Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  Delta Holding predstavio deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju

Novosti

06. 07. 2018.

Delta Holding predstavio deveti izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju

Delta Holding objavio je i predstavio 9. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju za 2017. godinu. Tačnost podataka sadržanih u Izveštaju, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG.

Za ostvarene rezultate u oblasti održivosti i društvene odgovornosti u 2017. godini, Delta Holding osvojio je pet značajnih nagrada.  Među njima je Glavna Virtus nagrada za doprinos razvoju filantropije na nacionalnom nivou, kao i dve nagrade Srpske asocijacije menadžera, za Društveno odgovornu kompaniju godine i Najbolji program za razvoj talenata.

„Svakodnevno promovišemo važnost kontinuiranog učenja i prenošenja znanja onima kojima su potrebna za razvoj karijere ili započinjanje sopstvenog biznisa. U toku 2017. godine imali smo 40.500 sati obuke, a zaposlili smo i 58 mladih u okviru projekta Mladi lideri kojima smo dali šansu da uče i rade u svojoj zemlji,“ rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga i članica UO SAM-a.

Izvršna direktorka SAMa Jelena Bulatović je imala priliku da na ovom događaju, u razgovoru sa Tijanom Koprivicom, direktorkom za održivo poslovanje u Delta Holdingu i Marijom Mitrović, programskom menadžerkom u Trag fondaciji, predstavi napore SAMa u promovisanju održivog razvoja i odgovornog poslovanja, posebno među menadžerima i firmama iz MMSP sektora.

Panel na temu “Inovacije u funkciji održivog poslovanja” vodila je Radojka Nikolić, urednica Magazina Biznis i Ekonometar i članica UO SAM-a. Učesnici panela Zoran Uzelac, direktor stočarstva Delta Agrara, Zoran Đogić, menadžer voćarstva Delta Agrara, Milan Puzović, menadžer za energetsku efikasnost Delta Holdinga, Žužana Šandor, direktor Delta Paka i Aleksandar Plemić, Mladi lider, govorili su o važnosti primene inovacija koje dovode do uštede resursa, energije i zaštite životne sredine, kao i o značaju uvažavanja i prihvatanja ideja mladih kadrova.

Kroz brojne aktivnosti na polju energetske efikasnosti, u pojedinim delovima sistema smanjena je potrošnja energije za 30 do 40% na mesečnom nivou u poređenju sa prethodnom godinom. Reciklažom papira i kartona sačuvano je više od 20.600 stabala. U kompaniji se od osnivanja rodna ravnopravnost ne dovodi u pitanje, a kao dodatna podrška materinstvu uvedeno je klizno radno vreme za majke dece predškolskog uzrasta.