SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html sr http://sam.org.rs/img/logo.png SAM :: Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/rss.html Dodeljene nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28092/dodeljene-nagrade-asocijacije-menadzera-crne-gore.html Asocijacije menadžera Crne Gore uručila je nagrade najuspešnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2018. godinu u devet kategorija. ]]> Svečanu dodelu nagrada u ime pokrovitelj događaja Vlade Crne Gore, otvorila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, koja je i uručila nagrade najuspješnijim preduzetnicima. 

Prisutnima su se obratili:

 • Budimir Raičković – predsednik Asocijacije menadžera Crne Gore;
 • Vinko Nikić – predsednik žirija;
 • Vladimir Lučić – izvršni direktor kompanije Mtel. 

Najuspešniji Menadžeri u velikim preduzećima i akcionarskim društvima su Nebojša Šćekić, izvršni direktor Sava osiguranja i Žarko Radulović, suvlasnik Montenegro Stars Hotel Group.

Preduzetnici godine su Tomislav Čelebić, predsednik Odbora direktora kompanije Čelebić i Blagota Radović predsednik Odbora direktora kompanije Zetagradnje.

Menadžer godine u kategoriji srednjih preduzeća je Milutin Đuranović, komercijalni direktor i osnivač kompanije Šimšić Montmilk.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Ivica Tatar, suosnivač i Strategy Lead kompanije Logate.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2018. godinu je Zoran Vukčević, izvršni direktor Kuće mode i lepote Zoran. Za mladog menadžera godine proglašen je Nikola Kovačević, izvršni direktor kompanije Mezon.

Projekt menadžer godine je Vladimir Vulić, programski direktor konferencije Spark.me.

Titula najuspešnije menadžerke u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama pripala je Svetlani Vuković, direktorici Uprave za kadrove CG.

Nagrade za životno delo  Asocijacije menadžera Crne Gore dodeljene su Slavku Drljeviću i Vladimiru M. Vukmiroviću.

Na svečanosti su takođe uručena specijalna priznanja:

 • Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i preduzetništvu u 2018. godini – Ranku Jovoviću, osnivaču i izvršnom direktoru kompanije Comp Comerc;
 • Specijalno priznanje za doprinos u oblasti digitalizacije Crne Gore – Digitalni lider – Vladanu Tabašu, generalnom direktoru kompanije Čikom.

Svečanoj dodeli nagrada prisustvovala je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a.

]]>
Fri, 19 Apr 2019 16:34:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28092/dodeljene-nagrade-asocijacije-menadzera-crne-gore.html
Najava: Radni doručak: Kako smo povećali efikasnost http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28084/najava-radni-dorucak-kako-smo-povecali-efikasnost.html Radni doručak sa kompanijom Telegroup pod nazivom: 10 years of challenge - Kako smo povećali efikasnost, održaće se u utorak, 23. aprila od 9.30h u SAM-u. ]]> Kultura instant komunikacije prelila se iz privatnog u poslovni život i unela novu dimenziju u okvire poslovne kolaboracije. Danas se cene velika brzina i niski troškovi, a najznačajniji resurs za poslovanje u 21. veku jesu znanje, pravovremene i relevantne informacije koje međusobno delimo i koje nam napredni sistemi i automatizovani alati dostavljaju na upit.

Ukoliko želite da prisustvujete ovom Radnom doručku, prijavite se preko linka.

Zaključak koji se nameće jeste da sistemi komunikacije u savremenom poslovanju predstavljaju mnogo više od onoga kako smo ih percipirali nekada i jesu ključna komponenta za uspešno funkcionisanje jedne kompanije.

Ukoliko:

 • Žalite za nedostatakom vremena za inovacije?
 • Poznat vam je osećaj anksioznosti kada ujutru otvorite svoj inboks i vidite 100+ nepročitanih mejlova?
 • I dalje vam je teško da se snađete u moru podataka kako biste pronašli pravu informaciju?
 • Sećate se onog dana kada ste hteli da otkažete sastanak jer niste superheroj koji može biti prisutan na nekoliko različitih lokacija u isto vreme?

U kompaniji TeleGroup su uspeli da prevaziđu ove izazove i zato žele da vama, menadžerima superherojima u prodaji, marketingu, proizvodnji i isporuci, prenesu svoje iskustvo kroz primer dobre prakse do koje su došli kroz mnogobrojne pokušaje, pogreške i uspehe u prethodnih 10 godina.

Predavanje će držati:

Neša Vidojević, Head of Product Management

Nemanja Jovanović, CRM Manager

]]>
Thu, 11 Apr 2019 15:35:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28084/najava-radni-dorucak-kako-smo-povecali-efikasnost.html
7. CFO & Controlling kongres http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28081/7-cfo--controlling-kongres-.html 7. CFO & Controlling kongres održaće se 23. aprila 2019. u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. Za članove SAM-a obezbeđen poseban popust. ]]>

CFO & Controlling kongres je najveći događaj u finansijama i controllingu gde se očekuje preko 500 učesnika.

Posle Kopaonik Biznis Foruma, ovo je najveći poslovni kongres i prilika za stvaranje velikog broja novih poslovnih kontakata.

Učesnici:

 • 100% fakultetski obrazovani
 • 100% poslovni ljudi
 • 500 učesnika
 • 35-40 godina
 • CEO, CFO, Head of controlling
 • Najveće kompanije iz Srbije

Detaljnu agendu možete videti ovde.

Na sledećim linkovima možete pogledati kako su izgledali prethodni kongresi:

 

Kotizacija za članove SAM-a je 199 EUR umesto standardne kotizacije od 249 EUR.

Flajer sa dodatnim informacijama možete preuzeti ovde.

 

]]>
Thu, 11 Apr 2019 10:45:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28081/7-cfo--controlling-kongres-.html
Learning Disruption konferencija – inovativno i digitalno učenje http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28076/learning-disruption-konferencija--inovativno-i-digitalno-ucenje.html Prva regionalna konferencija o digitalnom učenju održaće se 3. jula u Zagrebu. Za članove Srpske asocijacije menadžera obezbeđena je specijalna kotizacija. ]]> LEARNING DISRUPTION prva je konferencija u regiji koja se bavi inovativnim i digitalnim modelima učenja u poslovnom okruženju na kojoj će biti pokrenuta tema o važnosti učenja u digitalnom dobu.

U narednoj poslovnoj deceniji dominiraće upravo oni poslodavci koji su naučili lekciju prilikom prilagođavanja novim generacijama. Do 2025. godine milenijalci će činiti do 75% radne snage.

Teme koje će preneti vodeći eksperti u digitalnom učenju biće:

 • Digitalna disrupcija i učenje; AI, micro-learning, macro-learning, learning in the flow of work i ostali trendovi u korporativnom učenju u 2019.
 • Kako organizovati korporativno učenje za digitalno doba; onboarding, leadership, sales i ostali razvojni programi.
 • Koja su nam znanja i veštine potrebne za digitalno doba; kako, kada i šta učiti?
 • Inovativne metode učenja za razvoj kompetencija potrebnih za budućnost.
 • Digitalno učenje u organizacijama – odakle početi?
 • Kako voditi projekte digitalnog učenja u organizaciji?
 • One size does not fit all – blended učenje.
 • Gejmifikacija, interni hakatoni, design thinking i ostale metode kreativnog i kolaborativnog učenja.

Više informacija kao i informacije o predavačima, možete naći na linku.

Za članove SAM-a obezbeđena cena od 130 EUR. Prijavu možete popuniti na linku iznad uz napomenu kod imena - član SAM-a.

Puna cena kotizacije iznosi cca 200 EUR, early bird cena je 160 EUR. Takođe, u ponudi su i posebni korporativni paketi.

]]>
Fri, 5 Apr 2019 11:02:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28076/learning-disruption-konferencija--inovativno-i-digitalno-ucenje.html
Seminar o prenosu upravljanja u privatnim kompanijama OSNIVAČI, NASLEDNICI, MENADŽERI http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28065/seminar-o-prenosu-upravljanja-u-privatnim-kompanijama-osnivaci-naslednici-menadzeri.html U sredu, 27. marta u Klubu poslanika u Beogradu održaće se BIZIT Seminar o porodičnim kompanijama i prenosu vlasništva sa osnivača na naslednike ili menadžere. Za sve članove Asocijacije obezbeđen je popust za kotizaciju od 30%. ]]>

Ovaj seminar PC PRESS organizuje u saradnji s Adižes institutom i gospodinom Borisom Vukićem, a BIZIT je brend pod kojim PC PRESS već nekoliko godina organizuje poslovne IT konferencije i seminare.

Seminar se bavi neminovnom tranzicijom privrede iz rane faze akumulacije kapitala u tržišni model koji može da funkcioniše na duži rok. Kod nas je tek početkom devedesetih godina dopuštena privatna inicijativa, što je rezultiralo osnivanjem ogromnog broja firmi. Mnoge od tih firmi danas ne postoje, ali su neke od njih, zahvaljujući pre svega viziji, upornosti i sposobnosti njihovih osnivača, porasle u moćne korporacije koje čine osnovu domaćeg poslovanja. Neke od tih firmi su u međuvremenu prodate domaćim ili stranim gigantima, dok su mnoge i dalje pod direktnom upravom osnivača.

Vreme čini svoje pa osnivači dostižu limite i odlučuju da firmu ustupe mlađim generacijama ili da angažuju školovane menadžere kojima bi prepustili svoja ovlašćenja. Taj put je neophodan da bi firme opstale na duži rok i napredovale, a rezultat će vremenom biti i promena strukture vlasništva, prerastanje u akcionarska društva i pronalaženje strateških partnera u zemlji ili inostranstvu.

Seminar nije namenjen samo za osnivačima, naslednicima i menadžerima ovih firmi, već i za sve one koji rade u njima i sarađuju s njima, a posebno za one koji imaju preduzetničke namere u budućnosti. Na seminaru je okupljena kompetentna ekipa predavača, predvođena Borisom Vukićem, koosnivačem kompanije Adizes Southeast Europe, koji se već čitavu deceniju predano bavi razvojem porodičnih kompanija širom regiona i modelima tranzicije prava i odgovornosti sa osnivača na naslednike ili profesionalni menadžment. Nedavno je objavio i knjigu na tu temu, pod naslovom "Osnivači, naslednici, menadžeri". Pored njega na seminaru će se pridružiti i predavači s univerziteta, pravni stručnjaci ali i menadžeri koji su kroz ovu transformaciju već prošli. Seminar će se završiti panelima " Penzija da, mirovina nikada?" i "Od porodične firme do kompanije". Biće to prilika za sve učesnike da doprinesu diskusiji, postave pitanja i izlože svoja iskustva, ali i dileme.

Lično prisustvo u Klubu poslanika je jedini način da se prati i učestvuje u programu, zato što se predavanja i paneli NEĆE snimati niti emitovati na online kanalima.

Više informacija o Seminaru i prijava za učestvovanje se nalaze na sajtu www.bizit.rs  a za sve učesnike BIZIT Seminara o porodičnim kompanijama, koji u prijavi na sajtu navedu šifru SAM obezbeđen je poseban popust od 30% koji se može sabirati sa ostalim popustima (za više učesnika iz iste firme i za učesnike prethodnik BIZIT konferencija).

Detaljnu agendu i informacije možete naći ovde.

]]>
Mon, 25 Mar 2019 13:08:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28065/seminar-o-prenosu-upravljanja-u-privatnim-kompanijama-osnivaci-naslednici-menadzeri.html
SAM u projektu Advanced Data Analytics in Business (ADA) - ERASMUS http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28056/sam-u-projektu-advanced-data-analytics-in-business-ada---erasmus.html Srpska asocijacija menadžera jedan je od partnera na ERASMUS projektu Advanced Data Analytics in Business (ADA). ]]> Srpska asocijacija menadžera u partnerstvu sa četiri najveća univerziteta u Srbiji (Univerzitet u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu) i partnerima iz EU učestvuje na projektu stvaranja stručnjaka iz oblasti analize poslovnih podataka (Advanced Data Analytics in Business).

Cilj projekta je da se popuni postojeći gap na tržištu rada i da se kroz saradnju sa kompanijama i drugim zainteresovanim licima razvije održiv studijski program po uzoru na druge međunarodne programe iste orijentacije, kako bi postao vodeći program za analizu poslovnih podataka u regionu Zapadnog Balkana. Analiza poslovnih podataka (Business analytics) je proces metodičkog istraživanja podataka jedne organizacije, sa posebnom pažnjom na statističku analizu. Glavni rezultat projekta biće uvođenje novih kurseva i master programa iz oblasti analize podataka na univerzitetima u Srbiji (data analytics), razvoj metodologije predavanja i postavljanje specijalizovanih kurseva za kadrove iz privrede na temu analize poslovnih podataka.

Ideja za razvijanjem projekta nastala je iz potrebe da zaposleni u kompanijama iz različitih privrednih delatnosti poseduju potrebna znanja i veštine u oblasti analize poslovnih podataka. U prilog tome govore i postojeća strateška dokumenta (poput Strategije za razvoj obrazovanja u Srbiji do 2020. godine, Nacionalna strategija zapošljavanja 2011-2020 i druge). Cilj je da program omogući obrazovanje budućih eksperata koji će se baviti matematičkim i statističkim analizama, „rudarenjem“ podataka, modelima predviđanja poslovanja, testiranjima podataka, analizom velike količine podataka (big data), mašinskim učenjem i analizom tekstova. Pametno korišćenje analize podataka postaće glavna konkurentska prednost za rast pojedinačnih kompanija. Kompanije i drugi neakademski učesnici na tržištu će iskoristiti strategije poslovanja bazirane na dubinskim podacima i najaktuelnijim informacijama u cilju inoviranja i jačanja svoje konkurentne pozicije.

Dobro obučeni eksperti sa veštinama da matematičke i statističke analize primene u biznisu predstavljaće ogroman značaj za dalji ekonomski i društveni razvoj. Partnerstvo četiri najveća univerziteta u Srbiji i nekoliko velikih kompanija, sa strane neakademske zajednice, uz pomoć iskustva i know-how partnera iz EU, imaće značajan uticaj na ostvarenje ciljeva projekta na nacionalnom nivou. Održivost rezultata projekta ogledaće se u trajnom pozitivnom uticaju projekta na nacionalnom i regionalnom nivou.

Postoje dva jasna cilja ADA projekta:

 1. Da se razvije i implementira master program iz oblasti napredne analize poslovnih podataka, u skladu sa postojećim evropskim studijskim programima i zahtevima Bolonje. Novi program biće razvijen, primenjen i akreditovan.
 2. Da se organizuju raznovrsni programi celoživotnog učenja (lifelong learning) za stručnjake iz različitih sfera poslovne zajednice.

Realizacijom projekta ostvariće se cilj da se edukacijom budućih eksperata koji će se baviti matematičkom i statističkom analizom podataka u širem obliku, popuni postojeći gap na tržištu rada i da se kroz saradnju sa kompanijama i drugim zainteresovanim stranama, razvije održiv studijski program po uzoru na slične međunarodne programe, kako bi postao vodeći program za analizu poslovnih podataka  u regionu Zapadnog Balkana.

Informacije o projektu možete pogledati na zvaničnom sajtu: http://www.ada.ac.rs/

Informacije o studijskoj poseti Univerzitetu EISTI u Cergy, Francuska možete pogledati ovde. 

 

 

 

]]>
Mon, 18 Mar 2019 12:06:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28056/sam-u-projektu-advanced-data-analytics-in-business-ada---erasmus.html
Miodrag Kostić dobitnik zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28055/miodrag-kostic-dobitnik-zlatnog-znaka-crvenog-krsta-srbije.html Crveni krst Srbije, na predlog Crvenog krsta Novog Sada, dodelio je priznanje Zlatni znak Miodragu Kostiću, predsedniku MK Group. Ova nagrada Miodragu Kostiću dodeljena je na sednici skupštine Crvenog krsta Srbije na kojoj je istaknuto da ove godine humanitarna organizacija, čija je osnovna delatnost pomoć onima kojima je najpotrebnija, obeležava 143. godišnjicu. Zlatni znak Crvenog krsta Srbije dodeljuje se za izuzetan humanitaran rad i odgovornost pokazanu prema pripadnicima ugroženih društvenih grupa. ]]> “Izuzetno mi je drago da sam ovim priznanjem deo velike porodice Crvenog krsta, i da smo kako ja lično, tako i cela MK Group svojim aktivnostima pomogli da bar malo učinimo srećnijim korisnike ove organizacije. Nije fraza da je naše malo nekome mnogo, a upravo povratne reakcije korisnika humanitarne pomoći ispunjavaju naša srca i potvrđuju da je pomoć upućena na pravu adresu. Društveno odgovorno poslovanje duboko je utkano u svakodnevni rad čitave MK Group, a samo u prethodnih pet godina sproveli smo 500 CSR akcija i donirali 4 miliona evra”, rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, povodom priznanja koje je dobio.

“Našu organizaciju daleke 1881. godine osnovali su pojedinci, vizionari i humanisti, u želji da budemo stub humanosti i čovekoljublja u našoj zajednici. Priznanjima koja smo danas dodelili želimo da nagradimo humanitarian rad i društvenu odgovornost pojedinaca, organizacija i institucija”, izjavio je sekretar Crvenog krsta Novog Sada Dragan Lazić dodajući da je osnovna ideja aktivnosti Crvenog krsta u sledećoj godini deset oblasti delovanja i poštovanje principa ove organizacije u nameri da se pruži pomoć onima kojima je to potrebno.

MK Group kontinuirano osluškuje potrebe zajednice u kojoj posluje, jer investiranje u poboljšanje kvaliteta života sugrađana predstavlja ulaganje u bolje sutra svih. Završetak akcije Magnet za ljubav, novčana pomoć porodicama unutar svog sistema samo su najsvežije društveno odgovorne aktivnosti MK Group. Među priznanjima koje je Miodrag Kostić za svoj humanitarni rad dobio jeste i bedž časti koji dodeljuje Međunarodna organizacija SOS Dečje selo u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos ostvarenju misije čiji je cilj „dom pun ljubavi za svako dete“.

]]>
Mon, 18 Mar 2019 09:56:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28055/miodrag-kostic-dobitnik-zlatnog-znaka-crvenog-krsta-srbije.html
Specijalna ponuda iz Argo Hotela - Doručak za komšije http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28051/specijalna-ponuda-iz-argo-hotela---dorucak-za-komsije.html Specijalna ponuda za doručak u Argo Garni hotelu! ]]>

Da li tragate za mestom koje pruža savršenu uslugu i ukusan doručak?

U hotelu Argo vas čeka (07-11h) na bazi švedskog stola i veliki izbor napitaka (kafa, čaj i sokovi) uključenih u cenu! Cena doručka iznosi 480 RSD i ponuda važi za sve članove i njihove kompanije.

Multifunkcionalnost sale omogućava organizovanje poslovnih sastanaka, seminara i manjih događaja po vašoj želji.

Kontakt: +381 11 3640 425 RESERVATIONS@ARGOHOTELBELGRADE.COM

Više informacija možete pronaći ovde.

 

]]>
Thu, 14 Mar 2019 13:03:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28051/specijalna-ponuda-iz-argo-hotela---dorucak-za-komsije.html
Sarajevo Business Forum – specijalna kotizacija za SAM http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28047/sarajevo-business-forum--specijalna-kotizacija-za-sam.html 10. jubilarni Sarajevo Business Forum (SBF) 2019. održaće se u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 17. do 19. aprila. Za sve članove SAM-a, omogućena je specijalna cena za kotizaciju. ]]> Vodeću poslovno-investicijsku konferenciju u Jugoistočnoj Evropi organizuje Bosna Bank

International (BBI) u saradnji sa svojim dioničarima - Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom, Abu Dhabi islamskom bankom i drugim međunarodnim partnerima.

Pokrovitelj Sarajevo Business Foruma je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Sarajevo Business Forum, od 2010. godine, povezuje međunarodne institucionalne i private investitore i kompanije sa poslovnim ljudima i vlasnicima projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

SBF predstavlja platformu za umrežavanje i istraživanje poslovnih i investicijskih prilika u Jugoistočnoj Evropi, sa jedinstvenim ciljem ekonomskog razvoja regije.

Ovogodišnji, 10. Sarajevo Business Forum obogaćen je novim sadržajima i mogućnostima promocije i učešća, kao što su ciljane prezentacije domaćih i regionalnih kompanija investitorima iz celog sveta, tematski okrugli stolovi i panel-diskusije, te mogućnost zakupa izložbenih štandova za promociju proizvoda i usluga sa prostorom za održavanje B2B (poslovnih) sastanaka.

SBF 2019 će predstaviti projekte i poslovne mogućnosti iz oblasti nekretnina, turizma, IT-a,digitalne ekonomije, obrazovanja, sporta, kulture, poljoprivrede, energetike, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, metalne, drvne i drugih industrija.

      Otvorene prijave za "Sarajevo Business Bridge Awards 2019“

Otvorena on-line registracija za učesnike desetog Sarajevo Business Foruma

]]>
Tue, 12 Mar 2019 12:14:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28047/sarajevo-business-forum--specijalna-kotizacija-za-sam.html
Specijalan popust za članove SAM-a u Mosaic restoranu, baru – Belgrade Art Hotel i restoranu „Šešir moj“ u Skadarliji http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28044/specijalan-popust-za-clanove-sam-a-u-mosaic-restoranu-baru--belgrade-art-hotel-i-restoranu-sesir-moj-u-skadarliji.html Članovi SAM-a, uz svoju člansku kartu, ostvaruju popust od 20% na ponudu Mosaic restorana, bara – Belgrade Art Hotel i restoranu “Šešir moj” u Skadarliji. ]]> Mosaic Restaurant & Bar, sa pogledom na živopisnu Knez Mihailovu ulicu, modernog, elegantnog i vanvremenskog dizajna. Mosaic restoran je mesto gurmanskog uživanja, druženja i relaksacije, u nesvakidašnjoj atmosferi bez duvanskog dima.

"U restoranu se pripremaju vrhunska jela domaće, regionalne i mediteranske kuhinje, uz naglasak na lagane, zdrave zalogaje. Pripremanje hrane za nas nije formalnost, već prilika za šefa kuhinje da se kreativno izrazi, a za gosta da uživa i bude inspirisan", rekli su u restoranu. Novitet u revolucionarnoj pripremi hrane jeste naš Primo Grill Menu koji se zasniva na pripremi svežeg mesa na ćumuru vrhunskog kvaliteta, proizvedenog od hrastovog drveta. Iskusite intenzivnu aromu mesa i ribe, koja će zarobiti sva vaša čula. Na ovom mestu, hrana, deserti, kafa i napici se pripremaju srcem, u srcu grada.

Restoran se nalazi u Knez Mihailovoj 27. Kontakt: +381 11 3312 000

 

Restoran “Šešir moj” se nalazi u srcu Skadarlije, boemskom delu Beograda. U samom je vrhu beogradskog ugostiteljstva, a to opravdava izvrsnim kvalitetom i besprekornom uslugom.

Restoran “Šešir moj” bio je jedno od kultnih mesta boema, a i danas u njemu možete osetiti šarm starog Beograda. Jedinstven i prijatan ambijent je veoma autentičnog dizajna, a prostrana bašta na gornjem nivou restorana sa panoramskim pogledom na Skadarliju, kao i bašta u prizemlju, su idealne za uživanje u toplim danima. Ovo je pravo mesto ako želite da izvedete porodicu na ručak ili da impresionirate poslovnog partnera sjajnim tradicionalnim jelima. Idealan je izbor i za druženje sa prijateljima u večernjim časovima, uz zvuke tamburaša,  svakodnevno od 18h, a subotom i nedeljom već od 15h. Sva jela, iskusni kuvari spremaju sa velikim umećem i ljubavlju. 

]]>
Fri, 8 Mar 2019 14:39:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28044/specijalan-popust-za-clanove-sam-a-u-mosaic-restoranu-baru--belgrade-art-hotel-i-restoranu-sesir-moj-u-skadarliji.html
Londonska škola za odnose s javnošću - specijalni popust za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28040/londonska-skola-za-odnose-s-javnoscu---specijalni-popust-za-clanove-sama.html Za članove SAMa obezbeđen je specijalni popust od 15% za učešće na programu Londonske škole za odnose s javnošću koja počinje 16. marta. ]]> Za sve članove SAM-a obezbeđen je popust od 15% za prijave koje pristignu do kraja dana u ponedeljak, 11. marta.

LSPR škola počinje 16. marta i traje do 23. aprila 2019. godine, tokom koje će 12 priznatih stručnjaka iz oblasti komunikacija podeliti sa učesnicima svoja iskustva i pružiti im priliku da se i sami oprobaju u rešavanju problema sa kojima se PR svakodnevno susreće. Nakon predavanja učesnici imaju još tri nedelje za završni rad na osnovu kojeg dobijaju diplomu. Diploma LSPR je međunarodno priznata, nosi CPD sertifikat iz Londona i verifikovana je od strane mnogih međunarodnih stručnih organizacija (Međunarodno udruženje agencija za odnose s javnošću – ICCO, Englesko udruženje novinara - NUJ), kao i najvećih svetskih konsultantskih i PR agencija Hill & Knowlton, Porter Novelli Int. i Weber Schandwick. U Srbiji LSPR je 2006.godine dobio nagradu za unapređenje PR struke, a do sada je u ovde oko 520 ljudi završilo program.

Cena školarine je 1000 EUR plus PDV povodom 15 godina postojanja škole u Srbiji za sve članove SAM-a obezbeđen je popust od 15% na sve prijave koje pristignu do kraja dana u ponedeljak,  11.marta.

Kratak opis škole možete pronaći OVDE.  Detaljne informacije o programu i formular za prijavu.

Predavanja se održavaju u agenciji, Represent Communications, Knez Mihailova 1-3/II.

Više informacija o predavačima i terminima šaljemo u prilogu uz formular za prijavu. Kontakti za prijavu marija.andric@represent.rs i danijela.hadzic@represent.rs

]]>
Thu, 7 Mar 2019 14:20:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28040/londonska-skola-za-odnose-s-javnoscu---specijalni-popust-za-clanove-sama.html
Američka ambasada obeležava “Mesec istorije žena” http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28037/americka-ambasada-obelezava-mesec-istorije-zena.html Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, našla se među 15 izuzetnih žena kojima je Američka ambasada odala priznanje za doprinose društvu u Srbiji. ]]>

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat odao je priznanje Miri Trailović, kao otelotvorenju slobodarskog duha i inspiraciji ženama u Srbiji i drugde u svetu u obraćanju pre panela o ulozi žena u društvu Srbije. Veče posvećeno ženama održano je sinoć u Bitef teatru, u okviru kampanje “Vi ste svet”.

Skat je primetio i značajan broj žena u Vladi Srbije i da žene predstavljaju impozantnu snagu u srpskom biznisu, pomenuvši Jelenu Bulatović iz Srpske asocijacije menadžera i Violetu Jovanović iz NALED-a, kao i da tri Srpkinje zauzimaju ključna mesta u Američkoj privrednoj komori.

Na događaju su govorile poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, predsednica Asocijacije poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, glumica Svetlana Bojković i osnivač NVO Atina Marijana Savić.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade, diplomatskog kora, poslovnih žena, učesnici raznih programa Ambasade SAD, medija, uspešne preduzetnice koje su dobijale pomoć USAID-a za svoje poslovanje i drugi.

]]>
Wed, 6 Mar 2019 12:21:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28037/americka-ambasada-obelezava-mesec-istorije-zena.html
Movem Fashion - 10% popusta na novu kolekciju http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28034/movem-fashion---10-popusta-na-novu-kolekciju.html Movem Fashion obezbedio je 10% popusta* na novu kolekciju za sve članove SAM-a uz člansku karticu ]]> Popust* se može iskoristiti u sledećim radnjama:

BOSS Store - Zmaj Jovina 18, Beograd

HUGO Pop up Store – Čika Ljubina 12, Beograd

MOVEM Fashion Multibrand Store – Mercator centar Beograd, Bul. Uumetnosti 4

 

Movem & Co. je jedna od vodećih kompanija u premium segmentu modne garderobe u Srbiji i oficijelni franšizni partner HUGO BOSS AG. Pored brendova BOSS i HUGO ove prestižne nemačke kompanije, u MOVEM Fashion Multibrand radnji okupljeni su italijanski premijum brendovi koji mogu zadovoljiti zahtevan ukus modernog muškarca – Canali, Corneliani, ZZegna, Emporio Armani i Trussardi Jeans, kao i brend luksuznih kofera i torbi TUMI.

U ponudi je i veliki izbor propratnog aksesoara, obuće, satova i parfema pomenutih brendova.

Za više informacija i ponudu posetite sajt www.movem.rs

*popust ne može da se sabira sa drugim popustima i akcijama i ne važi na već sniženu robu.

]]>
Mon, 4 Mar 2019 12:21:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28034/movem-fashion---10-popusta-na-novu-kolekciju.html
CANALI SERVIS ŠIVENJA ODELA PO MERI http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28033/canali-servis-sivenja-odela-po-meri.html Krojenje po meri je usluga koja vam omogućava da učestvujete u procesu kreiranja odela – odabiru kroja, materijala, tipa kragne, džepova... i svih ostalih finih detalja shodno vašim potrebama i željama. Samim tim, svako odelo skrojeno ovim putem, postaje unikatno. Osim odela, istim ovim procesom možete kreirati i košulju, sako ili kaput. ]]> Ukoliko ste zainteresovani od 11. do 13. marta na Canali Made to Measure event-u u Movem Fashion Multibrand radnji, u Mercator centru Beograd, možete kroz konsultaciju sa Canali profesionalnim krojačem da izaberete i poručite svoje odelo, sako, pantalone ili košulju skrojenu po meri.

Za više informacija o servisu ili rezervaciju termina, molimo Vas da kontaktirate na brojeve +381 11 311 0604 i +381 60 8121 062.

]]>
Fri, 1 Mar 2019 13:43:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28033/canali-servis-sivenja-odela-po-meri.html
2.HRM Kongres 2019 - specijalni popust za članove SAMa http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28028/2hrm-kongres-2019---specijalni-popust-za-clanove-sama.html Članovima SAma obezbeđen je specijalni popust za 2.HRM kongres 2019, koji će se održati u Crowne Plazi, 25.februara 2019. godine ]]> Kotizacija za članove SAMa je 119 EUR. Prilikom prijave potrebno je naznačiti šifru UDRUŽENJA119.

Kongres se održava u Beogradu, Hotel Crowne Plaza, 25.2.2019. 

Poziv za kongres možete pronaći OVDE.

Prijave: Menadžment Centar Beograd, 011 3047 126; 063 8500 99;

office@mcb.rswww.mcb.rs

 

 

 

]]>
Wed, 13 Feb 2019 12:55:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28028/2hrm-kongres-2019---specijalni-popust-za-clanove-sama.html
Forum IZAZOV 25. i 26. marta u Beogradu http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28023/forum-izazov-25-i-26-marta-u-beogradu.html Jubilarni, peti po redu, regionalni forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 biće održan 25. i 26. marta u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, pod sloganom „Istina ili izazov“. Za članove SAM-a obezbeđen je popust od 10% na cene kotizacija. ]]> Reč je o interaktivnom poslovnom događaju, prvom ovog tipa u regionu, namenjenom isključivo profesionalcima iz oblasti marketinga, odnosa s javnošću i digitalnih komunikacija iz kompanija i agencija.

Glavna tema petog regionalnog foruma komunikacionih lidera biće usmerena na transparentno i odgovorno poslovanje, o čemu će govoriti predstavnici najvećih domaćih agencija i kompanija. O stanju na tržištu marketinških komunikacija zemalja u regionu govoriće predstavnici agencija iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Makedonije.

Teme foruma biće i migracija oglašavanja; šta su pored profita drugi motivi zajedničkog nastupa agencija i kompanija na tržištu; merenje efikasnosti kampanja; šta je dovelo do usitnjavanja tržišta i kako će se to odraziti na struku, ali i zašto je ulaganje u lojalnost potrošača zapravo ulaganje u razvoj brenda. Na forumu će se, takođe, govoriti i o etici u poslovanju, kao i zašto bi transparentnost pitch procesa svima donelo benefite.

Poseban segment foruma biće posvećen podsticanju dijaloga između agencija i kompanija, kroz različite tipove interaktivnih radionica, a biće i organizovan teambuilding za učesnike.

Kao i prethodnih godina, na forumu IZAZOV 2019 biće predstavljeno i najnovije istraživanje stanja struke u regionu, koje su zajedno pokrenuli Marketing mreža i istraživačka agencija Smart+ Research.

"Transparentno tržište za svaku industriju, pa i za marketinške komunikacije, osnov je za zdravu i fer konkurenciju, ali i poslovnu budućnost svih učesnika. Transparentnost nije preduslov, već osnova svakog dobrog poslovnog odnosa. Ona podrazumeva jasnu, otvorenu i direktnu komunikaciju o činjenicama koje su relevantne za sve strane. Jedino na ovaj način možemo da uvidimo i procenimo prednosti i nedostatke, donesemo ispravne odluke koje će nam omogućiti rast i razvoj. A ako zaista želimo bolje tržišne uslove, potrebno je i da se potrudimo - na nivou struke, kompanije, agencije, ali i kao pojedinci“, rekla je Ivana Parčetić Mitić, osnivač i urednica portala Marketing mreža, koji je organizator foruma IZAZOV 2019.

Prijavljivanje za učešće na forum komunikacionih lidera – IZAZOV 2019 traje do 8. marta, a broj mesta je ograničen. Više informacija pronađite na sajtu: www.izazovforum.rs

Forum IZAZOV 2019 podržale su agencijeOvation BBDO, Headline, Degordian, DPC Group, Smart+ Research, Reprodukcija, Info Media Group, Propix, kao i kompanije Vip Mobile i Marbo Product.

 

]]>
Mon, 11 Feb 2019 09:40:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28023/forum-izazov-25-i-26-marta-u-beogradu.html
Small Luxury Hotels of the World i Hyatt objavljuju strateško partnerstvo http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28020/small-luxury-hotels-of-the-world-i-hyatt-objavljuju-stratesko-partnerstvo.html SAINT TEN Hotel kao član Small Luxury Hotels of the World, objavljuje ekskluzivno strateško partnerstvo sa kompanijom Hyatt, pružajući članovima World of Hyatt- loyalty programa priliku da zarade ili iskoriste bodove u njihovom hotelu. ]]> Hyatt, kompanija za hotelijerstvo sa više od 700 hotela širom sveta i SLH (Small Luxury Hotels of the World), čija kolekcija broji više od 500 hotela u vlasništvu nezavisnih kompanija širom sveta, zvanično su objavili strateško partnerstvo koje omogućava članovima World of Hyatt priliku da koriste ili zarade poene u SLH kada rezervišu preko Hyatt kanala.

Od 30. januara 2019. godine se i Beogradski hotel Saint Ten nalazi na listi World of Hyatt members.

Za više informacija pozovite: +381 11 411 66 33.

SAINT TEN Hotel je luksuzan butik hotel u Ulici Svetog Save 10. Prostire se na preko 3.500 m2 i ima 55 soba i apartmana, kao i 4 konferencijske sale i fine dine restoran. Kao idealan spoj tradicionalnog šarma i modernog šika, hotel uz vrhunsku uslugu ponosno vraća stari sjaj Beograda.

]]>
Fri, 8 Feb 2019 10:17:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28020/small-luxury-hotels-of-the-world-i-hyatt-objavljuju-stratesko-partnerstvo.html
Predsednica SAM-a, Stanka Pejanović, imenovana je za Izvršnu potpredsednicu Gorenje d.o.o http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28018/predsednica-sam-a-stanka-pejanovic-imenovana-je-za-izvrsnu-potpredsednicu-gorenje-doo.html Nakon konsolidacije vlasništva, Gorenje prešlo iz a.d. u d.o.o. ]]> Odlukom današnje skupštine akcionara, Gorenje je promenilo pravnu formu iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Ova promena predstavlja završetak procesa preuzimanja Gorenja od strane kompanije Hisense kao jedinog preostalog akcionara, kao i uspostavljanje jednostavnije i jedinstvene strukture upravljanja koja neće uključivati nadzorni i upravni odbor. Gorenjem d. o. o. upravljaće kolegijum direktora pod vođstvom Franje Bobinca zajedno sa rukovodstvom, kojeg pored dva generalna direktora Lana Lina i Čaoa Liua čini i šest dosadašnjih članova uprave: Žiga Debeljak, Stanka Pejanović, Tomaž Korošec, Hansona Han, Lu Hou i Saša Marković, koji će biti imenovani za izvršne potpredsednike kompanije.

Takvom strukturom rukovodstva, Gorenje će pojednostaviti organizaciju kompanije koja će, uz konsolidovani status vlasništva, omogućiti efikasnije upravljanje i donošenje odluka u okviru društva. Samim tim, kompanija će biti spremna da brže odgovori na izazove i promene u zahtevnom poslovnom  okruženju. Jednostavnija struktura rukovodstva dovešće do bolje sinergije sa kompanijom Hisense, istovremeno se više fokusirajući na razvoj, proizvodnju i prodaju proizvoda.

Umesto nadzornog i upravnog odbora, kompaniju će voditi sedmočlani kolegijum direktora kojim će predsedavati Franjo Bobinac i rukovodstvo  koji  čine generalni direktori Lan Lin i Čao Liu, direktor za korporativne finansije i digitalno poslovanje, Žiga Debeljak, i još pet dosadašnjih članova uprave: Stanka Pejanović, Tomaž Korošec, Hanson Han, Lu Hou i Saša Marković, koji će biti imenovani za izvršne potpredsednike kompanije.

Pored funkcije predsednika kolegijuma direktora, Franjo Bobinac će nastaviti da obavlja svoje dužnosti na poziciji potpredsednika globalnog marketinga u kompaniji Hisense International, na koju je postavljen prošle godine.

„Promenom forme preduzeća zaokružili smo uspešan postupak traženja strateškog vlasnika. Gorenje sada ima konsolidovanu vlasničku strukturu, a sa kompanijom Hisense kao novim vlasnikom i jednostavnijom upravljačkom strukturom postavljamo temelje razvoja grupe Gorenje i njenih brendova zarad budućnosti više od 11.000 zaposlenih“, istakao je Franjo Bobinac.

Kompanija Gorenje, zajedno sa svojim ograncima u Evropi, postaje važan centar razvoja i proizvodnje u grupi Hisense. Pripremni radovi za početak izgradnje nove fabrike TV uređaja u Velenju već su u toku, a u planu je i širenje proizvodnih kapaciteta u Valjevu sa još jednim postrojenjem.

]]>
Thu, 7 Feb 2019 16:00:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/28018/predsednica-sam-a-stanka-pejanovic-imenovana-je-za-izvrsnu-potpredsednicu-gorenje-doo.html
Specijalni popust za članove SAM-a - domaći brend Roberto Baressi http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27732/specijalni-popust-za-clanove-sam-a---domaci-brend-roberto-baressi-.html Domaći brend Roberto Baressi specijalizovan za izradu za izradu košulja pripremio je popust od 10% za sve članove SAM-a ]]> Robero Baressi košulje i haljine - podelje su na dve linije - business i casual.

Za njihovu izradu, korišćen je pamuk italijanskih proizvođača – Cotonificio Albini, Tessitura Monti, Thomas Mason. 

"Naše košulje sami proizvodimo, tako da kontrolišemo proizvodni postupak i kvalitet od početka do kraja. Svi materijali koje koristimo su prirodni – pamuk, lan i svila", rekli su u Robero Baressi-ju.

Članovima SAM-a obezbedili su 10% popusta na celokupan asortiman (osim na robu koja je već snižena). Dovoljno je pokazati SAM identifikacionu karticu na uvid.

Roberto Baressi je domaći brend specijalizovan za izradu košulja – muških i ženskih.  Imaju dugogodišnje iskustvo u struci, a godinama su šili uslužno košulje za italijanske brendove kao što su – Guess by Marciano, Roberta Scarpa, Cavalli isl. Prizvodi su dostupni on line i u Beogradu na 4 prodajna mesta – u Belvillu, na Vračaru u TC Stadion i u Makedonskoj 30 – EU Centar.

Katalog možete preuzeti OVDE.

Popust važi do 1. januara 2019. godine.

]]>
Tue, 29 Jan 2019 15:11:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27732/specijalni-popust-za-clanove-sam-a---domaci-brend-roberto-baressi-.html
Specijalni popust za članove SAM-a u CREDO restoranu i baru - Courtyard Belgrade City Center hotel http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27740/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-credo-restoranu-i-baru---courtyard-belgrade-city-center-hotel.html Članovi SAM-a, uz svoju člansku kartu, ostvaruju popust od 20% na ponudu CREDO restorana i bara u Courtyard Belgrade City Center hotelu ]]> Hotel Courtyard Belgrade City Center nalazi se u samom centru grada, sa  pogledom na Trg Republike. Na prvom spratu hotela, nalazi se restoran Credo – proglašen za top 12 restorana u gradu. Uživajte u jedinstvenoj ponudi šefa kuhinje Nenada Jovanovića i njegovog tima.

Popust za članove SAM-a važi do 31.12.2019. godine. Popust ne važi na ponude koje su već na akciji.

Kalendar planiranih događaja:

]]>
Mon, 28 Jan 2019 11:46:00 +0100 Novosti http://sam.org.rs/aktuelno/novosti/27740/specijalni-popust-za-clanove-sam-a-u-credo-restoranu-i-baru---courtyard-belgrade-city-center-hotel.html