Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  Članice SAM-a dobitnice prestižnog priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Novosti

01. 11. 2018.

Članice SAM-a dobitnice prestižnog priznanja "Cvet uspeha za ženu zmaja"

Udruženje poslovnih žena Srbije dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama „Cvet uspeha za ženu zmaja“ kao i kompanijama koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača i ponele titulu „Rodno najsenzitivnija kompanija“.

Udruženje poslovnih žena Srbije je obeležilo 20 godina postojanja, i dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicama među kojima su i članica SAMa.

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ je po dvanaesti put dodelilo nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“ najboljim preduzetnicama u Srbiji. Članice SAMa dobitnice su nagrade „Žene zmajevi nad zmajevima“: Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća „Dexpress“ iz Beograda, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka Opšte bolnice „Bel Medic“ iz Beograda, i Gordana Đurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća „Slovo“ d.o.o. iz Beograda.

Po prvi put je ustanovljeno i dodeljeno priznanje „Rodno najsenzitivnija kompanija“, nastalo u okviru projekta „Ravnopravno u lancu vrednosti“ koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je kompanija „Delta Holding“ d.o.o. Beograd, koja je proglašena „Rodno najsenzitivnijom kompanijom“. Drugo mesto u ovoj kategoriji kompanija „Ikea Srbija“ d.o.o. Beograd podelila je mesto sa još jednom kompanijom, treće mesto su osvojile kompanije „Vip mobile“ d.o.o. Beograd i UniCredit banka.

Čestitamo od srca našim dragim članicama!