Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  Američka ambasada obeležava “Mesec istorije žena”

Novosti

06. 03. 2019.

Američka ambasada obeležava “Mesec istorije žena”

Izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović, našla se među 15 izuzetnih žena kojima je Američka ambasada odala priznanje za doprinose društvu u Srbiji.

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat odao je priznanje Miri Trailović, kao otelotvorenju slobodarskog duha i inspiraciji ženama u Srbiji i drugde u svetu u obraćanju pre panela o ulozi žena u društvu Srbije. Veče posvećeno ženama održano je sinoć u Bitef teatru, u okviru kampanje “Vi ste svet”.

Skat je primetio i značajan broj žena u Vladi Srbije i da žene predstavljaju impozantnu snagu u srpskom biznisu, pomenuvši Jelenu Bulatović iz Srpske asocijacije menadžera i Violetu Jovanović iz NALED-a, kao i da tri Srpkinje zauzimaju ključna mesta u Američkoj privrednoj komori.

Na događaju su govorile poverenica za rodnu ravnopravnost Brankica Janković, predsednica Asocijacije poslovnih žena Srbije Sanja Popović Pantić, glumica Svetlana Bojković i osnivač NVO Atina Marijana Savić.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade, diplomatskog kora, poslovnih žena, učesnici raznih programa Ambasade SAD, medija, uspešne preduzetnice koje su dobijale pomoć USAID-a za svoje poslovanje i drugi.