iskustva vrhunskih medijatora iz SAD-a o tehnikama rešavanja kompleksnih privrednih sporova, iskustva razvoja medijacije u privrednim sporovima u Hrvatskoj, kao i prezentaciju trenutno najefikasnijeg evropskog modela medijacije koji se primenjuje u Italiji.

]]>
Tue, 6 Nov 2018 13:24:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27937/medijacija-u-privredi.html
Članice SAM-a dobitnice prestižnog priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja" http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27935/clanice-sam-a-dobitnice-prestiznog-priznanja-cvet-uspeha-za-zenu-zmaja.html Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama „Cvet uspeha za ženu zmaja“ kao i kompanijama koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača i ponele titulu „Rodno najsenzitivnija kompanija“. ]]> Udruženje poslovnih žena Srbije je obeležilo 20 godina postojanja, i dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama među kojima su i članica SAMa.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ je po dvanaesti put dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji. Članice SAMa dobitnice su nagrade „Žene zmajevi nad zmajevima“: Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress“ iz Beograda, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka Opšte bolnice „Bel Medic“ iz Beograda, i Gordana Đurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo“ d.o.o. iz Beograda.

Po prvi put je ustanovljeno i dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“, nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je kompanija „Delta Holding“ d.o.o. Beograd, koja je proglašena „Rodno najsenzitivnijom kompanijom“. Drugo mesto u ovoj kategoriji kompanija „Ikea Srbija“ d.o.o. Beograd podelila je mesto sa još jednom kompanijom, treće mesto su osvojile kompanije „Vip mobile“ d.o.o. Beograd i UniCredit banka.

Čestitamo od srca našim dragim članicama!

]]>
Thu, 1 Nov 2018 16:04:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27935/clanice-sam-a-dobitnice-prestiznog-priznanja-cvet-uspeha-za-zenu-zmaja.html
Agencija M2Communications u finalu jednog od najvećih svetskih event & live communications festivala - BEA World 2018 http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27929/agencija-m2communications-u-finalu-jednog-od-najvecih-svetskih-event--live-communications-festivala---bea-world-2018.html Beogradska agencija M2Communications jedina je agencija iz regiona koja se ove godine našla u finalu prestižnog festivala najboljih događaja i live komunikacije u svetskoj konkurenciji – Best Event Awards 2018. ]]> Konceptualni projekat „eXpedicija na Mars“, kreiran povodom predstavljanja najnovijeg X3 modela, za klijenta Delta Motors, našao se u užem izboru u kategoriji „Makro B2C < 500K“, među odabranim projektima iz čak 26 zemalja sveta. Odluku kojoj agenciji će pripasti čuveni „slon“ i priznanje za izvrsnost u event industriji doneće uvaženi žiri na izboru koji počinje 22. novembra u gradu Koimbra, u Portugaliji.

BEA World Festival je inicijativa koja već trinaestu godinu za redom prepoznaje i nagrađuje projekte koji se izdvajaju po kreativnosti, inovativnom pristupu, strateškom razmišljanju i uticaju, a ove godine zabeleženo je obaranje čak tri rekorda i to po broju prijava (303), broju agencija u takmičenju (122) i broju zemalja učesnica (28).

Izvor: https://www.beaworldfestival.com/shortlist-2018/

]]>
Tue, 23 Oct 2018 13:46:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27929/agencija-m2communications-u-finalu-jednog-od-najvecih-svetskih-event--live-communications-festivala---bea-world-2018.html
Corporate Innovation konferencija - Specijalan popust za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27908/corporate-innovation-konferencija---specijalan-popust-za-clanove-sama.html Prva Corporate Innovation konferencija u organizaciji ICT HUBa u Srbiji biće održana 30. oktobra u BelExpo centru pod sloganom „Innovation Means Business“ i za članove SAMa obezbeđen je specijalni popust od 10% ]]> Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je SAM podržala organizaciju prve Corporate Innovation konferenciju u organizaciji ICT HUBa koja se održava 30. oktobra u BelExpo centru ima slogan „Innovation Means Business“. Konferencija će okupiti učesnike iz poslovog sveta koji žele da inovaciju pretvore u merljive poslovne rezultate, bez obzira da li se radilo o primeni novih tehnologija, nalaženju novih biznis modela ili lean i agilnom razvoju digitalnih rešenja. 

Neke od tema koje će biti obrađene na konferenciji su:

  • „Startup way“ – korporativne inovacije inspirisane metodologijama, alatima, kulturom i agilnošću tehnoloških startapa i kako da pomognemo korporacijma da „inoviraju kao startapi“
  • Innovation Strategy – strateški pristup inovacijama: zašto i kako korporacije treba da imaju definisane strategije inovacija
  • Intrapreneurship – kako izgraditi „innovation-frendly“ kulturu u organizaciji, koja će osnažiti „interne preduzetnike“ (intrapreneurs) da postanu motor internih inovacija

Participacija za događaj će iznositi EUR 150 po osobi, za sve prijavljene članove SAM-a biće odobren specijalan popust od 10%.

Na raspolaganju za sva pitanja u vezi karata možete kontaktirati Janu Stevanović na jana@corporateinnovation.rs ili 0603202617.

]]>
Fri, 5 Oct 2018 14:44:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27908/corporate-innovation-konferencija---specijalan-popust-za-clanove-sama.html
Konferencija “DISRUPT OR BE DISRUPTED” pomera granice http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27891/konferencija-disrupt-or-be-disrupted-pomera-granice.html Marketing agencija ADAM studio (Art, Design, Applicable Marketing) u petak 12. oktobra u hotelu Hilton u Beogradu, organizuje konferenciju “Disrupt or be disrupted” koja svojim neobičnim konceptom spaja oblasti koje su na prvi pogled nespojive, ali je bez njih nemoguće zamisliti uspešno, održivo poslovanja budućnosti. ]]> Intrigantnost konferencije “Disrupt or be disrupted” provocira sve one koji su spremni da izazovu ostale svojim proaktivnim pristupom poslovanju, tehnološkim inovacijama, marketing trendovima i razvojem ljudskih potencijala u duhu održivog razvoja.

Vrhunski predavači,koji su svoje znanje sticali godinama, spremni su da podele svoje iskustvo kroz primere koji svima mogu biti korisni.

Kreativnost će biti objašnjena iz različitih uglova. Uvodnu priču o kreativnoj ekonomiji predstaviće na sebi svojstven način, svima dobro poznat Voja Žanetić, dok će o novom konceptu života kakav već postoji u Mokrin House-u pričati Ivan Brkljač. Kroz projekat “Mnogolepo maykemi” publika će imati priliku da doživi urbanu kreativnost iz ugla Slavoljuba Stankoviča i Tamare Stančev, a putovanje nastaviti kroz Medođiju koju će predstaviti mladi dizajner Dušan Fusion.

Kako je digitalna transformacija postala deo naših svakodnevnih aktivnosti, nemoguće je zamisliti život bez platformi kao što je EON, o kojoj će govoriti Tijana Kraković i Nikola Perić iz kompanije SBB. Sa Ivanom Bjelajacem otkrićemo kako se upravlja novim tehnologijama i blockchain-om, a o mnogobrojnim poslovnim mogućnostima mreže LinkedIn govoriće Matija Đumić, da bi nakon toga prisutni imali priliku da  prošetaju virtuelnom turom kroz muzej sa Dejanom Maslikovićem.

Da li ljudi čine biznis ili biznis upravlja ljudima biće tema panel diskusije koju će voditi Ivana Mihajlović, dok će svoje razmišljanje o toj temi izneti dobro poznati @nichimizazvan Milan Vučićević upotpunjen aspektima emocionalne inteligencije u izlaganju Tamare Tomović. Prosto je nemoguće ovu temu obraditi a da iza toga ne stoje mnogobrojna istraživanja kuće Poslovi Infostud koja će predstaviti Branko Vukovac.

Jasno je da bez održivog razvoja nema opstanka, ali da li smo svesni kakva je naša uloga u tome. U otvorenoj diskusiji na ovu temu govoriće Jovana Tufegdžić iz kompanije Coca Cola, zatim Dušan Stojaković iz kompanije Hemofarm i Sonja Konakov Svirčev iz Erste banke. A da li o društvenoj odgovornosti brine i jedan veliki sportski klub, ispred KK Crvena zvezda, govoriće Filip Sunturlić.

“Da li želite da vodite ili budete vođeni, odluka je svakog od nas. Da biste odlučili kojim putem dalje, bitno je dobro razumeti budućnost, kako bi strah od nje nestao. Posedujemo puno znanja i veština koje ostaju neiskorišćene zbog naših strahova. Preuzmite stvar u svoje ruke i pokrenite se” poručuje Mila Zavođa, direktor agencije ADAM studio.

Događaj će okupiti 100 vrhunskih stručnjaka iz različitih oblasti poslovanja (banke, kompanije iz oblasti osiguranja, telekomunikacija, medija, konsaltinga, proizvođačke i prerađivačke industrije, farmaceutske kuće, trgovinski lanci, državne ustanove…) kako bi se dodatnim povezivanjem stvorila osnova za uspostavljanje kvalitetnih poslovnih odnosa koji doprinose boljitku društva u celini.

Organizaciju događaja podržali: Coca Cola, SBB, Poslovi Inforstud, DSOJ, Market Network.

Kotizacija za konferenciju iznosi 12.900 dinara, dok je za članove SAM-a obezbeđena promo cena od 9.900 dinara po osobi.

Više informacija i registracija nawww.adamstudio.rs/konferencija/.

]]>
Wed, 26 Sep 2018 11:12:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27891/konferencija-disrupt-or-be-disrupted-pomera-granice.html
Agencija M2Communications osvojila nagradu za najbolji event na međunarodnom Conventa Crossover festivalu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27862/agencija-m2communications-osvojila-nagradu-za-najbolji-event-na-medjunarodnom-conventa-crossover-festivalu-.html Agencija M2Communications iz Beograda nagrađena je priznanjem „The Best Event of New Europe 2018“ u B2B i B2C kategorijama na međunarodnom Conventa Crossover festivalu koji se održava u Ljubljani, a koji na jednom mestu okuplja najinovatvnije i najoriginalnije regionalne projekte iz oblasti live marketinga i eventa. ]]> Projekat „eXpedicija na Mars“ najbolji u B2B i B2C kategorijama.

Konceptualni projekat „eXpedicija na Mars“, kreiran radi predstavljanja najnovijeg BMW X3 modela, za kompaniju Delta Motors, prvo se našao u finalu ovog prestižnog takmičenja, i to na osnovu visokih ocena žirija, da bi zatim ubedljivo osvojio glasove publike na glasanju održanom 30. i 31. avgusta u slovenačkoj prestonici.

]]>
Mon, 3 Sep 2018 11:52:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27862/agencija-m2communications-osvojila-nagradu-za-najbolji-event-na-medjunarodnom-conventa-crossover-festivalu-.html
Noć klavira http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27860/noc-klavira-.html Prva manifestacija pod nazivom Noć klavira, u organizaciji ArtLink-a i Francuskog instituta u Srbiji, posvećena muzici francuskih kompozitora stvorenoj u vreme Prvog svetskog rata, održaće se u Svečanoj sali Kolarčeve zadužbine, 23. septembra 2018. godine. ]]> Na gala događaju nastupiće dvojica izuzetnih francuskih pijanista – Michel Dalberto, svakako jedan od najpriznatijih umetnika u Francuskoj danas i Jean Paul Gasparian, jedna od najistaknutijih mladih zvezda u usponu.

Oni će se predstaviti svojim solo programima sa kompozicijama Ravela, Forea, Šopena i Debisija, ali će prirediti i retko-viđen nastup za dva klavira izvodeći čuvenu kompoziciju „La Mer“ Kloda Debisija povodom stogodišnjice smrti velikog kompozitora.

Cena ulaznica je 2.000 dinara.

 

 

 

 

 

 

]]>
Mon, 3 Sep 2018 09:58:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27860/noc-klavira-.html
Specijalni popust za članove SAM-a u Pivari Gvint http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27854/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-pivari-gvint.html Kraft pivara Gvint omogućila je članovima SAMa specijalni popust od 10% ]]> Pivara Gvint posvećena je tome da pivo učini jednostavnim. Pivo treba da bude osnova za druženje, a ne povod. Zbog toga se u Gvintu proizvode tri osnovna i tradicionalna recepta bavarske i češke škole: svetlo lager pivo, tamno lager pivo i pšenično pivo. Za tople letnje i jesenje dane pripremili smo i osvežavajuće pivo sa limunovim sokom (radler). U proizvodnji se koriste isključivo četiri kvalitetna sastojka, prema nemačkom zakonu o proizvodnji piva starom pet stotina godina: slad, hmelj, kvasac i voda.

Kraft pivara Gvint nastala je s ciljem da tradicionalne vrednosti, kvalitet i zanat vrati u pivarstvo. Lager piva imaju optimalni sadržaj hmelja, ističu sladni karakter i donose punoću ukusa, karakteristike kakve nijedno drugo pivo nema a koje ljubitelji piva zaslužuju.

Pivara se nalazi na Donjem Dorćolu (Dobračina 59b), u delu grada s bogatom tradicijom i duhom starog Beograda. Pivo se može probati u taproom-u pivare i u bašti objekta u klasičnom pivskom stilu. Iz taproom-a i bašte može se videti proizvodni pogon pivare, čime se ostvaruje neposredni osećaj povezanosti proizvodnje i konzumacije piva.

Popust možete iskoristiti do 31.marta 2019. godine.

]]>
Fri, 10 Aug 2018 09:35:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27854/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-pivari-gvint.html