Uloguj se

Pretraga
Naslovna  ::  Aktuelno  ::  Novosti  ::  SAM na Macedonia 2015 Business Forum

Novosti

22. 06. 2018.

SAM na Macedonia 2015 Business Forum

U saradnju sa CanSee u Beogradu je održan Macedonia2025 Business Forum na kome je jedan od panelista bila Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Svrha događaja bilo je povezivanje i saradnja između kompanija i pojedinaca u Makedoniji, Srbiji i regionu, na poljima strane investicije, poljoprivrede, regionalnog turizma, održive energije i pametnih tehnologija. Forum je okupio blizu 100 eminentnih gostiju iz renomiranih kompanija, institucija i organizacija.

Na panelu „Industries that can position the region as preferred destination for investing“ učestvovala je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAM-a. Ostali sagovornici bili su Wolfgang Maringer, potpredsednik, FIC Macedonia, Stevan Vraneš, Head of Corporate and Legal Affairs, Adriatic Imperial Tobacco i Oliver Si Tahar, General manager, Holiday Inn Express Belgrade. Panel je vodio John Bitove J, Board Member, Event Chair and Macedonia 2025.

Jelena Bulatović se u svom izlaganju osvrnula na načine na koje biznis lideri mogu da utiču na poslovno okruženje gde je istakla da su današnji lideri, odgovorni lideri koji idu u korak sa četvrtom industrijskom revolucijom i da zalaganjem u asocijacijama i udruženjima kao što je Srpska asocijacija menadžera, mogu da utiču na poboljšanje različitih regulativa i zakonskih okvira. Takođe, uzimanjem učešća u različitim konferencijama,  lideri mogu prenositi svoj stav i uticati na širu zajednicu. Jelena Bulatović predstavila je prisutnima aktivnosti kojima SAM doprinosi razvoju poslovnog okruženja i najavila najveći regionalni skup biznis lidera, SAMIT100 koji će se u organizaciji Srpske asocijacije menadžera, održati 1. i 2. oktobra u Beogradu, u hotelu Hyatt Regency.