SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html sr http://sam.org.rs/img/logo.png SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html 13. generacija Mini MBA programa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27637/13-generacija-mini-mba-programa.html PwC akademija obezbedila je članovima SAM-a specijalne uslove za 13. generaciju Mini MBA programa ]]> PWC Mini MBA je program obuka koji je fokusiran na najvažnija poslovna znanja i veštine. Suštinski, on pruža polaznicima jasniju sliku o organizacijama, njihovoj strukturi i metodologiji rukovođenja. Mi nudimo znanje koje vredi i koje se može upotrebiti u svakodnevnom poslovanju.

Kome je namenjen i zašto?

Menadžerima iz svih segmenata i nivoa jedne organizacije, vlasnicima malih i srednjih preduzeća i onima koji započinju sopstveni posao.

Za rukovođenje jednom organizacijom ili nekim njenim delom potrebna su određena i vrlo često različita znanja. Zbog toga je veoma važno da menadžeri steknu znanja o poslovanju organizacije – njenoj strategiji, strukturi, ljudskim resursima, marketingu i ostalim poslovnim izazovima. Moć brzog i adekvatnog prosuđivanja je od velike važnosti, naročito danas, u vreme čestih promena.

PwC Mini MBA program koristi niz od 9 povezanih sesija sa temama koje polaznicima daju uvid u uspešno savremeno poslovanje. 

Predavanja i materijali su na engleskom jeziku.

Koji je sadržaj obuke?

PwC Mini MBA program traje ukupno 16 dana (100 sati obuke) i 2,5 sata za završni rad na temu studije slučaja. Predavanja se održavaju petkom (16 -20h) i subotom (9-17h) u prostorijama PwC Akademije. 

Detaljni raspored možete pronaći OVDE.

Kako da se prijavite?

Za više informacija o programu i registracioni formular, molimo vas kontaktirajte:

Tim PwC Akademije (theacademy@rs.pwc.com)

Tel: +381 11 3302 100 www.pwcacademy.rs

Prijavni formular možete pronaći OVDE.

Specijalna ponuda za članove SAM-a:1.650 evra + PDV

Članovi mogu da prenesu svoje pravo na jednog zaposlenog u okviru kompanije.

 

 
]]>
Wed, 10 Jan 2018 10:24:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27637/13-generacija-mini-mba-programa.html
Specijalni popust Golf klub Centra http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27634/specijalni-popust-golf-klub-centra-.html Golf klub Centar obezbedio je za članove Srpske asocijacije menadžera popust od 10% za individualne i grupne golf akademije u 2018. godini ]]> Kao dodatnu povoljnost prilikom eventualnog učlanjenja u Golf klub, uplaćena cena akademije biće uračunata u deo članarine kao popust.

Takođe, Golf klub Centar članovima SAM-a daje mogućnost popusta od 5% za organizaciju korporativnih događaja i ostalih usluga u sklopu ponuda kluba.

Na golf akademiji uče se osnovne tehnike igre, golf pravila i etika, odnosno sve što je neophodno za dobijanje dozvole za igru koja omogućava igru na bilo kom terenu na svetu.

]]>
Tue, 9 Jan 2018 12:42:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27634/specijalni-popust-golf-klub-centra-.html
McCann Beograd dobio 11 UEPS priznanja http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27625/mccann-beograd-dobio-11-ueps-priznanja.html Agencija McCann Beograd osvojila je 11 nagrada koje Udruženje za tržišne komunikacije Srbije (UEPS) dodeljuje na tradicionalnoj svečanosti povodom Dana propagandista. O nagradama je odlučivao žiri sastavljen od priznatih stručnjaka iz oblasti tržišnih komunikacija, a po prvi put organizovano je i online glasanje ]]> „Kraj godine je ujedno i festivalska sezona za nas i nagrade UEPS-a zaokružuju i uvodi u završnicu ovu dinamičnu godinu - za nas ujedno i godinu jubileja, odnsono 20 godina poslovanja. Radujemo se što ovogodišnjim uspesima dodajemo i ova UEPS priznanja. Zahvaljujem  i čestitam svim, kolegama, partnerima i saradnicima na ovom uspehu”, rekla je Olivera Perković, direktorka agencije McCann Beograd.

Od 15 prijavljenih kampanja, agencija McCann Beograd nagrađena je sa 11 priznanja čime je potvrdila uspeh od prethodnih godina. Zlato su osvojile kampanje realizovane za Infostud i prve ručno tkane, odnosno pletene Coca-Cola bilborde. Srebrom i broznom nagrđene su dve kampanje za MTS, dok su bronzano prizananje dobile Slazna Plazma, Pirulolci, BelhHospice, McCann Talks, Rosa, kao i dve bronze za Coca-Cola ručno tkane/pletene bilborde.

Udruženje za tržišne komunikacije (UEPS) je asocijacija čiji je osnovni zadatak afirmacija i unapređenje komunikacione, marketinške i propagandne struke.

]]>
Fri, 22 Dec 2017 09:56:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27625/mccann-beograd-dobio-11-ueps-priznanja.html
Ubuduće bez štampanja računovodstvenih isprava http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27622/ubuduce-bez-stampanja-racunovodstvenih-isprava.html Vlada Republike Srbije učinila je još jedan korak u pravcu efikasnijeg, racionalnijeg i jeftinijeg poslovanja jer računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju, niti da sadrže pečat i potpis. ]]> Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar finansija Dušan Vujović potpisali su danas Objašnjenje u vezi sa izdavanjem i knjiženjem računa (faktura) u papirnom i elektronskom obliku bez upotrebe pečata i potpisa.

Objašnjenjem, koje će biti dostavljeno nadležnim organima i institucijama, definisano je da pravna lica i preduzetnici mogu izdavati fakture u papirnom ili elektronskom obliku.

Ključno pojašnjenje odnosi se na to da nije obavezno štampanje fakture koja je izvorno nastala u elektronskom obliku, niti da se na eventualno odštampan dokument stavlja otisak pečata kako bi se smatrao validnim.

Elektronska faktura je validna u elektronskom obliku, bez potpisa i pečata, ne mora da se štampa i ne mora da se šalje poštom.

Faktura koja je izvorno nastala u papirnom obliku, ne mora da sadrži pečat i potpis odgovornog lica. Faktura koja je nastala u elektronskom obliku ili digitalizacijom, takođe ne mora biti potpisana elektronskim potpisom.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je tim povodom da se primenom ovog propisa eliminišu veliki nepotrebni troškovi i olakšava poslovanje, naglasivši da ušteda novca, papira i vremena znači brže, efikasnije i racionalnije poslovanje, u skladu sa savremenim standardima.

 

]]>
Fri, 15 Dec 2017 10:06:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27622/ubuduce-bez-stampanja-racunovodstvenih-isprava.html
”The Economist: Svet u 2018“ konferencija 14.12. http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27618/the-economist-svet-u-2018-konferencija-1412-.html ”The Economist: Svet u 2018“ konferencija se organizuje 6. put zaredom u Srbiji i već je postala prepoznatljiva kao događaj koji zatvara tekuću godinu zaključcima o poslovnom i političkom ambijentu Srbije i otvara pitanja od značaja za razvoj zemlje u narednoj godini. ]]> Konferencija “The Economist: Svet u 2018” održaće se 14.12. u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu sa početkom u 9 sati.  Kao i svake godine okupićemo čelne ljude Vlade Srbije, Vlade Vojvodine, ambasadore, ekonomiste i vodeće privrednike iz Srbije i regiona.

Članovima Srpske asocijacije menadžera obezbeđene su gratis kotizacije.

Cilj konferencije je da se kroz konstruktivan dijalog predstavnika Vlade Srbije, predstavnika privrede, te diplomatskog kora, daju mišljenja, analize i osvrti na privredni ambijent, investicionu klimu i buduće korake koji čekaju Srbiju na putu ka pridruživanju EU, sprovođenju reformi kako zakonodavstva tako i društva u celini.

Konferenciju otvaraju:

Pozdravni govor: Maja Gojković, Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije

Otvaranje konferencije: 

Aleksandar Vučić, Predsednik Republike Srbije

Igor Mirović, Predsednik Vlade Vojvodine

Zorana Mihajlović, Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka, saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada

Više informacija se nalazi na sajtu www.color.rs/svetu2018

 

Molim vas da vaše prisustvo potvrdite na mail : ivana.petrovic@color.rs 

]]>
Fri, 8 Dec 2017 15:01:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27618/the-economist-svet-u-2018-konferencija-1412-.html
Novogodišnji koncert Dečje filharmonije http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27607/novogodisnji-koncert-decje-filharmonije-.html Dečja filharmonija tradicionalno priređuje Novogodišnji gala koncert, u Sava Centru, 17. decembra sa početkom u 19 časova. ]]> Na desetom, jubilarnom koncertu biće predstavljeni najveći hitovi iz proteklih „Deset veličanstvenih“ godina.

Dečja filharmonija je jedinstven brend u kulturi, koji je doprineo popularisanju klasične muzike i privlačenju mlađe koncertne publike. Svojim atraktivnim, besplatnim koncertima na otvorenom po gradovima Srbije i regiona (Pop-up concert hall) ali i svojim legendarnim nastupom na manifestaciji “Noć muzike” na Tašmajdanu pred 10.000 ljudi, Dečja filharmonija je podstakla tradicionalne orkestre da izađu iz koncertnih dvorana i približe se publici.

Ulaznice za novogodišnji gala koncert “10 veličanstvenih” mogu se nabaviti na blagajni Sava Centra i preko prodajne mreže Eventima.

Takođe, možete podržati rad Dečije filharmonije kupovinom donatorskih ulaznica u tri kategorije:

GOLD – 12.000 din,

SILVER – 6.000 din i
BRONZE – 3.500 din.

Kupovinu obavljate uplatom na tekući račun: 205-125627-52 kod Komercijalne banke u korist Fonda Deca Deci.

Za više informacija o tome kontakt telefon je: 0643026412.

 

]]>
Thu, 23 Nov 2017 09:38:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27607/novogodisnji-koncert-decje-filharmonije-.html
Slovenačko poslovno okruženje i poslovna migracija http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27593/slovenacko-poslovno-okruzenje-i-poslovna-migracija.html Prezentacija "Slovenačko poslovno okruženje i poslovna migracija" održaće se u sredu, 29. novembra 2017. od 09.00 do 12.00 časova u InHotelu, Bulevar Arsenija Čarnojevića 56, 11070 Novi Beograd. ]]> Program:

Registracija
Predavanje:
- posebnosti kod osnivanja preduzeća u Sloveniji,
- oporezivanje poslovanja u Sloveniji,
- dobijanje radnih dozvola za rad u Sloveniji za državljane Srbije i drugih zemalja izvan EU
Koktel

Prezentaciji će prisustvovati stručnjaci iz ugledne slovenačke kompanije Data, poslovne usluge, d. o. o. iz Ljubljane, koja je specijalizovana za savetovanje i pomoć inostranim preduzetnicima prilikom poslovanja u Sloveniji. 

Ko će prezentovati?

Danijela Mitrović je savetnik preduzetnicima, koji su svoj poslovni put započeli ili nastavljaju u Sloveniji, savetuje ih o registraciji kompanije i o načinu dobijanja dozvola za rad i prebivalište. Između ostalog aktivno prati promene u slovenačkom zakonodavstvu na području privrednog i migracionog prava.

Jure Filip je računovodstveni, poreski i finansijski savetnik, koji u kompaniji Data svakodnevno brine o najzahtevnijim pitanjima preduzetnika. Upisan je u registar računovođa Odbora za
objedinjenje računovodstvene stručne grupe i u završnoj je fazi dobijanja sertifikata za sertifikovanog poslovodnog računovođu.

Svoje učešće potvrdite najkasnije do ponedeljka, 27. novembra 2017. na klub@spk.rs.

Prezentaciju organizuju: Ambasada Republike Slovenije u Srbiji, Slovenački poslovni klub i kompanija Data d. o. o. 

 

 

]]>
Tue, 21 Nov 2017 08:51:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27593/slovenacko-poslovno-okruzenje-i-poslovna-migracija.html
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Republike Srbije obeležili su uspehe USAID Projekta za bolje uslove poslovanja http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27586/americka-agencija-za-medjunarodni-razvoj-usaid-i-vlada-republike-srbije-obelezili-su-uspehe-usaid-projekta-za-bolje-uslove-poslovanja-.html Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a bila je učesnik završnog panela USAID Projekta za bolje uslove poslovanja ]]> Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Republike Srbije obeležili su uspehe USAID Projekta za bolje uslove poslovanja – sedmogodišnje inicijative vredne 19,5 miliona dolara, koja je pomogla Srbiji da postane bolje mesto za poslovanje.

“Od samog početka USAID je pružao podršku reformi sistema izdavanja građevinskih dozvola - od donošenja Zakona o planiranju i izgradnji, do zajedničkog rada sa opštinama na uvođenju e-dozvola. Za tri godine, Srbija je sa 186. mesta došla do prvih 10 u svetu u oblasti izdavanja građevinskih dozvola, prema rangiranju Svetske banke i zato je ovo primer kako treba da sprovodimo sve buduće reforme”,” izjavila je potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović.

“Doing business lista Svetske banke, Izveštaj o globalnoj konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma i Komparativna lista destinacija za investicije britanskog dnevnika Fajnenšl tajms jasno ukazuju da je Srbija danas u boljoj poziciji” izjavio je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat. “To potvrđuju manja stopa nezaposlenosti, pozitivna stopa rasta BDP i veći priliv stranih investicija. Bolja poslovna klima, koju je kreirala Vlada Srbije uz američku pomoć, takođe je doprinela ovim pozitivnim trendovima.”

USAID Projekta za bolje uslove poslovanja pomogao je Vladi Republike Srbija da:

-       Izradi nacrt novog Zakona o planiranju i izgradnji, koji je pokrenuo reformu koja je skratila rok za dobijanje građevinske dozvole sa 9,3 meseca na 4,2 meseca. Srbija je danas na 10. mestu u svetu po brzini izdavanja građevinskih dozvola;

-       Izradi novi Zakon o inspekcijskom nadzoru koji je inspekcijski nadzor učinio efikasnijim i olakšao firmama da svoje poslovanje usklade sa zakonom jednostavnije i jeftinije. Zakon je omogućio da značajan broj preduzeća pređe iz sive u legalnu zonu poslovanja;

-       Uvede programsko budžetiranje koje je Vladi Srbije pomoglo da održava fiskalnu disciplinu, delotvornije raspolaže javnim resursima i pruži efikasnije usluge građanima;

-       Ukine 138 parafiskalnih nameta i uvede pravne mehanizme kojima se sprečava buduće ad hok uvođenje novih nameta i naknada;

-       Otvori svoje tržište za nove oblike finansiranja malih i srednjih preduzeća kao što je faktoring.

]]>
Fri, 17 Nov 2017 14:25:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27586/americka-agencija-za-medjunarodni-razvoj-usaid-i-vlada-republike-srbije-obelezili-su-uspehe-usaid-projekta-za-bolje-uslove-poslovanja-.html
Nebojša Glogovac kao motivacioni govornik http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27557/nebojsa-glogovac-kao-motivacioni-govornik.html Nebojša Glogovac, jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, u četvrtak 9. novembra 2017. godine naći će se u ulozi koju do sada nije imao prilike da igra - u ulozi motivacionog govornika i predavača koji svoje iskustvo prisutnima prenosi u prvom licu. ]]> Motivaciono predavanje Nebojše Glogovca održaće se u 19 časova u bioskopu Cineplexx u UŠĆE Shopping Centeru, i deo je serijala motivacionih predavanja “LEPO MI JE, JER TAKO ŽELIM”, koje UŠĆE organizuje u saradnji sa Centrom za lični razvoj “Lepo mi je”.

Poznat srpskoj publici po nezaboravnim ulogama u mnogim serijama i filmovima koji su obeležili njegovo stvaralaštvo, Nebojša Glogovac će 9. novembra u intimnoj atmosferi bioskopa u UŠĆE Shopping Centeru prisutnima pokušati da da odgovor na pitanje: Koju ulogu u životu stvarno igramo? Iskustvo i motivaciju koju je u toku svoje bogate umetničke karijere stekao, pokušaće da prenese prisutnima u UŠĆU, gde će na kraju svog predavanja dati i odgovore na pitanja zainteresovanih. Iz perspektive čoveka na sceni, koji stalno menja uloge i prilagođava se drugačijim pogledima, načinima života i proživljava ih do srži, imaćemo priliku da čujemo koja je to stvarna uloga svakoga od nas, i kojoj životnoj ulozi se treba prepustiti.

Projekat “LEPO MI JE, JER TAKO ŽELIM” UŠĆE Shopping Center i Centar za lični razvoj LEPO MI JE organizuju u želji da svakodnevicu u kojoj živimo učine lepšom, vedrijom i inspirativnijom, kao i da motivišu i inspirišu ljude da naprave korak napred u svom životu, ma šta to bilo. U tome pomažu priče divnih, ostvarenih ljudi koji su različitih profesija i životnih iskustava, ali koji su pokazali snagu i upornost da ostvare svoje potencijale. Oni su odabrali da kažu “Lepo mi je, jer tako želim” i u sebi pronađu motiv i hrabrost za to.

Karte za predavanje se mogu kupiti na blagajni bioskopa.

]]>
Wed, 8 Nov 2017 14:01:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27557/nebojsa-glogovac-kao-motivacioni-govornik.html
Strategic management program http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27553/strategic-management-program.html Achieve Profitable Growth Through Strategic Marketing And Customer Value Proposition Offered In Partnership With Malcolm Mcdonald Consulting Ltd. SAM Members Have 10% Discount On Program Fee! ]]> Key theme: Achieve higher profitable growth through strategic marketing and customer value.

Key lecturer: prof. Malcolm McDonald, Dr. Florin Vladica

Target audience: Mid to senior managers in leadership roles, business unit heads, sales and marketing managers, or a team that is responsible for marketing and sales strategic planning and product development.

Learning objectives: Learn and practice fundamental leadership and management skills: strategic thinking, execution, communication, influencing. Learn and practice core strategic marketing skills: market mapping, segmentation, positioning and targeting.

Where?

Mokra Gora School of Management, Campus Mokra Gora, Ethno village Mećavnik

When?

November 27th - December 1th 2017.

What is the price?

1.000 euro + VAT (accommodation not included)

What is included?

Tuition fee, business game simulation, working materials, coffee breaks + ticket for Winter Vivaldi CMO forum.

NOTICE: working language of program is English!

Details HERE

For more information please contact Dragan Petrović dragan.petrovic@msm.edu.rs and 065 30 35 091

]]>
Wed, 8 Nov 2017 11:50:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27553/strategic-management-program.html
Seminar za prelazak na Digitalni poslovni model http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27545/seminar-za-prelazak-na-digitalni-poslovni-model.html Seminar u trajanju od dva dana pomaže menadžerima srednjeg i visokog nivoa upravljanja usmerenim na rad sa strankama da steknu razumevanje o konceptu digitalne transformacije poslovanja, kao i o osnovnim vrednostima tj. odlikama digitalne privrede. Članovima SAM-a obezbeđen je popust od 10% ]]> Ovaj seminar će vam pomoći: da steknete razumevanje o konceptu digitalne transformacije, kao i o osnovnim vrednostima tj.odlikama digitalnog poslovnog modela. To je proces analize i razumevanja kako unaprediti i primeniti 9 ključnih elemenata i kako ih sve ukomponovati da se kreira novi poslovni model koji će omogućiti rast kompanije u digitalnoj ekonomiji. Polaznici stiču znanje o načinima na koje prošireni digitalni ekosistem može da pomogne u procesu poboljšanja poslovanja, targetiranja klijenata i prepoznavanja njihovih potreba, kao i u procesu kreiranja novih portfolija. Osim toga, seminar pomaže polaznicima da steknu razumevanje o pojmovima kao što su digitalna prilika i digitalna revolucija, da steknu razumevanje okvira za ocenu spremnosti kompanije za digitalizaciju, kao i da uoče oblasti sa potencijalom za rast.

Kome je seminar namenjen?

 • Seminar je namenjen menadžerima srednjeg i visokog nivoa upravljanja usmerenim na rad sa strankama, bez obzira na sektor privrede u kom posluju
 • Svima onima koji ne razmišljaju na konvencionalan način te su spremni da se upuste u proces transformacije poslovanja.

Ciljevi radionice:

 • Sveobuhvatno razumevanje digitalnih poslovnih prilika i digitalne revolucije
 • Okvir za procenu digitalne spremnosti i oblasti rasta
 • Vrednost digitalnih procesa za rast i gde se fokusirati
 • Kako prošireni ekosistem može unaprediti poslovanje, pristup klijentima i kreiranje novih portfolija.
 • Kreiranje digitalnog poslovnog modela radi održivosti i rasta kompanije

Ko drži obuku?

Branislav Vujović, osnivač i predsednik kompanije New Frontier Group. Kompanija New Frontier Group osnovana je 2006. godine i zapošljava više od 2000 visokokvalifikovanih kadrova u 17 zemalja sveta. Kompanija je lider za Digitalnu transformaciju u centralnoj i istočnojEvropi. New Frontier Group je razvio originalnu metodologiju inoviranja poslovnog modela, koju koristi i zajedno sa klijentima i partnerima u procesu digitalne transformacije.

Gregor Bierent, direktor kompanije New Frontier Group, odgovoran za rad Sektora New Frontier Innovationu čijoj su nadležnosti inovacije, tj. razvoj sopstvenih softverskih proizvoda i usluga digitalnog savetovanja. Tokom svoje karijere Gregor je u različitim zvanjima bio angažovan od strane vodećih međunarodnih konsultantskih kompanija (e.g.Capgemini) i upravljao njihovim poslovnim aktivnostima u regionu centralne i istočne Evrope.

Seminar će se održati na engleskom jeziku.

Datum održavanja: 23. i 24. novembar, od 9:30 do 17 časova

Mesto održavanja: PwC Akademija Airport City, Omladinskih brigada 88a, Beograd

Cena seminara: 500€ + PDV, plaćanje u RSD protivvrednosti. Za članove SAM-a obezbeđen je 10% popusta.

Kontakt osoba: Tatjana Dedić, Koordinator PwC Akademije, +381 64 857 4017, tatjana.dedic@rs.pwc.com

Za obuku se možete prijaviti i putem e-mail adrese: theacademy@rs.pwc.com i prijavni formular možete pronaći OVDE

Sve dodatne informacije požete pronaći OVDE.

 

]]>
Fri, 3 Nov 2017 13:30:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27545/seminar-za-prelazak-na-digitalni-poslovni-model.html
Članice SAM-a dobitnice prestižnog priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja" http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27539/clanice-sam-a-dobitnice-prestiznog-priznanja-cvet-uspeha-za-zenu-zmaja.html Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, po jedanaesti put za redom dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ. ]]> Titulu „žena zmaj“, ove godine je ponelo devet preduzetnica od 24 nominovanih iz cele zemlje. U kategoriji „najevropskija ženska firma“ nagradu je dobila Aleksandra Bogunović, suvlasnica preduzeća „Bexing“ d.o.o. iz Beograda dok je specijalno priznanje za uspešan zajednički biznis dodeljeno Nađi Jokanović i Nini Milović, suvlasnicama i direktorkama preduzeća „Wannabe“ d.o.o iz Beograda.

 

Cilj nagrade je afirmacija uspešnih preduzetnica i vidljivost njihovog doprinosa ekonomskom razvoju Srbije. Priznanjem najuspešnijima skreće se pažnja javnosti na veliku pokretačku snagu ženskog preduzetništva. Do sada je nagradu dobilo 112 žena i mnogima je ovo snažan podsticaj da istraju u razvoju sopstvenog biznisa, a ujedno doprinosi i njihovoj afirmaciji.

Čestitamo od srca našim dragim članicama!

]]>
Mon, 30 Oct 2017 09:39:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27539/clanice-sam-a-dobitnice-prestiznog-priznanja-cvet-uspeha-za-zenu-zmaja.html
UNICEF istraživanje o praksama društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27538/unicef-istrazivanje-o-praksama-drustveno-odgovornog-poslovanja-sa-fokusom-na-decu.html Dečiji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF) u Srbiji i ove godine sprovodi istraživanje o praksama društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu ]]> Zadovoljstvo mi je da Vas pozovem da učestvujete u istraživanju čiji je cilj da ispitamo stavove i prakse korporativnog sektora u Srbiji u sprovođenju društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu.

Istraživanje za potrebe UNICEF-a vrši organizacija IDEAS. Istraživanje se bazira na upitniku koji se nalazi na linku https://www.surveymonkey.com/r/JHNVLCM.

Najlepše Vas molim da popunite upitnik do 5. novembra, 2017. godine.

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebno pojašnjenje, možete da kontaktirate Marka Milanovića putem maila: marko.milanovic@ideje.rs.

Podaci iz upitnika su anonimni. To znači da niko neće moći da poveže odgovor koji ste dali sa Vašom kompanijom, osim ukoliko Vi to želite.

Ovim istraživanjem, želimo da:

1)   prikupimo podatke o standardima i praksama u sprovođenju društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu

2)   prikupimo primere dobre prakse društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu.

Biće nam zadovoljstvo da sa Vama podelimo rezultate ovog istraživanja po završetku čitavog procesa.

Takođe, rezultati istraživanja biće predstavljeni putem medija, kao i na predstojećim konferencijama i forumima koji zagovaraju i promovišu društveno odgovorno poslovanje.

]]>
Mon, 30 Oct 2017 09:11:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27538/unicef-istrazivanje-o-praksama-drustveno-odgovornog-poslovanja-sa-fokusom-na-decu.html
BIZIT - Prirodno digitalno http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27530/bizit---prirodno-digitalno.html Četvrta po redu konferencija BIZIT održava se 1. i 2. novembra 2017. godine u Klubu poslanika. Za sve članove SAM-a, obezbeđen je dodatni popust od 20% ]]> Prepoznat na regionalnoj mapi poslovno-informatičkih događaja kao najznačajniji i najposećeniji skup, BIZIT će ove godine okupiti najznačajnija imena u oblasti primene savremenog poslovnog softvera i e-poslovanja.

BIZIT će učesnicima pružiti uvid u perspektive digitalne dimenzije, ponuditi im put za efikasnu digitalnu migraciju i integraciju tehnoloških unapređenja u sve sfere poslovanja.

Prvi dan konferencije BIZIT biće posvećen data centrima bliske budućnosti, uz poseban akcenat na bezbednost podataka. Biće reči i o razvoju Internet of Things koncepta, uz osvrt na nastanak i napredak pametnih gradova. Obrazovanje i zapošljavanje novih IT kadrova, kao gorući problem IT kompanija u regionu, biće predmet uzbudljivog panela u kojem će učestvovati predstavnici države, privrede i obrazovnih institucija.

Centralna tema drugog dana BIZITa je poslovni softver - sagledaćemo napredak i perspektive ERP, CRM i BI programa kao i neophodnost njihove integracije, ali se nećemo zaustaviti na tome. Biće reči i o svim ostalim softverskim paketima koji se koriste u firmama, bilo lokalno ili u cloud-u, uz pregled novih modela licenciranja. Tema panel diskusije biće intelektualna svojina i zakonska regulativa koja rezultira smanjenjem softverske piraterije.

Uslediće rasprava o sve aktuelnijoj temi elektronskog poslovanja - da li smo konačno spremi za e-commerce i zašto se stvari u ovoj oblasti tako sporo menjaju. Sagledaćemo uticaj razvoja komunikacija na e-commerce, uz diskusiju o aktuelnim trendovima u ovoj oblasti.

Oba konferencijska dana obogaćena su radionicama, koje će biti poslovno-edukativne i pre svega praktične. Biće to prilika za učesnike BIZITa da na konkretnim primerima usavrše biznis model svog poslovanja. Učesnici skupa će izabrati radionice koje ih najviše zanimaju.

BIZIT je uvek okrenut i poslovnom umrežavanju - učesnici će imati mogućnost da zakažu direktne poslovne sastanke s partnerima konferencije i, u razgovoru sa njima, pronađu adekvatan model poslovne saradnje.

Detalje događaja možete pronaći OVDE

 

 

 

]]>
Mon, 23 Oct 2017 10:32:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27530/bizit---prirodno-digitalno.html
Poziv na donatorsku večeru - Bitef i I&F McCann Grupa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27517/poziv-na-donatorsku-veceru---bitef-i-if-mccann-grupa-.html 15. novembra, sa početkom u 20h, u hotelu Squire Nine, organizovaće se donatorska večera. ]]> Bitef svake jeseni obeležava ne samo domaću kulturnu scenu već je deo svetske baštine i jedan od najznačajnijih svetskih pozorišnih festivala. Naš cilj je da održimo najviše umetničke standarde, spoj eksperimentalnih i tradicionalnih pozorišnih formi, kroz putovanje koje traje već pola veka,a koje su pokrenuli osnivači Bitefa, Mira Trailović i Jovan Ćirilov.

 

Prvi korak u tim naporima je osnivanje KLUBA PRIJATELJA BITEFA i održavanje donatorske večere, kao i aukcije NOVIH POZORIŠNIH TENDENCIJA. Prihod od aukcije će biti uložen u realizaciju Bitef programa kako bi Beograd i sledećeg septembra bio domaćin najznačajnijim svetskim pozorišnim umetnicima.

 

Podržite Bitef i budite deo svetske pozorišne porodice!

 

51Bitef17
DONATORSKA VEČERA / DONOR DINNER
15. novembar 2017, hotel Square Nine
INSTRUKCIJE ZA PLAĆANJE / PAYMENT INSTRUCTIONS
PRAVNA LICA / LEGAL ENTITY
Svrha uplate: uplata po donatorskom pozivu Primalac: BITEF TEATAR, Terazije 29/1, Beograd Šifra plaćanja: 287 Iznos: 12.000, 00 Račun primaoca: 840-594668-51 Model: 97 Poziv na broj: 09-03619-744141-00-04-820


FIZIČKA LICA / NATURAL PERSON
Svrha uplate: uplata po donatorskom pozivu Primalac: BITEF TEATAR, Terazije 29/1, Beograd Šifra plaćanja: 187 Iznos: 12.000, 00 Račun primaoca: 840-594668-51 Model: 97 Poziv na broj: 09-03619-744141-00-04-820
*Rok za uplatu: 3. novembar 2017 / Payment deadline: 3rd of November 2017

 

 

]]>
Wed, 18 Oct 2017 13:43:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27517/poziv-na-donatorsku-veceru---bitef-i-if-mccann-grupa-.html
U čemu će marketing uvek ostati isti, a u čemu se konstantno menja? http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27528/u-cemu-ce-marketing-uvek-ostati-isti-a-u-cemu-se-konstantno-menja.html Zimski Vivaldi CMO forum u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta održaće se od 30. novembra do 2. decembra 2017. godine na Mokroj Gori. Članovima SAM-a obezbeđen je 10% popusta na cenu kotizacije ]]> Da li je marketing sam sebi dovoljan?

Na ovo pitanje imamo više od jednog, komplikovanog i kompleksnog odgovora, naročito ako smo svesni činjenice da možemo da odgovaramo iz ugla marketara i najmanje još jednog ugla: ugla kupca, korisnika, potrošača ili klijenta. Popularno - iz ugla ciljne grupe. Pa kad ova dva rakursa svedemo u jednu ravan, možemo da pričamo o tačkama preseka ove dve linije, koje u velikom broju slučajeva nisu paralelne. A da li bi trebale da budu istog smera i udaljenosti ili bliskosti jedna sa drugom, sebi samima često postavljamo pitanje.

Svedoci smo promene u međuljudskoj komunikaciji: preko 2 milijarde ljudi prosečno provede 20 minuta dnevno na samo jednoj društvenoj mreži prepuštajući se potrebnim, i češće, nepotrebnim informacijama. Samo da bi bili u toku? Ili samo da bi pripadali jer: ako ne pripadam ne vredim?

Dozvolili smo da budemo manipulisani, svesni ili nesvesni ove dimenzije komunikacije? Mnoga pitanja, a jos više odgovora koji podstiču diskusije i dalju komunikaciju.

Jednu takvu komunikaciju organizujemo na Mokroj Gori, na Zimskom Vivaldi CMO forumu od 30. novembra do 2. decembra 2017. u organizaciji Mokrogorske škole menadžmenta. Pričaćemo o tome šta će u marketingu uvek ostati marketing, a koliko je digitalni marketing potreba a koliko moda. Šta su greške u percepciji društvenih mreža i njihovih korisnika danas i šta bi moglo da se dešava u budućnosti. Koja je uloga agencija i oglašivača, a koja je uloga medija budućnosti, i još mnogo toga nas čeka na Mokroj Gori.

Ako vam se to čini zanimljivim za razmenu ideja, dobrih i loših primera iz kojih struka menjajući se može da konstantno uči, javite se za reč. Mi imamo jake veštine slušanja.

Više o temama i učesnicima Zimskog Vivaldi CMO foruma pogledajte OVDE

]]>
Wed, 18 Oct 2017 12:44:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27528/u-cemu-ce-marketing-uvek-ostati-isti-a-u-cemu-se-konstantno-menja.html
Specijalni popust u Dezzert&Co http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27447/specijalni-popust-u-dezzertco.html Radionica za izradu torti i kolača, Dezzert&Co pripremila je za članove SAM-a specijalni popust od 10% na sve proizvode ]]> Dezzert&Co pored standardnog asortimana torti i kolača uvek se trudi da odgovori na sve zahteve svojih kupaca. Kod njih možete poručiti torte za sve prilike: svadbene torte, dečije torte, svečane torte, torte za specijalne i posebne prilike, sve u raznim ukusima i oblicima.

Dezzert&Co je radionica koja ne koristi veštačke arome, niti zamene za određenu vrstu namirnica. Torte pripremaju isključivo od prirodnih sastojaka.

Iz radionice kažu da imaju najslađu misiju i da pripremaju novi, sirovi program - raw torte.

Za članove SAM-a obezbeđen je specijalni popust od 10% na sve proizvode.

Radionicu Dezzert&Co možete pronaći na adresi Vojvode Stepe 118 lokal 5, Beograd.

Kontakt osoba: Ljubica Njegomir Živić, 063 22 54 55.

]]>
Wed, 18 Oct 2017 10:46:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27447/specijalni-popust-u-dezzertco.html
Panel diskusija „Transformacije velikih industrija“ http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27521/panel-diskusija-transformacije-velikih-industrija.html Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub vas pozivaju na panel diskusiju „Transformacije velikih industrija“ koja će biti organizovana u četvrtak, 19. oktobra 2017. sa početkom u 11h u Playgroundu, centru za inovacije ICT Hub-a (Ulica Kralja Milana broj 10, ulaz iz Devojačkog parka) ]]> Na ovom panelu ćemo pokušati da iz različitih perspektiva damo odgovore na pitanja o tome šta su motivi i najveće prepreke multinacionalnih korporacija da preduzmu hrabre korake u transformisanju svojih biznisa, kao i kako taj put u praksi izgleda.

Govornici na ovom zanimljivom panelu biće predstavnici multinacionalnih kompanija koji dolaze iz tri veoma različite industrije, i koje, svaka na svoj način prolaze kroz krupne promene kako bi ostale relevantne u tržišnoj utakmici:

 • Ivan Miletić, Direktor korporativnih poslova za region jugositočne Evrope, Philip Morris International
 • Rade Bučevac, Direktor Marketinga i strategije, Lafarge Srbija
 • Vuk Kosovac, Izvršni direktor za marketing, Societe Generale banka Srbija 

Panel će moderirati Dejan Ranđić, Osnivač i Generalni direktor ICT Hub-a, a očekivano vreme trajanja je 75-90 minuta. Na panelu se očekuje prisustvo predstavnika korporativnog sektora, IT kompanija, preduzetnika i medija.

Prijavite se na događaj putem LINKA.

]]>
Mon, 16 Oct 2017 09:43:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27521/panel-diskusija-transformacije-velikih-industrija.html
Serija obuka koju drže Šaolin monasi- popust za članove PwC akademija http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27511/serija-obuka-koju-drze-saolin-monasi--popust-za-clanove-pwc-akademija.html Jedinstvene serije obuka koju drže monasi manastira Šaolin posebno kreiranih za potrebe poslovnih ljudi. Posle velikog broja uspešno realizovanih obuka i seminara iz različitih oblasti, PwC Akademija vam pruža mogućnost da u Srbiji pohađate jedinstven program obuka monaha manastira Šaolin. Ne propustite priliku da kroz korisna uputstva i savete učitelja izvornog budizma usavršite svoje upravljačke veštine. ]]>  
 
 

Samoosnaživanje na način monaha manastira Šaolin

U skladu sa kulturom koju neguju monasi manastira Šaolin, pojam samoosnaživanje označava prihvatanje  odnosno razumevanje postojećih ograničenja.  Mnogi stručnjaci i menadžeri su stalno pod stresom, što kod njih stvara iracionalno uverenje o stagnaciji u razvoju.

U toku obuke mi se ne bavimo filozofskim pitanjima. U toku obuke mi upoznajemo polaznike sa tehnikama, alatima i znanjima potrebnim za unapređenja kvaliteta poslovanja. 

Nakon obuke polaznici će biti u mogućnosti da:  

 • primenjuju odgovarajuće alate i vežbanja koji će im pomoći da otkriju skrivena ograničenja,
 • primenjuju različite tehnike za otklanjanje odnosno prevazilaženje postojećih ograničenja sa ciljem da unaprede kvalitet života,
 • oslobode se neproduktivnih misli i izgrade kreativan način razmišljanja bez bilo kakvih ograničenja.  

 

      
 Prijavite se na kontakt: tatjana.dedic@rs.pwc.com 

 

 

Upravljanje stresom na način monaha manastira Šaolin

Kako se čini, stres je nezaobilazni pratilac modernog načina života. Kontinuirana izloženost stresu može da dovede do iscrpljenosti, pesimizma i  depresije. Stres ostavlja vidljive posledice na privatni i profesionalni život ljudi.

Interesantno je videti kako se uz pomoć mudrosti stare više od 1.500 godina može uspešno izaći na kraj sa pritiscima i stresom.

Obuka ima za cilj da polaznicima pomogne da se odmaknu od situacije u kojoj njihovim životima upravljaju faktori kao što su sastanci, obaveze, stres i emocije. Kvalitet života svakog pojedinca određen time kako se on odnosi prema pomenutim faktorima, kao i njegovom sposobnošću da pomenute faktore savlada.

Nakon obuke vi ćete biti u mogućnosti da:

 • opišete izvore stresa i redefinišete strategiju kojom ćete odgovarati na stresore,
 • razlikujete faktore na koje jeste/nije moguće uticati
 • pripremite Akcioni plan za smanjenje negativnog uticaja stresa na vlastiti život i život vaše porodice 

Obuka je namenjena nosiocima rukovodećih funkcija, direktorima i članovima organa uprave u preduzeću.

 

      
 Prijavite se na kontakt: tatjana.dedic@rs.pwc.com 

 

 

 Cena kursa je 400 EUR-a.

 

Za članove SAM-a, obezbeđen je popust od 10 odsto.

 

 

 

]]>
Wed, 4 Oct 2017 16:32:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27511/serija-obuka-koju-drze-saolin-monasi--popust-za-clanove-pwc-akademija.html
SAM VIB Tenis Liga 2017 Play-off - Pavle Markovski po drugi put osvajač! http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27503/sam-vib-tenis-liga-2017-play-off---pavle-markovski-po-drugi-put-osvajac.html U nedelju 1. oktobra odigran je finalni meč i meč za treće mesto u prelepom ambijentu Teniskog kluba Novak. SAM VIB Teniska liga 2017 dobila je novog pobednika – Pavla Markovskog! Finalnim mečom između Pavla Markovskog i Stevana Panića, završeno je takmičenje u SAM VIB Tenis Ligi za 2017. godinu. Istovremeno, Zoran Kežić u borbi za treće mesto savladao je Finka Avramovskog. ]]> Uzbudljivi mečevi obilovali su sjajnim potezima igrača, a verni ljubitelji ovog sporta, sa svojim porodicama bili su sa nama do proglašenja pobednika.

Nakon odigranih mečeva, usledila je i ceremonija proglašenja pobednika. Pavlu Markovskom pripao je pobednički pehar, koji će biti u njegovom "vlasništvu" narednih godinu dana, a pehar će, kao i do sada biti izložen u prostorijama izvršne kancelarije SAM-a.

Veliko HVALA dugujemo Predragu Tomiću i Dejanu Papugi, iz VIB-a, najzaslužnijima za kompletnu organizaciju Lige, sponzorima finalnih mečeva i predvodnicima pozitivne pokretačke energije.

U prepoznatljivom duhu nastavljamo i dalje sa sportskim aktivnostima i nadamo se novim lepim druženjima.

Čestitamo Zoranu Kežiću, Pavlu Markovskom, Finku Avramovskom i Stevanu Paniću, kao i svim ostalim učesnicima!

 

 

]]>
Tue, 3 Oct 2017 10:38:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27503/sam-vib-tenis-liga-2017-play-off---pavle-markovski-po-drugi-put-osvajac.html